Populaire tips

Natuurstenen vloer schoonmaken

Koop geen natuursteen!

Natuursteen is een ontzettend moeilijk product, ik zou gewoonweg geen natuursteen kopen voor een vloer. Het is vragen om problemen en bij het schoonmaken van dit soort vloeren kan een klein foutje al grote gevolgen hebben! ( Bijvoorbeeld wit uitgeslagen witte natuurstenen vloeren )

Pluizende sjaal

Mijn ervaringen met een pluizende sjaal

Ik had net een nieuwe sjaal gekocht. Deze pluisde alleen enorm, en deze pluisjes komen vooral in mijn mond terecht. Ik vroeg me af: wat is hier het beste tegen te doen? Wat kan ik het beste doen tegen zo'n pluizende sjaal? Toen las ik ergens de volgende tip: Maak de sjaal een beetje vochtig en leg hem een nacht in een plastic tas in het vriesvak. Goed uitkloppen en laten ontdooien daarna pluist de sjaal meteen een stuk minder. Dit werkte echt super!
Rooklucht verwijderen

Buiten roken

Buiten roken werkt natuurlijk het allerbeste
Vochtvreter maken

Liksteen van koe of schaap voor vochtige kelder

Heeft u last van een vochtige kelder? Koop dan éénmalig een liksteen van een koe of schaap, en zet die in een emmer. U kunt na een paar dagen al merken dat uw kelder een drogere lucht heeft, en de muffe geurtjes zijn ook weg. In de zomer zet u de liksteen buiten in de zon neer te drogen,en begint de nattere periode weer,dan zet u hem weer in de kelder neer.
Bedplassen oplossen

Plas in matras kind

Ik heb een tip over bedplassen. Als je kind in bed heeft geplast moet je baby/talk poeder op de plek strooien. Even laten inweken en dan als het droog is met de stofzuiger er over. Zo sla je 2 vliegen in een klap; en de plek is droog zonder kringen en het ruikt niet vies! Maar voorkomen is beter dan genezen, bij de Hema hebben ze een molton matrasbeschermer met zeil in een.

Nieuwste tips

Teer verwijderen

Teer verwijderen met boter en erna baking soda

Nadat je je handen of het voorwerp met boter ingesmeerd hebt, kan je het meeste verwijderen met deze boter. Erna verder reinigen met droge baking soda. N.B. Koop een grote verpakking. Handen afwassen

Waterslag verhelpen

Geluid verminderen doe je zo

Ik begin met het uitzetten van de watertoevoer naar de kamer waar ik de waterslag hoor.

Daarna open ik alle kranen in het huis om het resterende water te laten wegstromen. Vervolgens wacht ik een paar minuten en sluit ik de kranen weer.

Daarna zet ik de watertoevoer weer aan. Dit kan helpen om luchtbellen uit de leidingen te verwijderen en waterslag te verminderen. Het geluid zou na deze stappen moeten afnemen.

Warm blijven

Extra laag kleding

Ik trek een extra laag kleding aan, zoals een dikke trui, sokken en een muts. Ook zorg ik ervoor dat ik warme dranken drink, zoals thee of warme chocolademelk. (Lekker!!!)

Verder houd ik de gordijnen dicht om de warmte binnen te houden, en ik zit dicht bij een verwarming of open haard als dat mogelijk is. Het helpt ook om actief te blijven en af en toe wat lichte oefeningen te doen om warm te blijven.

Alle diversen onderwerpen

A
B
C
D
E
F
G
H
K
L
M
N
P
R
S
T
U
V
W
Z