Populaire tips

Vlooien bestrijden

Huisdier inspuiten met water en appelazijn mengsel

Een sprayflacon vullen met gekookt (en afgekoeld!) water + een scheut biologische appelazijn en een aantal druppels Neem-olie. Goed schudden en dagelijks de hond en/of kat hiermee licht insprayen en even in de vacht masseren...veilig, milieuvriendelijk en goedkoop!

Of gewoon... Anti vlooien spray =)

Kattenpis geur verwijderen

Geur van kattenpis neutraliseren

Niets vervelender dan de lucht van kattenpies in je bank, omdat je geliefde huisdier een ongelukje heeft gehad. Ik heb van alles geprobeerd, maar kreeg van een vriendin uit Amerika de gouden tip: Je neemt 3 gelijke delen azijn, heet water en allesreiniger (evt. met geur!). Die mix je, doe je in een sprayflacon en daarmee spray je de bank lichtjes in. Even in laten trekken, en dan met een fohn of in de lucht laten drogen. Zorg wel dat je goed ventileert, want de azijn ruik je! Als het is opgedroogd, zal je merken dat de azijnlucht weg is, en de lucht van de kattenpies heeft "meegenomen".
Vlooien bestrijden

Vlooivrij met azijn

Nadat we alles hadden geprobeerd (tot spuiten bij de dierenarts aan toe) heb ik na een tip mijn hond ingesmeerd met gekookte (afgekoelde) azijn. Het stinkt als een os maar werkt als een trein! Een paar uurtjes in laten trekken, daarna met shampoo wassen en afspoelen met lauw water. Vlovrij! Je hond niet te vaak wassen i.v.m. het vetlaagje in zijn vacht. Geen dure Frontline enzo meer nodig!

Vlooien bestrijden

Drijfkaarsjes in verdund afwasmiddel

Zet s 'avonds een diep bord water met een beetje afwasmiddel er in. Zet er brandende drijfkaarsjesin. De vlooien komen in het donker naar het licht,door het afwasmiddel kunnen ze niet meer weg springen en verdrinken.

Katten

Blaasgruis bij kat

Katten die in huis plassen hebben vaak een ziekte Blaasgruis! Het plassen in huis kan komen doordat hij de plek waar hij plast asocieert met de pijn. Daarom kiest hij steeds een andere plek uit om te plassen. Mijn tip is ga naar de dierenarts voor een urinetest. Als het dier blaasgruis heeft krijgt het dieetvoeding.

Nieuwste tips

Vlooien bestrijden

Beahpar en advantage

Het is niet goedkoop maar effectief bepeahr spray gebruiken met name de randen van u huis goed inspuiten de larve van de vloo kruipen naar de randen waar de eitjes zich ontpoppen tot vlo dus het voornaamste is met name alle randen in u huis als eerst td doen zoals ook de gordijnen de rest lekker leeg spuiten door het gehele huis maar de randen zijn van het grootse belang verder u dier behandelen met advantage en ik zelf doe het ook om de 3 maanden preventief uit voor zorg ,her gebeurde in mijn nieuwe woning in 2017 en heb tot heden 2024 in dit huis geen vloo meer gezien en gevoeld en de diertjes ook niet.kammetje met sop kan natuurlijk ook maar mijn eerste tip geeft de ultieme garantie op een vloo vrij bestaan.

Kattenharen Verwijderen

Eenvoudig met een vochtige hand

Geldt in principe voor alle dierenharen. Snel, goedkoop en je hebt het altijd bij je.

Neem het kledingstuk mee naar een kraan. Zet de kraan zacht aan en maak je hand nat. Wrijf over de kleding met je vochtige hand en spoel hem meteen af. 

Herhaal totdat de haren eraf zijn.

Je kleding kan wat vochtig worden, let op dat je hand niet te nat is en je de stof licht aanraakt. Dan zijn eventuele spetters ook weer zo droog

Werkt beter dan plakborstels etc 

Vlooien bestrijden

Zout, azijn, stofzuigen, uitkloppen en wassen

Niet met zout de vacht ( vanwege wondjes) maar wel de manden, tapijten dan even laten zitten en uitkloppen daarna. Vloerbedekking ook op strooien, laten zitten ff en dan opzuigen. Dweilen met scheutje azijn. Gewoon op laten drogen de geur trekt vanzelf weg.

Manden, dekentjes, kleine vloerkleden wassen met azijn ( geen wasmiddel) liefst op 60 graden. Hond iedere dag kammen met metalen vlooien/luizen kam en iedere dag stofzuigen. Ook onder bed en bank een keer goed zuigen. Hond met azijn wassen:  liefst in bad of baby badje. De vlooien die naar het hoofd vluchten met de hand of de kam er af halen en laten verzuipen. Pas wel op met de ogen. 

Azijn op een watje met water verzacht ook nog eens de jeuk als je dept op de vlooien beten. 

Pippets ( 2 verschillende merken), karnemelk en knoflooksaus werken niet bij mij. In karnemelk zich overigens maar weinig lactose dus is veilig voor de hond met mate. Echte knoflook durfde ik niet te geven dus gaf ik i.p.v. een thee lepeltje knoflooksaus.