Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

De voorruit van je auto is dikwijls niet goed zuiver te maken vanwege de aangekleefde dode insecten. Je neemt een plastieken gaasnetje (waarin sinaasappels of dergelijke verpakt waren) en wikkel dit rond je spons. Als je hiermee poetst - uiteraard gedrenkt in autoshampoo - heb je een beter resultaat en alle dode vliegjes zijn in een wip van de voorruit verdwenen!

2 0


Was je auto met glansmiddel van de vaatwasser, je hoef hem niet af te drogen, spoel hem goed af, droogt streeploos op en heb een diepe glans.

Harald
2 0


Gebruik glansspoelmiddel na het wassen en de auto droogt streeploos op, echt waar!

Somebody
2 0


Als je je auto gewassen hebt, spoel of veeg hem af met (schoonmaak) azijn, werkt hetzelfde als gelansspoel middel, maar dan goedkoper, maakt u zich geen zorgen over de geur, tijdens het opdrogen verdwijnt deze ook.

Barbie
2 0


Was je auto tussen twee buien dan heb je hem gratis in de voorweek en afgespoeld. Na het afspoelen met bui 2 hoef je de auto niet te drogen met een zeem hij droogt streeploos op.

1 1


Een scheutje petroleum gebruiken bij het wassen van de wagen. Hij blinkt enorm !!!!!!

1 0


De auto inzepen tijdens een malse regenbui! Daarna de auto gewoon ingezeept laten staan. De regen spoelt de auto schoon en het laat geen strepen na!

Alain
1 1


Wassen met warm water en spiritus. De auto glimt weer alsof het een nieuwe is.

Dennis
1 0


Als je de auto gaat wassen, gebruik dan geen spons. Sponzen nemen het vuil niet op. Het vuil blijft aan de oppervlakte. Er zijn washandschoenen verkrijgbaar die het vuil in zich opnemen, waardoor je minder kans hebt op krassen. Was de auto in lengterichting, nooit cirkelbewegingen maken.

Arnold Plum
1 0


Spoel de auto na het wassen af met enkele gieters regenwater u hoeft dan niet meer te zemen of droog te wrijven want de lak droogt zonder strepen op.

0 0


Als je je ruit van de motor goed in de was houdt en er zijn vliegen op gekomen spuit je of nevel je er water op en enkele minuten later wrijf je ze er zo af, zonder krassen op je ruit te krijgen.

0 0


Heb je de auto in de was gezet, was hem de volgende plm 5 beurten met water zonder sop. Sop lost namelijk de waslaag op.

0 0


Wanneer je je auto en met name de opgedroogde vliegjes wast met een schoon filter van een afzuigkap ben je zo klaar. Perfect schoon en geen strepen.

0 0


Na het wassen oppoetsen met Glassex en oude kranten. Streeploos schoon!

0 0


Als u met u auto in de buurt heeft gestaan/gereden waar de weg wordt geasvalteerd en u heeft spetters op de auto gekregen dan kunt u die verwijderen met smeerboter het kost wel even tijd maar de teer is eraf. Daarna gewoon afwassen.

0 1


Vliegen op de motorkap of de voorkant!!! natte doeken even op de plek leggen, ze weken erzo van af.

Phylis van Leeuwen
0 0


De poep van vogels op je auto in spuiten met glassex 10 min. in werken en dan gaat het er beter af zonder krassen.

Diny
0 0


Heeft u last van vogelpoep op uw auto? Gebruik een oude panty of pantykous bij het wassen. Dompel de pantykous even in het sopwater, wrijf over de vogelpoep en weg is het!

Toinetje
0 0


Als je de auto was altijd eerst met schoon water goed zandvrij spoelen. dit voorkomt krassen in je lak. Daarna gewoon wassen met groene zeep en in de wax zetten.

Ilonka
0 0


Insecten op de voorruit van de auto zijn gemakkelijk te verwijderen met een door het sop gehaalde panty (kousje).

Tessa
0 0


Ik was mijn auto met dreft extra hygiene en heb in 5 minuten tijd weer een schone glansende auto.

Geke Harms
0 0


De motorkap van uw auto vlieg-vrij maken, een pantykous met daarin een spons en gewoon met water schoon poetsen.

Henk
0 0