Populaire tips

Stinkende was

Biotex laat was lekker ruiken

Mijn schone was kwam stinkend uit de wasmachine. Na veel gezoek, voeg ik nu een schepje Biotex groen bij de was en weg stank. Stinkende was kan komen door te vaak wassen op lage temperaturen en lage waterstand. In de meeste machines kun je het waterniveau aanpassen. Gelijk maar een scheutje azijn bij elke was en de wasmachine blijft schoon en fris.
Wasmachine stinkt

Wassen met hoge temperatuur

Steeds vaker horen wij van klanten dan hun wasmachine muf ruikt of soms zelfs stinkt. (ruik maar eens in het laatje of in de trommel) en zeker als de deur enige tijd dicht is geweest. DIT KOMT DOOR EEN COMBINATIE VAN VLOEIBAARZEEP EN TE LAGE TEMPRATUUR WASSEN. De wasmachine wordt niet meer heet genoeg om alles goed op te lossen en er blijven dan vetten achter. De oplossing was regelmatig op de hoogste stand 90 of 95 graden, eens om de tien was beurten is aan te raden. Maar als u nu geen wasgoed heeft voor zulke hooge temperaturen dan kunt u de wasmachine ook zonder was aan zetten en er dan een VAATWASTABLET bij stoppen (via het deurtje natuurlijk) herhaal dit eens n de twee maanden. Uw wasmachine ruikt nu niet meer vies maar is ook niet meer vervuilt en gaat ook niet meer zo snel defect.
Vitrage wassen

Lekker ruikende vitrages met soda water

Rookt u en stinken uw vitrages? Laat de vitrages voor het wassen inweken met soda water. U zult schrikken wat eraf komt.
Wasmachine stinkt

Vieze geur verwijderen wasmachine

Ik had zeer veel last van een wasmachine die muf ruikt. Van mijn monteur kreeg ik het advies om 1 x per maand de machine op 90 graden te laten draaien met flink wat soda erin. Was je normaal gesproken heel vaak dan dien je dit 1 x per 2 weken te doen. En voila: weg was de vieze muffe geur uit mijn wasmachine!

Vitrage wassen

Bakpoeder krijgt gordijnen weer wit

Een zakje bakpoeder in het vakje van de wasverzachter en de gordijnen zijn weer superwit.

Nieuwste tips

Stinkende was

Haal de oorzaak van de stank weg

De stank komt doordat er schimmel (ziet er grijs uit) in de machine en in het wasmiddel-bakje zit.  Haal het bakje eruit en leg het in een teiltje met chloor en water, eventueel borstelen tot het wit is. Ga rond met een doekje met schoonmaakmiddel achter de rubberen rand van de vulopening (die klap je een beetje naar voren). Daarna iets wassen op 60 graden, dat is voldoende om de trommel ( binnenkant) schimmelvrij te maken. 

Stinkende was

Schepje oxi-action vlekkenreiniger toevoegen

Tijd lang stinkende zwarte was gehad, azijn, soda, wasmachine reiniger, hg sportkleding e.d. geprobeerd. Poederwasmiddel is voor zwarte was op zich wel een goede oplossing. Dat kan al een hoop schelen. 

Tijdje huishoudelijke zorg gedaan en een cliënt had hetzelfde probleem, ik heb er toen een schepje oxi-action in het doseerbakje gedaan en weg was de geur. Ik heb dat een paar keer gedaan bij de zwarte was en daarna hoeft het een tijd niet meer. 

Nu merkte ik bij mijn eigen was dat het weer zurig ging ruiken en 1  schepje oxi-action erbij en vieze luchtjes zijn weer weg. 

1 schepje = 1 doseerschepje

Temperatuur kan op 30 of 40 graden

Merk bij cliënt was Vanish Oxi-action, ik gebruik de Kruidvat versie. 

Bonustip :P.  Voor reinigen  lege wasmachine, vaatwastablet erin en op 90 graden laten draaien. Kwam bij mij de eerste keer heel veel vuil los. 

Succes.

Foundation uit kleding

Foundation uit kleding met Zwitsal

Wrijf de plek waar de foundation zit in met water en wasgel van zwitsal , de vlek gaat er dan zo uit.