Populaire tips

Vlooien bestrijden

Head & Shoulders shampoo

Heeft uw hond vlooien dan wassen met Head and Shoulders....weg vlooien
Kattenharen Verwijderen

Kledingrollers

Bij kledingwinkels e.d. zijn voor een paar euro kledingrollers te koop. Deze plakrollers zijn niet alleen uitermate handig voor kleding maar ook voor het dierenhaar op uw meubels. De bank is binnen een minuut haarvrij!
Vlooien bestrijden

Was met afwasmiddel

Was uw hond met afwasmiddel, en ze gaan allemaal dood!
Honden

Hondenshampoo tegen vlooien

Heeft u hond last van vlooien was hem dan met head and shoulders werk echt kunnen de vlooien niet tegen... wel goed om zijn ogen denken!

Katten

Kattenpis schoonmaken met azijn

Urine en uitwerpselen van katten op ongewenste plek? Eerst weghalen en dan schoonmaken met schoonmaakazijn, dit neutraliseerd de lucht. Chloor zal alleen maar uitnodigen.

Nieuwste tips

Vlooien bestrijden

Zout, azijn, stofzuigen, uitkloppen en wassen

Niet met zout de vacht ( vanwege wondjes) maar wel de manden, tapijten dan even laten zitten en uitkloppen daarna. Vloerbedekking ook op strooien, laten zitten ff en dan opzuigen. Dweilen met scheutje azijn. Gewoon op laten drogen de geur trekt vanzelf weg.

Manden, dekentjes, kleine vloerkleden wassen met azijn ( geen wasmiddel) liefst op 60 graden. Hond iedere dag kammen met metalen vlooien/luizen kam en iedere dag stofzuigen. Ook onder bed en bank een keer goed zuigen. Hond met azijn wassen:  liefst in bad of baby badje. De vlooien die naar het hoofd vluchten met de hand of de kam er af halen en laten verzuipen. Pas wel op met de ogen. 

Azijn op een watje met water verzacht ook nog eens de jeuk als je dept op de vlooien beten. 

Pippets ( 2 verschillende merken), karnemelk en knoflooksaus werken niet bij mij. In karnemelk zich overigens maar weinig lactose dus is veilig voor de hond met mate. Echte knoflook durfde ik niet te geven dus gaf ik i.p.v. een thee lepeltje knoflooksaus. 

Vlooien bestrijden

Vlooien bestrijden met vlooien kam en Dreft (afwasmiddel)

Het is heel simpel, kam de hond of kat (bij konijnen of andere dieren werkt dit niet)elke dag twee keer met een vlooien kam en verwijder daarmee de vlooien,zodra je een vlooi hebt duw dan de kam in de Dreft .Vlooien zijn dood en je huisdier heeft minder vlooien

Kattenpis geur verwijderen

Urinegeur uit tapijt verwijderen: azijn, water en een kledingstomer

Gebruik 50/50 azijn en water in een sprayflacon en spray dit op de plek. Helaas was de geur nog niet helemaal uit het tapijt verdwenen. Na het uitgebreid stomen met een kledingstomer (het water/azijn-mengsel zat nog op de plek) is de geur nu weg.