Populaire tips

Olievlek uit kleding

Afwasmiddel krijgt olie uit kleding

Bij olievlekken op uw kleding, doet doodgewoon afwasmiddel wonderen. Smeer wat afwasmiddel op de vlek, laat dit eventjes inwerken, en stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Olie uit kleding verwijderen was nog nooit zo makkelijk!

Bloedvlekken

Ingedroogde bloedvlekken verwijderen

Na jaren verschillende tips uitgeprobeerd te hebben, is de tip met de shampoo (gebruik de 0%) het aller aller beste om bloedvlekken te verwijderen! Zelfs beter dan de professionele vlekkenverwijderaars. Mijn zoon heeft soms een bloedneus in bed, dan stond ik midden in de nacht met mijn handen in ijskoud water, dit hoeft niet meer. Een twee weken oude bloedvlek heb ik weggewerkt met shampoo: eerst nat maken met koud water, dan shampoo erop doen, in borstelen met een klein borsteltje, je ziet de vlek helemaal verdwijnen na 1 a 2 minuten poetsen, dan in de wasmachine wassen. Weg is vlek.

Vetvlekken verwijderen uit kleding

Vetvlekken verwijderen met wasbenzine

Vetvlek natmaken met wasbenzine (cheap!), op normale temperatuur wassen in de wasmachine en de vlek is er zeker uit. Ook voor oude vetvlekken.

Watervaste stift verwijderen

Deodorant en keukenrol

Watervaste stift op gladde oppervlakken haal ik altijd weg met deodorant. Gewoon opspuiten en met een doekje/keukenrol weghalen.
Suede schoonmaken

Babyshampoo krijgt vet uit suede

Heb je (vet-)vlekken in suede, was het dan (met de hand) met babyshampoo. Je zult zien dat de vlek verdwijnt en dat je suede ook nog mooi blijft.

Nieuwste tips

Thee aanslag verwijderen

Soda

Warm water met beetje soda of baking soda, even laten staan en theeaanslag is er zo uit

Anti-slipmat wassen

Rubberen antislip mat schoonmaken

Rubberen mat even in een  emmer of bad leggen met een vaatwasblokje. Afspoelen en schoon!! 

Lijmresten verwijderen

Zo deed oma het altijd

Probeer eerst talkpoeder om lijmresten van plakband, stickers, folie, etiketten of pleisters te verwijderen door te wrijven. Als dat niet werkt, kan babyolie of keukenolie helpen.

Sommige lijmen worden zacht bij verwarming, zoals met een haardroger. Anderen kunnen worden geweekt in warm water, vooral effectief bij boeken.

Als deze methoden niet werken, gebruik dan zwaardere oplosmiddelen zoals white spirit, wasbenzine, thinner of aceton (pas wel op!). Laat elk oplosmiddel volledig verdampen voordat je een ander gebruikt.

Na het verwijderen van de lijmresten: neutraliseer de lekken om doffe plekken te voorkomen. Bescherm ook je handen, neus, mond en ogen en vermijd vuur. Gebruik deze middelen buiten of in goed geventileerde ruimtes.

Alle vlekken onderwerpen

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
W
Z