Populaire tips

Nare luchtjes

Geen vieze geuren meer met bakje soda

Zet in je koelkast, kledingkast, of andere kleine ruimte waar je last hebt van nare geurtjes een schaaltje met soda: weg geurtjes!
Leren bank schoonmaken

Schoonmaken met afgekookt water

Een leren bank of stoel maak je schoon met afgekookt water. Kraanwater bevat teveel kalk waardoor het leer kan barsten.
Stoffen bank schoonmaken

Stoffen bank ontvetten

De bank inspuiten met ontvetter, met een sponsje en water dikke vlekken en vuil verwijderen, en vervolgens met een handdoek de vlekken eraf wrijven en daarna een laken op de bank leggen en strijken maar. Ik gebruik witte handdoeken en lakens daarvoor dan zie ik hoeveel vuil ik heb kunnen verwijderen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze vlekken er niet uit willen bij gaat het er gewoon met 40 graden eruit.
Krassen bril verwijderen

Krassen op je brilglazen verwijderen

Smeer de glazen in met tandpasta. Even kort in laten trekken en vervolgens met lauw water afspoelen. Ten slotte de laatste resten tandpasta en droogmaken met schone doek. En het zicht zal zeker verbeterd zijn...

Strijktips

Zelf strijkwater maken

Goedkoop zelf strijkwater maken: Kook water en laat afkoelen doe er een paar druppels van je parfum bij en klaar is je strijkwater.Of koop een fles spa reine en giet er wat lavendeldruppels of andere geuren die je zelf lekker vindt in.

Nieuwste tips

Stinkend doucheputje

Listerine in doucheputje

Als je zeker weet dat het water goed doorloopt, maar het putje alsnog blijft stinken, gooi dan een week lang elke avond een dopje Listerine door het putje. Het werkt bacteriedodend en verspreidt een heerlijke mintgeur. Na enkele dagen kun je het gebruik afbouwen en zul je merken dat het putje niet meer stinkt. 

Gootsteen ontstoppen

Pincet en grote haaknaald

Zorg voor felle verlichting. Schuif met een grote, dikke haaknaald heen en weer daar binnen en trek de rommel eruit met een pincet.

Stofzuiger stinkt

Was de slang met heet water.

Aan de binnenkant van de plooien van de stofzuigerslang blijft stof plakken en dat gaat vies ruiken. Maak de slang en zuigmond los van de stofzuiger. Spuit schoonmaakmiddel erin en spoel het goed door met heet water tot er geen troep meer uitkomt. Daarna zorgvuldig laten drogen voordat je de stofzuiger weer gaat gebruiken anders komt er water in de motor.

Alle diversen onderwerpen

A
B
C
D
E
F
G
H
K
L
M
N
P
R
S
T
U
V
W
Z