Populaire tips

Wasmachine stinkt

Rest water kan voor stank zorgen

In wasmachines blijft altijd ongeveer een halve literwater achter na het wassen. De meeste wasmachines hebben onderin aan de voorzijde een soort plug met een klein dun slangetje eraan om de machine bij pech leeg te kunnen laten lopen. Trek dit slangtje eens voorzichtig een stukje uit de machine en trek de plug eruit, laat het water in een lege colafles lopen tot al het water uitde machine is. Ruik maar eens aan dit water, vaak is het ook nog troebel door vieze algen. Plug weer op het slangetje, dan 2 liter heet water met soda in de machine doen, na een uurtje of wat de wasmachine met een afwasblokje laten draaien en weg is de stank.
Wasmachine stinkt

Schoonmaakazijn in Wasmachine

Om uw wasmachine vrij van kalk te houden is geen duur middel nodig. Als u 1 keer per kwartaal een liter schoonmaakazijn toevoegt tijdens het draaien van een 90 graden programma blijft uw machine vrij van kalk.

Wasmachine stinkt

Wasmachine Schoonmaken: Azijn

Doe bij elke wasbeurt een scheut witte azijn in het wasverzachterbakje. Dit is goedkoper dan calgon en je was wordt er ook nog zachter door. De machine gaat echt langer mee.

Wasmiddel alternatief

Zelf wasmiddel en wasverzachter in een maken

Gebruik ipv wasmiddel in je wasmachine een kleine hoeveelheid dagshampoo van HEMA . Eenvoudig , fijn voor mensen met en gevoelige huid en gevoelige slijmvliezen en heel voordelig .
Geen wasverzachter nodig.

Wasmiddel alternatief

Goedkope manier om zelf wasmiddel te maken

40 gr sunlight zeep raspen in 1/2 liter water. Verwarmen en roeren tot alles gesmolten is. 40 gr soda erbij en 2 liter warm water. Alles goed doorroeren. Evt 15 gr geurolie erdoor. 24 uur wachten en voila wasmiddel. 200 ml per keer gebruiken. Werkt super en kost minder dan 1 euro om het te maken.

Nieuwste tips

Stinkende was

Schepje oxi-action vlekkenreiniger toevoegen

Tijd lang stinkende zwarte was gehad, azijn, soda, wasmachine reiniger, hg sportkleding e.d. geprobeerd. Poederwasmiddel is voor zwarte was op zich wel een goede oplossing. Dat kan al een hoop schelen. 

Tijdje huishoudelijke zorg gedaan en een cliënt had hetzelfde probleem, ik heb er toen een schepje oxi-action in het doseerbakje gedaan en weg was de geur. Ik heb dat een paar keer gedaan bij de zwarte was en daarna hoeft het een tijd niet meer. 

Nu merkte ik bij mijn eigen was dat het weer zurig ging ruiken en 1  schepje oxi-action erbij en vieze luchtjes zijn weer weg. 

1 schepje = 1 doseerschepje

Temperatuur kan op 30 of 40 graden

Merk bij cliënt was Vanish Oxi-action, ik gebruik de Kruidvat versie. 

Bonustip :P.  Voor reinigen  lege wasmachine, vaatwastablet erin en op 90 graden laten draaien. Kwam bij mij de eerste keer heel veel vuil los. 

Succes.

Foundation uit kleding

Foundation uit kleding met Zwitsal

Wrijf de plek waar de foundation zit in met water en wasgel van zwitsal , de vlek gaat er dan zo uit.

Vitrage wassen

Je viterace weer mooi wit en schoon

Ik gebruik 3 eetlepels azijn. Een gebits tablet gebruik wel de echte merk want anders kan het gebruik dat ze blauw worden. En waspoeder .en ze komen er stralend mooi uit de wasmachine