Populaire tips

Stoofperen Oma's recept

Stoofperen Oma’s recept maken voor kerst

Glühwein doet wonderen voor het stoofperen oma’s recept. Daar zitten heel wat kruiden in die je dan lekker in de stoofperen kunt laten trekken.
Slagroom kloppen zonder mixer

Slagroom kloppen zonder mixer met garde

Op het moment dat je geen mixer hebt of je mixer niet werkt, is het een betere keuze om de slagroom te kloppen met een garde. Dit komt omdat een garde goed werkt. Hierbij is het echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je hier een tijdje mee bezig zult zijn. De kans is dus aanwezig dat je armen veel belast worden.
Stoofperen Oma's recept

Kook stoofperen in glühwein

Stoofperen koken in Gluhwijn. Te koop voor €2 Alle kruiden zijn hierin te vinden
Stoofperen Oma's recept

Zo krijg je stoofperen mooi rood

Om mijn stoofperen mooi rood te krijgen doe ik dit: Als het kerst wordt kun je altijd van die wijn kopen waar kruiden inzit. Gluhwein. Dat is niet duur en als je het na de kerst koopt is het vaak afgeprijsd. Waar ik woon doen ze het traditioneel met bessensap. Ik vind dat te prijzig. Tegenwoordig heb je ook suiker die gekleurd is speciaal voor peertjes. AH heeft die potjes.
Slagroom kloppen zonder mixer

Slagroom kloppen zonder mixer

Slagroom kloppen zonder mixer kan een hele klus zijn. Met een garde gaat het heel erg lang duur. Je kan beter een potje gebruiken. Ik vul het potje dan. Ik kies er dan voor om een tijdje te schudden. Dit zal niet langer zijn dan een paar minuten. Daarna kijk ik even of het de goede dikte is en ik heb heerlijke slagroom gemaakt zonder een mixer.

Nieuwste tips

Stoofperen Oma's recept

Stoofperen rood

De meeste stoofperen worden vanzelf rood als je ze langer laat stoven. Lekker twee uur op een heel laag pitje dus!

Wentelteefjes Oma's recept

glitter gert

als je wentelteefjes maakt met je oma heb ik het perfecte recept voor je. het enige wat je moet doen is een recept opzoeken en dan dat recept gewoon volgen.

Grootmoeders stoofvleeskruiden

Grootmoeders stoofvleeskruiden, voeg wat anijs toe

Als je grootmoeders stoofvleeskruiden juist wilt namaken, kun je er wat anijs bij doen. Als je er anijs bij doet, zal je al snel proeven dat het een hele verbetering is. Kijk wel uit, want je moet er nooit teveel anijs in doen. Teveel anijs geeft een hele heftige smaak. Kijk daar wel mee uit, want dat kunnen al je andere kruiden verpesten. Ik probeer er altijd een goede verhouding tussen te vinden. Liever iets er later bij doen dan er veel te veel op gedaan hebben.