Populaire tips

Glazuur zelf maken

Glazuur zelf maken met poedersuiker en citroensap

Glazuur is lekker om over koekjes of taart heen te doen. Echter is het niet altijd even handig om dit in de winkel te kopen. Gelukkig is het ook mogelijk om dit zelf te maken. Dit kun je doen met poedersuiker en citroensap. Hierbij kun je poedersuiker mixen met een klein beetje citroensap. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat je niet teveel citroensap gebruikt. Dit maakt het glazuur namelijk waterig. Hierdoor droogt dit ook niet goed op.
Radijs bewaren

Radijs bewaren

Radijzen bewaren wil ik altijd zo lang mogelijk. Dan zijn ze lekker vers. Ik knip de wortels er niet af. Ik zet ze in water. Dan zullen ze een heel stuk langer verst blijven dan wanneer je dit niet doet. Dan kun je ze vers bereiden in je gerecht.
Glazuur zelf maken

Glazuur zelf maken

Het glazuur wat je ergens op kan doen maak ik heel makkelijk zelf. Een beetje water en poedersuiker en meer hoef je zeker niet te doen.
Glazuur zelf maken

Zelf glazuur maken

Geen dure glazuur pakjes uit de winkel van bv Baukje, maak zelf uw eigen glazuur, zeef 250 gram poedersuiker en doe hier 1 eiwit bij en roer glad, bestrijk de cake of taart en laat hard worden, ipv eiwit kunt ook een beetje water gebruiken.
Gehakt maken

Bouillon door de gehakt

In plaats van zout en kruiden kun je eens een paar bouillon blokjes door het gehakt doen. Je zult proeven dat de gehaktballen een heerlijk pittig smaakje hebben.

Nieuwste tips

Chocoladepudding maken

Super

Meng cacao met yoghurt en voeg een snufje kaneel toe. Om de consistentie te verstevigen, kun je een beetje gelatine of agar agar toevoegen. Laat het mengsel een dag in de koelkast opstijven voordat je het serveert.

IJsblokjes maken

Water invriezen

Hey, wil je ijsblokjes maken? Lees dit dan

1. Neem een bakje met vormpjes en giet water in elk vormpje.

2. Leg ze ergens appart in de vriezer en wacht 1-2 dag(en)

3. Haal de blokjes eruit en geniet van een heerlijk koud drankje!

Tip: je kan ook fruit in de vormpjes leggen voor het invriezen.

Hopelijk was dit een duidelijke stappenplan en heb je er veel aan😊

Bouillonblokjes bewaren

Bouillonblokjes bewaren hoelang in gesloten bus

Bouillonblokjes bewaren hoelang in gesloten bus