Populaire tips

Vitrage wassen

Bakpoeder krijgt gordijnen weer wit

Een zakje bakpoeder in het vakje van de wasverzachter en de gordijnen zijn weer superwit.
Vitrage wassen

Lekker ruikende vitrages met soda water

Rookt u en stinken uw vitrages? Laat de vitrages voor het wassen inweken met soda water. U zult schrikken wat eraf komt.
Vitrage wassen

Vitrages met haakjes wassen

Als je je vitrage wilt wassen zit je altijd met die haakjes bovenin.Als je ze er aan laat zitten komen ze in de wasmachine. Rol je vitrage op en doe er een pantykousje om en zo in de wasmachine. Nooit geen last meer van.
Wasmachine stinkt

Zo gaat je wasmachine langer mee

Was met de wasmachine regelmatig op 95 graden, dan blijft de machine mooi schoon van binnen. 1 x per 15 wasbeurten of op 95 graden zonder was maar met een handvol soda of een vaatwasblokje.

Je voorkomt er veel narigheid door (stinkende was, niet meer centrifugeren, lagers gaan langer mee) Een wasmachine-monteur.

Kleding wassen

Kleding voor het eerst wassen

Nieuwe kleding gekocht? zet het VOOR DE 1e KEER WASSEN een hele nacht in koud water. Zo voorkomt u krimpen en kleur afgeven!

Nieuwste tips

Stinkende was

Stinkende was? Door vieze vaatdoeken!

Vaatdoeken zitten snel vol met vieze, stinkende bacteriën. Voordat je ze met de andere vuile was mee wast, eerst uitspoelen en twee minuten op de heetste stand in de magnetron doen.

Als er een vieze lucht uit de magnetron komt weet je genoeg; dit is de oorzaak van een stinkende was.. Eerst je vaatdoeken met heet water en sop spoelen, dan pas in de wasmachine👍

Stinkende was

Haal de oorzaak van de stank weg

De stank komt doordat er schimmel (ziet er grijs uit) in de machine en in het wasmiddel-bakje zit.  Haal het bakje eruit en leg het in een teiltje met chloor en water, eventueel borstelen tot het wit is. Ga rond met een doekje met schoonmaakmiddel achter de rubberen rand van de vulopening (die klap je een beetje naar voren). Daarna iets wassen op 60 graden, dat is voldoende om de trommel ( binnenkant) schimmelvrij te maken.