Populaire tips

Chocoladepudding maken

Super

Meng cacao met yoghurt en voeg een snufje kaneel toe. Om de consistentie te verstevigen, kun je een beetje gelatine of agar agar toevoegen. Laat het mengsel een dag in de koelkast opstijven voordat je het serveert.

Waterijsjes zelf maken

Zelf limonade ijsjes maken

Kook aangemaakte limonade en laat deze vervolgens afkoelen. Schenk de afgekoelde limonade in de vormpjes en laat deze invriezen. Dit zorgt ervoor dat de limonade er niet als eerste uitgezogen worden.
IJsblokjes maken

Water invriezen

Hey, wil je ijsblokjes maken? Lees dit dan

1. Neem een bakje met vormpjes en giet water in elk vormpje.

2. Leg ze ergens appart in de vriezer en wacht 1-2 dag(en)

3. Haal de blokjes eruit en geniet van een heerlijk koud drankje!

Tip: je kan ook fruit in de vormpjes leggen voor het invriezen.

Hopelijk was dit een duidelijke stappenplan en heb je er veel aan😊

IJsblokjes maken

Kruiden en bloemen in ijsblokjes

Zelf ijsblokjes maken is erg makkelijk om te doen en ook nog eens erg handig om te hebben. Echter is het ook mogelijk om deze nog leuker en mooier te maken. Dit kun je doen door kruiden en bloemen toe te voegen aan de ijsblokjes voordat je deze bevriest. Hierbij is het wel belangrijk om bloemen te kiezen die je ook daadwerkelijk kunt eten.
Gehakt maken

Bouillon door de gehakt

In plaats van zout en kruiden kun je eens een paar bouillon blokjes door het gehakt doen. Je zult proeven dat de gehaktballen een heerlijk pittig smaakje hebben.

Nieuwste tips

Bouillonblokjes bewaren

Bouillonblokjes bewaren hoelang in gesloten bus

Bouillonblokjes bewaren hoelang in gesloten bus

Vriezer ontdooien

Droogblazen met bladblazer

Bij nog vochtige diepvrieskast! Gebruik de bladblazer om het rest water uit de kast te blazen met krachtige luchtstraal. 

Maiskolf bereiden

Maiskolf bereiden - maiskolf op de barbeque of grill

Maïskolven kun je op verschillende manieren bereiden, wat ons betreft is de maiskolf het lekkerste van de grill of de barbecue, dat komt natuurlijk ook samen met het feit dat als de barbecue gebruikt wordt het lekker weer is.

Maar hoe maak je een maiskolf nou lekker klaar? Dat is op zich niet heel moeilijk.

  1. Zorg dat je goede verse maiskolven hebt, die liefst niet voorgekookt zijn.
  2. Voor je de maiskolf op de barbecue of op de grill gooit is het goed om hem van te voren even te koken. In 10 minuten kook je een maiskolf voor, voor op de barbecue.
  3. Bestrijk na het koken de maiskolven met bijvoorbeeld wat boter of citroenboter. Nu zijn ze klaar voor de barbecue, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue ben je zo’n 5 – 15 minuten bezig.
  4. Zorg erg voor dat de maiskolf niet aanbrandt maar het is wel erg lekker als er een rokerige / grill smaak aan komt. Dat kan overigens ook door ze onder de grill te leggen in de oven.
  5. Als de mais beginnen te kleuren en goudbruin en gaar zijn haal je ze eraf.
  6. Eventueel serveren met wat boter en zout of natuurlijk wat je er zelf bij vindt passen.