Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ik heb het hele internet afgespeurd naar tips over gele vlekken en gele kleding na gebruik van zonnebrandcrème (zonnebrand, zonnebrandmiddel). Na onze heerlijke vakantie in Griekenland en veelvuldig smeren was mijn hele zomergarderobe en die van mijn meiden geel gekleurd. Van alles gekocht en getest, omdat ik perse wilde dat mijn nieuwe bikini en Ibiza kanten jurkje en alle schattige jurkjes van mijn dochtertjes schoon zouden worden (alternatief was weggooien). Eerst alle middelen getest op 1 klein kledingstukje.

En daaruit het werkende plan gemaakt:

Nodig:
-HG Vlekweg 1 Textiel (voor o.a. inkt, wijn, mosterd, etc) flesje (klein)
-Vanish Crystal White Oxi Action pot
-Arial tabs original voor witte was
-vaatwastablet (met zo min mogelijk kleur in het blokje)

Werkwijze:
-doe het kledingstuk in een emmertje (of meer tegelijk)
-doe het HG Vlekwegpoeder op de vlekken en doe er een klein beetje warm water bij en wrijf het er even in
-laat dit even een uurtje staan
-doe er dan meer warm water bij (ongeveer 4 liter voor heel flesje poeder - dus voor kleine vlekjes minder poeder en minder water uiteraard)
-roer het even goed door
-laat dit een dag of nacht intrekken en roer af en toe even goed door (alles onder water)
-stop het daarna in de wasmachine met een Ariel wastab bolletje, een vaatwasblokje en een flinke schep Vanish Crystal White Oxi Action en was dit op de hoogste temperatuur wat kan voor je kleding (vanaf 40 graden al goed resultaat)
-en daarna... is het weer als nieuw!!
-als je een hele was hebt die geel is, koop dan 3 flesjes HG Vlekweg en doe de kleding in een bad of teil met warm water, goed laten inweken en daarna hetzelfde als hierboven

Ik ben zelf zo blij met mijn witte nieuwe kleding, dat ik dit graag met jullie wil delen! HG wasmiddel voor stralend witte vitrage en HG witter dan wit, werken helaas niet voldoende. Wasbenzine werkte ook redelijk, maar erg vieze lucht die blijft hangen na het wassen. AJAX Chloorgel 2 in 1 werkte ook, maar is niet meer te koop.

Veel succes!!

0 0

Login om een reactie te geven: