Subcategorieën
Populaire tips
Vriezer Ontdooien: Ventilator
Zet de ventilator die u zomers voor verkoeling gebruikt voor de vriezer.
IJs smelt sneller door wind dan door warmte en geen gevaar dat u met een föhn de elementen beschadigd. Deze tip werkt beter om een vriezer te ontdooien dan alle andere tips!
Oliebollen in magnetron met glas water
Zelf limonade ijsjes maken
Rucola lang bewaren
Om te voorkomen dat dit soort kruiden nat wordt/blijft kun je het volgende doen om het lang te bewaren.
Als je de kruiden vochtig koopt, eerst wat laten drogen.
Neem een plastic bakje met gaten in de deksel, bijvoorbeeld een van de supermarkt die je ooit kocht met druiven .
Leg op de bodem een doekje, kruiden er op, beter er nog een doekje overheen. deksel met gaatjes erop. Zo blijven de groenten/kruiden erg lang goed.
Het is altijd fijn om eten niet weg te hoeven gooien.
Rucola bewaren in de koelkast
Populaire onderwerpen
Meest besproken onderwerpen
Nieuwste tips
Bouillonblokjes bewaren hoelang in gesloten bus
Bouillonblokjes bewaren hoelang in gesloten bus
Droogblazen met bladblazer
Bij nog vochtige diepvrieskast! Gebruik de bladblazer om het rest water uit de kast te blazen met krachtige luchtstraal.
Maiskolf bereiden - maiskolf op de barbeque of grill
Maïskolven kun je op verschillende manieren bereiden, wat ons betreft is de maiskolf het lekkerste van de grill of de barbecue, dat komt natuurlijk ook samen met het feit dat als de barbecue gebruikt wordt het lekker weer is.
Maar hoe maak je een maiskolf nou lekker klaar? Dat is op zich niet heel moeilijk.
- Zorg dat je goede verse maiskolven hebt, die liefst niet voorgekookt zijn.
- Voor je de maiskolf op de barbecue of op de grill gooit is het goed om hem van te voren even te koken. In 10 minuten kook je een maiskolf voor, voor op de barbecue.
- Bestrijk na het koken de maiskolven met bijvoorbeeld wat boter of citroenboter. Nu zijn ze klaar voor de barbecue, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue ben je zo’n 5 – 15 minuten bezig.
- Zorg erg voor dat de maiskolf niet aanbrandt maar het is wel erg lekker als er een rokerige / grill smaak aan komt. Dat kan overigens ook door ze onder de grill te leggen in de oven.
- Als de mais beginnen te kleuren en goudbruin en gaar zijn haal je ze eraf.
- Eventueel serveren met wat boter en zout of natuurlijk wat je er zelf bij vindt passen.