Populaire tips

Grootmoeders stoofvleeskruiden

Stoofvleeskruiden in theebuiltje

Koop theezakjes die je zelf met thee kan vullen (in grote supermarkten te koop) en doe daar je kruiden in, bv laurier, kruidnagel of jeneverbessen. Bind het dicht met binddraad voor in de keuken, ook te koop bij grote supermarkten of anders een kookwinkel.
Stoofperen Oma's recept

Zo krijg je stoofperen mooi rood

Om mijn stoofperen mooi rood te krijgen doe ik dit: Als het kerst wordt kun je altijd van die wijn kopen waar kruiden inzit. Gluhwein. Dat is niet duur en als je het na de kerst koopt is het vaak afgeprijsd. Waar ik woon doen ze het traditioneel met bessensap. Ik vind dat te prijzig. Tegenwoordig heb je ook suiker die gekleurd is speciaal voor peertjes. AH heeft die potjes.
Slagroom kloppen zonder mixer

Slagroom kloppen zonder mixer met garde

Op het moment dat je geen mixer hebt of je mixer niet werkt, is het een betere keuze om de slagroom te kloppen met een garde. Dit komt omdat een garde goed werkt. Hierbij is het echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je hier een tijdje mee bezig zult zijn. De kans is dus aanwezig dat je armen veel belast worden.
Stoofperen Oma's recept

Kook stoofperen in glühwein

Stoofperen koken in Gluhwijn. Te koop voor €2 Alle kruiden zijn hierin te vinden
Stoofperen Oma's recept

Stoofperen Oma’s recept veel kaneel

Heel veel mensen vinden mijn stoofperen heerlijk. Alleen dan krijg je al snel de vraag hoe je ze maakt. Ik maak ze dan ook anders dan de meeste mensen. Ik kies er voor om veel kaneel te gebruiken, maar net niet te veel. Ik kijk ook goed naar welk soort kaneel ik gebruik. Ik gebruik altijd verse kaneel en nooit uit een potje. Daardoor komt de kaneel smaak al een heel erg stuk meer naar voren dan wanneer je dit niet doet. Je kan verse kaneel ook overal wel kopen.

Nieuwste tips

Stoofperen Oma's recept

Stoofperen rood

De meeste stoofperen worden vanzelf rood als je ze langer laat stoven. Lekker twee uur op een heel laag pitje dus!

Wentelteefjes Oma's recept

glitter gert

als je wentelteefjes maakt met je oma heb ik het perfecte recept voor je. het enige wat je moet doen is een recept opzoeken en dan dat recept gewoon volgen.

Grootmoeders stoofvleeskruiden

Grootmoeders stoofvleeskruiden, voeg wat anijs toe

Als je grootmoeders stoofvleeskruiden juist wilt namaken, kun je er wat anijs bij doen. Als je er anijs bij doet, zal je al snel proeven dat het een hele verbetering is. Kijk wel uit, want je moet er nooit teveel anijs in doen. Teveel anijs geeft een hele heftige smaak. Kijk daar wel mee uit, want dat kunnen al je andere kruiden verpesten. Ik probeer er altijd een goede verhouding tussen te vinden. Liever iets er later bij doen dan er veel te veel op gedaan hebben.