Populaire tips

Vochtvreter maken

Goedkope vochtvreter: kattengrit

Een goedkope vochtvreter; vul bakken met katten grit en alles blijft droog vooral in de winter in de caravan.
Krakend bed verhelpen

Krakend bed of trap? Heet water en zeep

Hout kan na verloop van tijd gaan kraken. Vooral een krakend bed kan heel genant zijn. Het probleem ontstaat doordat het hout te droog is geworden. De oplossing? Doe een laag heet water in een teiltje en leg daarin een stuk Sunlight zeep. Laat het sopje een nacht staan, zodat de zeep gedeeltelijk oplost. Doop een doek in het sopje en maak alle houten delen van het bed of de trap flink vochtig. Desnoods nog een keertje herhalen, en je hebt geen last meer van gekraak!
Rooklucht verwijderen

Azijn krijgt rooklucht weg

Plaats een glas met azijn op de kast, en weg is de geur.

Spijkerbroek stinkt

Spijkerbroek ruikt zuur

Als je spijkerbroek stinkt, ook na meerdere keren wassen en er komt een zurige lucht vandaan, dan kun je het volgende proberen: je kunt de spijkerbroek wassen met een flinke scheut azijn. Azijn neutraliseert geurtjes.
Bedplassen oplossen

Plas in matras kind

Ik heb een tip over bedplassen. Als je kind in bed heeft geplast moet je baby/talk poeder op de plek strooien. Even laten inweken en dan als het droog is met de stofzuiger er over. Zo sla je 2 vliegen in een klap; en de plek is droog zonder kringen en het ruikt niet vies! Maar voorkomen is beter dan genezen, bij de Hema hebben ze een molton matrasbeschermer met zeil in een.

Nieuwste tips

Poep en plas vlekken

Urine konijnenhok verwijderen met wc reiniger aldi

Urine vlek in het konijnenhok? Doe er wat wc reiniger (citroen, de gele fles!!) van de Aldi op en laat het 5 minuten inwerken. Het gaat dat bruisen en daarna is het gemakkelijk te verwijderen. Werkt voor ons perfect!

Statische kleding

Statische kleding ontladen met droogtrommeldoekje

Tijdens het dragen van statische kleding haal je er een droogtrommeldoekje langs. Dat helpt fantastisch, omdat er wasverzachter in die doekjes zit. Ga je uit? Neem zo'n doekje mee in je tas, in afgesloten plastic zakje (anders gaat je hele tas ernaar ruiken). 

Gootsteen ontstoppen

Eindelijk!

Samen met al jullie tips is het gelukt! Niets lukte in het begin.  Toen het wat ruigere werk geprobeerd. Hellup! :)  Gootsteen kastje leeggemaakt, emmer onder afvoer gezet, gootsteen hals losgekoppeld - (videos beschikbaar op youtube. Het (resterende) water stroomt er dan uit-) onderdelen schoongemaakt, alles weer teruggezet en aangesloten. Maar het water stroomde nog steeds niet weg. Weer alles losgekoppeld. Toen heb ik in die achterste pijp soda, cola, hg spul, bakpoeder en van alles er ingepleurd. Alles weer aangesloten en nog  steeds stroomde het water niet weg. Toen heb ik de gootsteen vol laten lopen met heet water en opeens...jaaaa!  Het water stroomt weer weg als een tierelier! Zo blij!  Samen komen we er wel! :) 

Alle diversen onderwerpen

A
B
C
D
E
F
G
H
K
L
M
N
P
R
S
T
U
V
W
Z