Populaire tips

Zilvervisjes bestrijden

Mottenpapier tegen zilvervisjes

Ook zo"n last van zilvervisjes in huis? Leg mottenpapier op de plek waar ze veel zijn: bijvoorbeeld lades met papier. Degene die er zijn gaan dood en er komen als het goed is geen nieuwe.
Muggen verjagen

Citroen en kruidnagel

Snij een citroen doormidden doe er wat kruidnagels in en u zult merken dat er geen muggen meer zijn.
Mimosa in vaas

Mimosa langer mooi

Mimosa blijft langer mooi als u de stelen eerst een uur in warm water zet en ze dan in een laagje vochtig zout steekt. De bolletjes sproeien met mineraalwater.
Fruitvliegjes vangen & bestrijden

Kopje azijn met afwasmiddel

Als je last hebt van fruitvliegjes zet je gewoon een kopje met een scheutje natuur azijn neer met daarin een paar druppels afwasmiddel. Werkt binnen enkele uren.

Fruitvliegjes vangen & bestrijden

Fruitvliegjes vangen in bakje met water en azijn

Ondanks de niet te stuiten opkomst van die goedkope fruitvliegjes vallen, blijft een bakje met water en een klein beetje azijn erbij toch ook nog een goede oplossing tegen de fruitvliegjes.

Nieuwste tips

Sticker verwijderen

water azijn zout papje

meng de azijn, water en zout tot een dik papje

smeer het op de plek en laat het 10 tot 15 minuten intrekken.

te dun? meer zout

te dik? meer water

succes. 

Sticker verwijderen

Főhnen en wasbenzine

Eerst főhn je de gehele sticker. Daarna probeer je de sticker er voorzichtig af te halen, wat er dan nog blijft zitten haal je er netjes af met wasbenzine. Je neemt een beetje wasbenzine op een doek en wrijv daarna in cirkeltjes op het oppervlak

Rouwvliegjes bestrijden

Rouwvliegjes vangen

Wij hebben met de aanschaf van een nieuwe plant last van rouwvliegjes in meerdere planten. Toen mijn man een triple biertje inschonk zaten er steeds vliegjes in zijn glas. We hebben een kontje bier in het glas laten zitten en tussen de planten gezet en idd veel vliegjes in het glas, meer dan in het glas met azijn en dreft. Een goede vliegjesvanger dus. 

Alle huis en tuin onderwerpen

A
B
C
D
F
G
H
K
L
M
N
O
P
R
S
T
V
W
Z