Populaire tips

Laptop afkoelen

Laptop afkoelen met een compressor

Heeft weinig met huishouden te maken, maar kan u veel geld besparen. Bij een te warme laptop is volgens de winkel tijd voor een ander, of (dure) reparatie. Maar even de compressor op de onderkant, zo gaat de stof bij de ventilators weg! Geen compressor? Met de stofzuiger gaat het ook. Weg stof, weg warmte en herrie. Portemonnee blijft dicht.
Laptop afkoelen

Laptop laten afkoelen door middel van een koelingmat

Het verhitten van je laptop is iets wat niet fijn is. Vaak gaat de laptop ook blazen en dit voelt niet fijn. Als je laptop hier geregeld last van heeft kan het een idee zijn om een koeling mat of een cooling stand aan te schaffen. Door de koude mat of stand zal de computer automatisch afkoelen.
Toetsenbord schoonmaken

Schoon toetsenbord met keukendoekjes van Muscle

We hebben allemaal wel eens last van een toetsenbord dat er niet meer uitziet. Koffie en vingervet, stof...noem maar op! Hoe krijg je dat snel en veilig weg? Ik heb laatst een keukendoekje van Muscle gebruikt. Vochtig genoeg om vlekken op te lossen, sterk genoeg om vet en aanslag los te maken, en vouwbaar genoeg om tussen de toesten door te sturen... Maar hier het handige van de zaak! Het is vrijwel direct droog en plakt niet als je klaar bent! Je keyboard ziet eruit als nieuw!
Toetsenbord schoonmaken

Stofzuigen van toetsenbord

Voor het schoonmaken van een toetsenbord haal ik altijd de toetsen eruit (met een klein schroevendraaiertje). Daarna stop ik ze in een wasnetje en gaan ze in de wasmachine bij de gewone was en daarna ook nog eens in de droger. Je "lege" toetsenbord stofzuig je verder schoon, toetsen terugplaatsen en je hebt een nieuw toetsenbord!
Toetsenbord schoonmaken

Poets je toetsenbord met een tandenborstel

Het toetsenbord schoonmaken met een tandenbortsel. Al het stof en vuil gaat er uit.

Nieuwste tips

Telefoon in water

kans op redden van de smartphone

Gebruik geen rijst! dit maakt het alleen erger. Gooi wat van die korrelzakjes die je krijgt bij schoenen in een bakje met de telefoon die nat is. Wel ffe natuurlijk die telefoon droog maken met theedoek je weet het toch 🤯 en dan 48 uurtjes wachten en dan de telefoon weer aanzetten. hopelijk werkt ie weer

Omegle gebruiken

Niet doen

Gewoon niet aan beginnen dit soort chat roulette programma's, kan alleen maar gedoe opleveren als je niet PRECIES weet wat je aan het doen bent. Er is een eeuwenoud gezegde: Als je niet zelf aan het jagen bent dan wordt er op je gejaagd. 

Screenshots Maken

Android Screenshot

Bij een Android telefoon doe je het volgende:

  1. Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag.