Populaire tips

Wc pot schoonmaken

Flink veel schoonmaakazijn erin

Gooi 's-avonds een ½ fles schoonmaakazijn (super goedkoop spul) in de wc en de volgende morgen is hij als nieuw.

Mos verwijderen tegels

Maak straten schoon met soda, spiritus en groene zeep

U kunt uw straten schoon maken met warm water met soda, spiritus en groene zeep.
Badkamer schoonmaken

Glansspoelmiddel op tegels

U krijgt uw wc of badkamertegels weer glanzend schoon met een scheutje glansspoelmiddel van de vaatwasser in het water. Echt, dit werkt geweldig! 

Koffiezetapparaat Ontkalken

Senseo Ontkalken met Cola

Als je een Senseo wilt ontkalken kan je ook gewoon Cola gebruiken. Dit werkte bij mij supergoed. Bij Senseo zelf willen ze natuurlijk niet dat dit bekend wordt want dan kunnen ze die dure middeltjes niet meer verkopen.
Mos verwijderen tegels

Schoonmaakazijn

Een zeer effectief en milieuvriendelijk middel om deze groene aanslag te verwijderen is schoonmaakazijn. Niet alleen groene aanslag maar ook onkruid, gras en planten kunnen hiermee worden gedood.

Nieuwste tips

Tegelvloer schoonmaken

Schoonmaakmiddel en warm water

Een tegelvloer schoonmaken is eigenlijk best simpel.

Begin met het vegen of stofzuigen om vuil en stof te verwijderen. Maak vervolgens een oplossing van warm water en een mild schoonmaakmiddel. Dweil de vloer grondig met deze oplossing en spoel daarna goed na met schoon water.

Droog de vloer ten slotte met een schone doek of laat hem aan de lucht drogen. Voor hardnekkige vlekken kun je een mengsel van water en azijn proberen, maar test dit eerst op een klein, onopvallend deel van de vloer om er zeker van te zijn dat het de tegels niet aantast. En voilà, je tegelvloer is weer stralend schoon!

Waterkoker ontkalken

Azijn en bakingsoda

Vul de waterkoker voor een kwart met water. Doe daar een scheut azijn in en een scheutje bakingsoda. Opletten: bakingsoda en azijn reageren op elkaar en het gaat direct schuimen. Het kan zijn dat je er wat uit moet schenken om te voorkomen dat het er uit komt.

Zet de waterkoker aan, de deksel open laten. Als het kookt, ook weer opletten dat het er niet uitkomt. Laat het zo 5 minuten koken, gooi hem leeg en check of hij goed schoon is. Zo niet, dit nog een keer doen.

Is het wel schoon, dan 2x koken met alleen water om de smaak van de bakingsoda en azijn weg te krijgen. Tip van mijn schoonzoon, in het restaurant waar hij werkt doen ze het ook zo.

Inmiddels heb ik ervaren dat het echt goed werkt. Elke week 1x zo schoonmaken en je hebt veel langer plezier van je waterkoker.

Verstopte wc

WC ontstoppen 🚽

Spuit een flinke scheut afwasmiddel in het toilet en ga snel op en neer met de wc borstel in het gat van het toilet (wel diep genoeg)… herhaal dit meerdere keren en na een beetje geduld loopt dan in 1x het water weg!

Je moet een beetje geduld hebben maar in 1 keer zie je wat gebeuren!

Alle schoonmaken onderwerpen

A
B
D
G
H
K
L
M
O
P
S
T
V
W
I