Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wanneer je wijn gemorst hebt in je vloerbedekking en deze is nog niet gedroogd, onmiddelijk een flink aantal theelepels (keuken)zout er opgooien. Het trekt er gemakkelijk in en scheelt je heel veel gedoe.

0 2

Het gooien van zout op een wijnvlek is een hardnekkig misverstand. Fabel: Zout op een rode wijn vlek strooien. Zout zuigt de wijn op en de vlek verdwijnt. Feit: Zout fixeert kleuren. Er is een groot risico dat het zout de rode kleur in uw tapijt of meubelstof vastzet. Als dit gebeurt, is de vlek niet meer te verwijderen! Het resultaat van zout is meestal een nog donkerder rode vlek die achterblijft. Niet doen dus.

0

Het verwijderen van een wijnvlek is eenvoudig. Neem een katoenen badstof handdoek en houdt deze onder de kraan. Wring de handdoek uit en leg deze op de vlek. Slaat de handdoek gelijk door spoel deze dan uit, wring hem uit en leg de handdoek op de vlek. Nu de handdoek volledig laten drogen. Tijdens het drogingsproces nooit onder de handdoek kijken want dan werkt het niet. Het water verdampt uit de handdoek en trekt de wijn de handdoek in. KIjken verstoort dit proces waardoor het niet of minder werkzaam is.

0

Login om een reactie te geven: