Populaire tips

Bladluis bestrijden

Zware shag met water

Zware shag nachtje in wat water leggen . Volgende dag het water in plantenspuit en spuiten op de planten met luis.

Muggen verjagen

Potje Azijn tegen Muggen

Pak een glazen potje doe er wat azijn in , hoeft niet pure azijn te zijn, je kan in het potje de azijn mengen met water en de muggen verdwijnen als sneeuw voor de zon! Het beste is om minimaal 1/5de van het potje met azijn te vullen. 

Muizen verjagen

Muizen verjagen met Eucalyptus

Om muizen te verdrijven of te bestrijden kunt u het volgende gebruiken:
Een paar druppels Eucalyptus olie (niet op alcohol basis) in water doen. Het potje ergens neer zetten waar je muizen hebt en de muizen blijven zeker 2 tot 3 maanden weg.

Ze worden namelijk misselijk van de geur en blijven weg. Wel eens in de 2 of 3 maanden het potje met water en Eucalyptus olie verversen. Dit werkt zeer goed als je muizen wilt bestrijden of verjagen.

Mieren in huis

Kaneel helpt tegen mieren in huis

Wij hebben een hele tijd vreselijk last van mieren om en in huis gehad. Ik heb er heel veel over gelezen en alle tips geprobeerd niks leek te helpen, totdat mijn vader me belde en vertelde dat ze elk jaar een conventie in Duitsland hebben voor professionele verdelgingsbedrijven.. Om een lang verhaal kort te maken, ze doen wetenschappelijk onderzoek naar mieren en het schijnt dat van alle middelen kaneel het meest effectief werkt. Ik dacht ja hoor! Maar ja wanhopig als ik was toch proberen en wat blijkt? WEG echt helemaal foetsie!

Sticker verwijderen

WD-40 smeermiddel verwijdert lijmresten moeiteloos

Met WD-40 kun je de lijmresten moeiteloos verwijderen. Even opsprayen, paar seconden in laten werken en met een keukenrol afpoetsen.

Nieuwste tips

Groene aanslag tegels

Groene aanslag schrobben met (warm/heet) water

We hebben thuis van alles getest op de tuintegels, ook de groene zeep etc. Alleen het werkt niet beter dan water koken of gewoon warm water uit de kraan, en dit op je tuintegels gieten en even laten inwerken een seconde of 20, en dan schrobben.

Het blijft altijd even werk, alleen zo hebben we onze tuin weer prachtig mooi gekregen zonder allerlei middeltjes die uiteindelijk niks meer of beter bleken te doen en vaak ook nog eens slecht zijn voor je tuin, aarde, plantjes en ander levends.

Grind onkruidvrij

Worteldoek is de truuk

De enige oplossing die ik heb gevonden tegen onkruid is het plaatsen van een anti-worteldoek onder het grind. Dit zijn dicht geweven matten van kunststof, waar wel water doorheen kan maar die licht en wortels tegenhouden.

Teakhout tuinmeubelen

Zelf pak ik de hogedruk reiniger!

Ja, ik weet dat het fout is en het onzichtbare laagje kan aantasten etc. etc. maar zo'n hogedruk reiniger werkt wel voor mij. Ik geloof er ook niets van dat dit schadelijk is. Ik laat over wat jaartjes weten of het een succes was of niet. 

Als je niets van me hoort zit ik lekker buiten op mijn schone teakhout tuinmeubelen, naast mijn hogedrukreiniger!

Alle huis en tuin onderwerpen

A
B
C
D
F
G
H
K
L
M
N
O
P
R
S
T
V
W
Z