Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Witte kringen hout

Hoe kun je witte kringen uit hout verwijderen?

Oma Weet Raad tips over witte kringen in hout. Dus ook kringen op een antieke tafel of de bekende witte uitslag op houten tafels.

Kringen verwijderen van hout

Leg een katoenen keukendoek op de witte kring en strijk de plek ongeveer een halve minuut met een matig warm strijkijzer. De condens die onder de laklaag zit en de kringen veroorzaakt, verdampt en weg kring.

Tip #6148


Witte kringen oplossing: strijkijzer

Zeer makkelijk gewoon een strijkijzer pakken en je tafel strijken. Hier alle witte kringen die er al jaren in zaten eruit gekregen.

Ilona
Tip #4392


Katoenendoek met strijkijzer

Er zat een witte kring op mijn donkerbruine gelakt tafel.
Een katoenen theedoek erop en de strijkijzer op een lauwe stand 20 seconden erop en de witte kring was echt weg.

Tip #7612


Kringen op tafel: Vochtige doek

Witte kringen ontstaan door hete voorwerpen op een gelakte tafel kunnen worden verwijderd door er een licht vochtige doek op te leggen en vervolgens met een warm strijkijzer hier overheen te wrijven.

Tip #6020


Strijkijzer gebruiken tegen witte kringen

Het werkt echt, met een strijkijzer de kringen uit mijn antiekeiken tafel te halen. Theedoek op de kring of vochtvlek en strijken maar.

Phil
Tip #18899


Fijnste staalwol en kring weg poetsen

Ik heb een donkerhouten tafel met witte kringen van kopjes thee en koffie. Ik heb alles geprobeert totat ik een tip kreeg van de winkel waar ik hem gekocht hebt. Neem de fijnste staalwol die er is, poets de vlek weg, daarna met donkere was de hele tafel insmeren, even intrekken, en uitpoetsen, succes verzekerd.

Corrie
Tip #4274


Witte krijgen verwijderen: As met olie

Heb je witte kringen van een glas in een houten tafel, gebruik wat as (van sigaretten of uit een houtkachel). Meng dit met olie (eender welke) en wrijf dit over de vlek. Werkt prima.

Lea
Tip #2002


Kringen weg met behulp van strijkijzer en theedoek

Leg over de kring een theedoek en ga met een strijkijzer, niet te heet en geen stoom al draaiend over de vlek, hij zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Ria
Tip #5155


Kringen? Margarine

Smeer er margarine overheen, laat het een nacht intrekken en de kring is de volgende dag weg.

Ziena
Tip #5876


Met de strijkbout kringen uit de tafel verwijderen

De witte randen van natte kopjes ed in je antieke tafel kunnen weggestreken worden.
Neem een theedoek of handdoek en leg deze over de kring. Strijk erover met de strijkbout tot de kring verdwenen is. Werkt uitstekend.

Michelle
Tip #4527


Witte kringen op tafel: föhn

Theepot of iets anders heet op een houten gelakte tafel gezet? Dit is de condens die onder de laag blijft hangen. Zet de föhn erop! Ligt aan de föhn welke stand, als het goed is verdwijnt de vlek als sneeuw voor de zon! Met een bepaalde lichtval blijf je het zien, maar je tafel is niet meer 'verpest'.

Eva-Luna Kamer A'dam Gezocht Schulte
Tip #8775


Waterkringen op tafel

Heb je een kring op het tafelblad doordat iemand een nat glas water op de tafel heeft gezet? Geen nood! Leg een doek op de kringen, pak een föhn en föhn de doek op een lage, warme stand. Je zult zien dat de kring na verloop van tijd vanzelf verdwijnt.

MjimMjam
Tip #16636


Tafel kringen: Mayonaise

Kringen die op tafel of op hout zitten, zijn er met een doekje met een klein beetje mayonaise er op, in te wrijven erg makkelijk op te halen, zodat je bijna de vlekken niet meer ziet.

Els
Tip #2075


Kringen op tafel: Slaolie en azijn

Heeft u kringen op tafel maak dan een mengsel van 1 theelepel slaolie en 1 theelepel azijn, goed mengen en de tafel inwrijven. Even laten intrekken en met een zachte doek uitwrijven.

Marion
Tip #1739


Kringen wegpoetsen met terpentijnwas

Ik heb een bierglas (waarvan het bier over de rand was gegaan) op een antiek kastje gezet. Het gevolg was een flinke witte kring. Dit is volledig weg gegaan na het gebruik van antiekwas/terpentijnwas. Dun laagje erop, kijken hoe het werkt en herhalen tot de kring weer net zoals de rest gekleurd is. In paar stappen te werk gaan want het moet even intrekken en drogen.

Jelle
Tip #19294


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen