Populaire tips

Vlooien bestrijden

Zout, azijn, stofzuigen, uitkloppen en wassen

Niet met zout de vacht ( vanwege wondjes) maar wel de manden, tapijten dan even laten zitten en uitkloppen daarna. Vloerbedekking ook op strooien, laten zitten ff en dan opzuigen. Dweilen met scheutje azijn. Gewoon op laten drogen de geur trekt vanzelf weg.

Manden, dekentjes, kleine vloerkleden wassen met azijn ( geen wasmiddel) liefst op 60 graden. Hond iedere dag kammen met metalen vlooien/luizen kam en iedere dag stofzuigen. Ook onder bed en bank een keer goed zuigen. Hond met azijn wassen:  liefst in bad of baby badje. De vlooien die naar het hoofd vluchten met de hand of de kam er af halen en laten verzuipen. Pas wel op met de ogen. 

Azijn op een watje met water verzacht ook nog eens de jeuk als je dept op de vlooien beten. 

Pippets ( 2 verschillende merken), karnemelk en knoflooksaus werken niet bij mij. In karnemelk zich overigens maar weinig lactose dus is veilig voor de hond met mate. Echte knoflook durfde ik niet te geven dus gaf ik i.p.v. een thee lepeltje knoflooksaus. 

Kattenpis geur verwijderen

Geur van kattenpis neutraliseren

Gebruik bij het opruimen van kattenplas een schepje biotex (wasmiddel) in je schoonmaak sopje. De enzymen in dit product vernietigen de kristallen die de onaangename geur van kattenplas veroorzaakt.
Ontstoken oren honden

Ontstoken oren van honden behandelen met azijn

Probleem: Oren van hond waren ontstoken, rook erg vies, kwam veel viezigheid uit, dit was zwart van kleur. Mogelijke oorzaak: oormijt. Oplossing: Neem een klein spuitflesje van circa 100 ml. Zuig hier 40 ml azijn in, gemengd met 40 ml leidingwater. Spuit vervolgens 3 dagen lang 3 maal daags voorzichtig de ontstoken oor/oren in. Na elke behandeling telkens een beetje azijn aan flesje toevoegen, zodat concentratie geleidelijk iets toeneemt. Op vierde dag met bijvoorbeeld een (geolied) babydoekje de oren goed schoonmaken. Hierna is de hond (waarschijnlijk al) van zijn/haar ontstoken oor/oren af.
Vlooien bestrijden

Nat paarden stro

Het ruikt wel een beetje, maar nat paarde stro helpt absoluut tegen vlooien. Vraag een manege in uw buurt of u wat paardestro (mest) mee mag nemen en wrijf u hond/kat er mee in. Of vraag of u hond een uurtje in een lege paardebox mag. Een paard is het enige harige dier wat geen vlooien krijgt door de urine die hij uitscheidt.
Vlooien bestrijden

Vlooivrij met azijn

Nadat we alles hadden geprobeerd (tot spuiten bij de dierenarts aan toe) heb ik na een tip mijn hond ingesmeerd met gekookte (afgekoelde) azijn. Het stinkt als een os maar werkt als een trein! Een paar uurtjes in laten trekken, daarna met shampoo wassen en afspoelen met lauw water. Vlovrij! Je hond niet te vaak wassen i.v.m. het vetlaagje in zijn vacht. Geen dure Frontline enzo meer nodig!

Nieuwste tips

Kattenharen Verwijderen

Eenvoudig met een vochtige hand

Geldt in principe voor alle dierenharen. Snel, goedkoop en je hebt het altijd bij je.

Neem het kledingstuk mee naar een kraan. Zet de kraan zacht aan en maak je hand nat. Wrijf over de kleding met je vochtige hand en spoel hem meteen af. 

Herhaal totdat de haren eraf zijn.

Je kleding kan wat vochtig worden, let op dat je hand niet te nat is en je de stof licht aanraakt. Dan zijn eventuele spetters ook weer zo droog

Werkt beter dan plakborstels etc 

Vlooien bestrijden

Vlooien bestrijden met vlooien kam en Dreft (afwasmiddel)

Het is heel simpel, kam de hond of kat (bij konijnen of andere dieren werkt dit niet)elke dag twee keer met een vlooien kam en verwijder daarmee de vlooien,zodra je een vlooi hebt duw dan de kam in de Dreft .Vlooien zijn dood en je huisdier heeft minder vlooien

Kattenpis geur verwijderen

Urinegeur uit tapijt verwijderen: azijn, water en een kledingstomer

Gebruik 50/50 azijn en water in een sprayflacon en spray dit op de plek. Helaas was de geur nog niet helemaal uit het tapijt verdwenen. Na het uitgebreid stomen met een kledingstomer (het water/azijn-mengsel zat nog op de plek) is de geur nu weg.