Populaire tips

Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen met afwasmiddel

Als je geen HG Keukenontstopper in huis hebt:

Ik kom er net achter dat je met afwasmiddel en heet water een verstopte gootsteen kan ontstoppen. Doe wat afwasmiddel in de afvoer of als je 2 wasbakken hebt in beide afwasmiddel doen. Even 10 minuten laten inweken in die tussen tijd vul je de waterkoker met water zet hem en aan en dan heet water in de afvoer(en ) doen en je gootsteen loopt weer door.

Matras schoonmaken

Schoonmaken met natuurazijn in een verstuiver

Is je matras geel gekleurd door het zweet? Met natuurazijn in een verstuiver en een doekje poets je zo alle vlekken weg! Je ziet het verdwijnen.

Stoffen bank schoonmaken

Stoffen bank ontvetten

De bank inspuiten met ontvetter, met een sponsje en water dikke vlekken en vuil verwijderen, en vervolgens met een handdoek de vlekken eraf wrijven en daarna een laken op de bank leggen en strijken maar. Ik gebruik witte handdoeken en lakens daarvoor dan zie ik hoeveel vuil ik heb kunnen verwijderen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze vlekken er niet uit willen bij gaat het er gewoon met 40 graden eruit.
Stinkende schoenen

Koffiepad in schoen laat vieze lucht verdwijnen

Doe een koffiepad in iedere schoen , een nacht laten staan en de volgende dag ruiken je schoenen fris. Pad dan wel weggooien.

Stinkende schoenen

Theezakjes in stinkende schoenen

2 theezakjes in je schoenen, een nachtje laten staan en de volgende dag ruiken ze helemaal fris!

Nieuwste tips

Stinkend doucheputje

Listerine in doucheputje

Als je zeker weet dat het water goed doorloopt, maar het putje alsnog blijft stinken, gooi dan een week lang elke avond een dopje Listerine door het putje. Het werkt bacteriedodend en verspreidt een heerlijke mintgeur. Na enkele dagen kun je het gebruik afbouwen en zul je merken dat het putje niet meer stinkt. 

Gootsteen ontstoppen

Pincet en grote haaknaald

Zorg voor felle verlichting. Schuif met een grote, dikke haaknaald heen en weer daar binnen en trek de rommel eruit met een pincet.

Stofzuiger stinkt

Was de slang met heet water.

Aan de binnenkant van de plooien van de stofzuigerslang blijft stof plakken en dat gaat vies ruiken. Maak de slang en zuigmond los van de stofzuiger. Spuit schoonmaakmiddel erin en spoel het goed door met heet water tot er geen troep meer uitkomt. Daarna zorgvuldig laten drogen voordat je de stofzuiger weer gaat gebruiken anders komt er water in de motor.

Alle diversen onderwerpen

A
B
C
D
E
F
G
H
K
L
M
N
P
R
S
T
U
V
W
Z