Populaire tips

Tips om te besparen

Stekker elektrische tandeborstel

Heeft u een elektrische tandenborstel? Laat de stekker er overdag inzitten en haal de stekker er s,nachts uit. Tandenborstel doet het net zo goed en scheelt op jaarbasis heel wat geld.
Tips om te besparen

Regenton en een graadje kouder

De ideale besparingstip blijft altijd het aanschaffen van een regenton in de tuin. Als je met een regenton de regen opvangt hoef je in de lente minder water te gebruiken van de tuinslang. Dit kan een forse jaarlijkse besparing opleveren.

Wil je echt op jaarlijkse basis veel geld besparen? Zet de kachel dan één graadje kouder dan je normaal zou doen. Kies gewoon voor een maximum. Zorg wel dat je wat sjaals en goede dikke truien door het huis verspreid. Op deze manier kan je zelfs wel twee graden pakken. Dit scheelt letterlijk honderden euro's!

Tips om te besparen

Stop jouw abonnementen

Abonnementen zijn een sluipmoordenaar voor iedereen die zuinig wilt zijn. Aan Netflix ben je bijvoorbeeld al 10 Euro per maand kwijt of neem bijvoorbeeld de kosten voor een kranten of tijdschrift abonnement.

Zeg gewoon al jouw abonnementen op en probeer zonder die maandelijkse kosten te leven!

Beginnen met besparen

Besparingstips

Meerdere losse besparingstips, afhankelijk van het onderwerp vaak nog milieuvriendelijk ook. - Linnen tasjes. Het scheelt ontzettend om linnen tasjes mee te nemen naar de winkel, in plaats van een tasje te kopen, dat loopt snel op. - Dopper/waterfles kopen. Het is even een investering, maar je hebt altijd water bij je en je hoeft geen waterflesjes bij de supermarkt te kopen. De kwaliteit van het water in Nederland is minstens zo goed als mineraalwater, het flesje is alleen een status-symbool in Amerika, waar het kraanwater vaak minder goed is. - Als je oude lappen hebt (een oud laken bijvoorbeeld) gebruik dit dan om je schoenen mee te poetsen. Knip het in stukken en gebruik het meerdere keren. Je kunt er ook 'flosjes' van maken voor een baby (een hond gaat aan zo'n flosje trekken en dan komen de losse draden in zijn mond) maar een baby vind het prachtig speelgoed. - Mocht je in een creatieve bui zijn, dan is het knutselen en verven op een stuk laken ook heel leuk. Je kunt met textielverf gooien en het strijken, voor een spectaculair effect of een tie-dye-project beginnen. Met de lappen kun je tassen versieren of strikken/scrunchies maken - Gebruik een oud (maar mooi) kartonnen doosje eens als cadeau-doosje, door hem met tijdschriften-knipsels te versieren. Theedoosjes zijn erg geschikt, maar ook koekdoosjes of andere kartonnen verpakkingen. Vaak heeft er geen koekje tegen het karton gezeten (alles in plastic verpakt) dus het is brandschoon en kan een mooi, gepersonaliseerd doosje worden.
Tips om te besparen

Water besparen bij douchen

Als u gaat douchen, voordat het water warm geworden is zet er dan een emmer onder! bespaart heel wat water wat je kan gebruiken . Voor bv de plantjes / afwas.

Nieuwste tips

Geld verdienen als tiener

Snel geld verdienen?

Het is moeilijk om snel veel geld te verdienen. Als je op Youtube filmpjes kijkt en daar ziet staan dat dit snel mogelijk is dan is dat eigenlijk niet echt waar. Vaak proberen die youtubers dan juist geld aan jou te verdienen! Pas dus goed op als je als tiener (maakt niet uit of je nou 14 of 15 jaar bent) snel geld wilt verdienen. Dingen die je in ieder geval kan doen om wat extra geld te verdienen:

  1. Klusjes voor de buurman of buurvrouw
  2. Klusjes in jouw eigen huis
  3. Zet spulletjes op marktplaats (pas wel op, op marktplaats zitten jammer genoeg ook veel boeven en oplichters.. )
  4. Maak zelf sieraden of kunststukjes en probeer deze te verkopen 

Ps. Als je net bij je buurman een klusje hebt mogen doen, ga dan niet de volgende keer of direct om een nieuw klusje vragen! Wacht wat dagen voor een volgende poging.

Ook zouden wij de buurman altijd aangeven dat je zeer graag iets wilt doen en kom met wat suggesties:

  1. Stoep vegen met een harde bezem!
  2. Onkruid verwijderen
  3. Auto Wassen
  4. Onkruid tussen de tegels eruit trekken ( hiervoor moet je wel even op deze site ook wat tips zoeken, dit kan gewoon met wat tuingereedschap! )
  5. Oud glas of karton wegbrengen! Of oude batterijen weggooien!

Succes met jouw klusjes

Geld verdienen als tiener

Veel geld verdienen als 14 jarige

Oké, laten we alle basis tips als 'doe een klusje voor je buurman en was de auto van je oom' even voor lief nemen.

Als je veel geld wilt verdienen dan moet je creatief zijn en slimmer zijn dan anderen. Wat enorm goed werkt om geld te verdienen:

Ga op een markt staan - Bijvoorbeeld op koningsdag of een andere dag waarop er een vrijmarkt is. Zorg dat je echt gave spullen verkoopt (denk hier goed over na, ga desnoods langs bij oma of opa en vraag of je nog iets van hen mag verkopen) en zorg ook voor een breed aanbod aan spullen, zorg dat al jouw familielede, buurmannen, neven en nichten weten dat jij op dit vrijmarkt staat. Zodat zij jou ook willen helpen! Etenswaren doen het natuurlijk ook goed op zo'n markt: Als jij deze thuis bakt met jouw moeder of ouders dan kan je die vervolgens voor de volle prijs verkopen op de markt! En als een bekende bij jouw marktplekje aankomt kan je direct zeggen: Wil je een lekker cake'je? Dat werkt goed. 

Ook werkt het op zo'n markt goed om jouw verkoopspullen te combineren met iets als een grabbelton waar iemand voor één euro mag grabbelen. Doe hier alle kleine spulletjes in! 

Na zo'n marktdag kan je zo 50 tot 250 Euro verdienen! Dan kan je als 14 of 15 jarige eindelijk een deel van die nieuwe iPhone betalen!

Beginnen met besparen

Het maken van een potje om geld te besparen

Wil jij geld besparen? Dan is het goed om mijn tip op te gaan volgen. Maak hierbij potjes en zorg ervoor dat je hier geld naar toe stuurt. Hierdoor heb je potjes en kun je voor de lange termijn extra sparen.

Alle werk en inkomen onderwerpen