Populaire tips

Stinkende vriezer

Pan met azijn en citroen

Allereerst moet je de diepvries volledig ontdooien. Stap twee is een pan erin zetten met wat kokend water met (veel) azijn en citroen erin. Dat goed lang laten inwerken en de diepvries ruikt weer lekker.
Oven schoonmaken

Spuit oven in met scheerschuim

Handige tip om de oven snel schoon te krijgen zonder gevaar voor giftige dampen of uren lang bakplaten schrobben. Spuit de oven en de bakplaten in met scheerschuim (mag de goedkoopste zijn) en zorg dat alles goed bedekt is. Zet de oven vervolgens een half uurtje op 50 graden. Daarna is het afvegen en klaar! en de oven ruikt ook nog eens lekker.

Aangebrande pan schoonmaken

Aangekoekte resten verwijderen met waspoeder

Water in de pan waspoeder erbij..even koken..en de aangekoekte resten laten los!
Bakplaat schoonmaken

Bakplaat schoonmaken met zout

Zet de bakplaat in de oven en verwarm deze ongeveer 10 min lang op 200 graden, pak de bakplaat eruit en strooi er zout overheen laat dit zo afkoelen. Nadat het afgekoeld is kun je met een doekje alles eraf vegen en is brandschoon! Werkt goed en stinkt niet.
Frituurpan schoonmaken

Buitenkant friteuse schoonmaken met schuurspons en olie

Het Buitenkant van de Friteuse! kan je makelijk schoonmaken met een schuursponsje en olie! ik gebruik gewoon zonnebloem olie. door olie blijft niet meer zo plakkerig en krijg je het makelijk ervan af! daarna kan je met een schone natte doek afdoen!

Nieuwste tips

Pannenkoeken Oma's recept

Mooiste pannekoeken van de wereld

Doe wat eetbare kleurstof door het pannekoeken beslag, tada je hebt een mooie pannekoek.

Oh ja, als je een chocopannekoek wilt, rasp dan wat chocola en doe dat door je beslag.

Aangekoekte oven schoonmaken

Inox sponsjes

De enige manier om mijn ingebrande zwarte vlekken uit m'n oven te krijgen(nadat ik baking soda, HG ovenreiniger zonder succes uitgebreid geprobeerd had) is met een inox sponsje (van die zilverkleurige krullende draadjes)!! 

Boerenkool smeuïg

Havermout en de hele dag door laten koken.

Laat de boerenkool de hele dag zachtjes doorkoken, met een schep havermout erboven op. 

Alle keuken onderwerpen

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
Z