Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Is je witte was verkleurd: doe het nog natte kledingsstuk terug in de wasmachine, vaatwasmachinetablet in trommel erbij, normaal programma. En je kledingsstuk is weer wit.

Corrina Derks
16 2


Doe citroenzuur bij de was en hij wordt weer stralend wit.

Tine Bandstra
11 2


Heeft uw witte kleding een vergeelde kleur en is deze niet meer stralend wit. Was je witte kleding met sap van een verse citroen in de wasmachine. Hiermee wordt het weer zo wit als het maar kan. Gebruik geen chloor om het wit te laten worden want dan wordt het alsnog geel en het tast de stof aan.

Frank
6 0


Met een schepje soda bij het gewone waspoeder in de wasmachine blijft de was wit.

Amandele
5 0


Fijne witte kledingstukken die vergeeld zijn, een nacht in de karnemelk leggen. Werkt erg goed! heb het gedaan met een oud doopjurkje, werd hartstikke mooi wit.

Mariska
3 1


Heb je witte kleding die een beetje smoezelig en geel zijn geworden? Transpiratie of bijvoorbeeld gras vlekken. Tafelkleden met vlekken zoals koffie, roest enzovoort dan moet je dit eens proberen. Stop in de wasmachine met wasmiddel en soda 50/50 en was op elke gewenste temparatuur. Het resultaat stralend witte was.

Willemijn Kruithof
3 0


Voeg eens een pakje bakpoeder (in bakpoeder zit een bleekmiddel: bicarbonaat) bij het waspoeder bij het wassen van je glasgordijnen. Zo lijken ze weer zo wit als toen ze nieuw waren, plus ze stoten het vuil langer af.

2 0


Week gedurende 10 min. witte kleding in heet water met een schijfje citroen.

Jose
2 0


Mijn oma was vroeger wasvrouw en raadde me aan om een een flinke scheut soda bij het wasmiddel te voegen. Kan ook geen kwaad voor je wasgoed en je was is wit.

Jacha
1 0


Witte was word wel eens grauw. Doe een steradent (of ander merk) tablet bovenop de was, in het wasmachine, en de was is stralend wit.

0 0


Ik ben nog lang geen oma, maar net moeder geworden. Tip: is je witte was grauw geworden, gooi dan een steradenttablet bij de was. Een gebittentablet van een ander merk kan natuurlijk ook.

0 0


Steradent bevat een bleekmiddel bij veelvuldig gebruik tast dit de stof aan dus wel opletten.

0 0


Om de was weer heerlijk wit te krijgen moet je naast je gewone wasmiddel een eetlepel soda in je wasbolletje doen.

Leontine
0 0


Als je witte was niet meer zo wit is als zou moeten, dan moet je de kleren na het wassen een nachtje in het gras leggen, bij maanlicht. Nog even in de zon voor het drogen en en je was is de volgende dag weer stralend wit.

Marie
0 0


Was uw witte was altijd gescheiden. Nooit moltons bij normale katoenen stoffen gebruiken, want anders krijg je pilvorming op de kleding. Was de witte was met een normaal wasmiddel en doe er een wasbolletje bij met daarin een beetje Soda. Dit word meegewassen en klaar is klara. Het is goed voor je was en het is goed voor het ontkalken van je wasmachine. Goedkoop en handig.

Roberto
0 0


Diverse tips voor de witte was zijn o.a. steradenttabletten. Pas hier toch heel goed mee op om ze rechtstreeks op de was te leggen. Al meerde malen overklaarbare vlekken in mijn was gehad.

0 0


Zet de was een nachtje in heet water met groene zeep, daarna uitgewrongen in de wasmachine wassen met gewoon wasmiddel. Of; doe opgeloste groene zeep (dus geen vloeibare groene zeep!) in een bolletje als voorwasmiddel.

0 0


Een bruistablet voor een kunstgebit maakt je witte was weer helemaal wit!

Eefie
0 0