Populaire tips

Waterkoker ontkalken

Azijn en bakingsoda

Vul de waterkoker voor een kwart met water. Doe daar een scheut azijn in en een scheutje bakingsoda. Opletten: bakingsoda en azijn reageren op elkaar en het gaat direct schuimen. Het kan zijn dat je er wat uit moet schenken om te voorkomen dat het er uit komt.

Zet de waterkoker aan, de deksel open laten. Als het kookt, ook weer opletten dat het er niet uitkomt. Laat het zo 5 minuten koken, gooi hem leeg en check of hij goed schoon is. Zo niet, dit nog een keer doen.

Is het wel schoon, dan 2x koken met alleen water om de smaak van de bakingsoda en azijn weg te krijgen. Tip van mijn schoonzoon, in het restaurant waar hij werkt doen ze het ook zo.

Inmiddels heb ik ervaren dat het echt goed werkt. Elke week 1x zo schoonmaken en je hebt veel langer plezier van je waterkoker.

Mos verwijderen tegels

Maak straten schoon met soda, spiritus en groene zeep

U kunt uw straten schoon maken met warm water met soda, spiritus en groene zeep.
Houten meubels schoonmaken

Houten meubelen schoonmaken met olijfolie en citroensap

Mix een kopje olijfolie met een half maatje citroensap. Aanbrengen op het hout als schoonmaakmiddel, maar ook als onderhoudsmiddel.
Laminaat schoonmaken

vlekken op laminaat van urine hond

onze puppy plast voor de moment nog steeds in huis op onze laminaat, maar daar we dit maar pas kunnen opkuisen als we terug zijn van het werken zijn dit plekken die we er niet meer uitkrijgen. onze vraag is hoe we deze plekken eruit krijgen , en met welk product? Mvg christel
Bruine aanslag WC

Waterstrepen en urine aanslag weghalen

Haal waterstrepen (en waarschijnlijk ook urineaanslag) weg met behulp van dat zwarte waterproof schuurpapier. Ik heb korrel 400 gebruikt.
Eerst het schuurpapier even laten weken in water en dan schuren over de vlekken.
Binnen 2 minuten waren de kalkstrepen weg!!

Nieuwste tips

Verstopte wc

WC ontstoppen 🚽

Spuit een flinke scheut afwasmiddel in het toilet en ga snel op en neer met de wc borstel in het gat van het toilet (wel diep genoeg)… herhaal dit meerdere keren en na een beetje geduld loopt dan in 1x het water weg!

Je moet een beetje geduld hebben maar in 1 keer zie je wat gebeuren!

Kalkaanslag pan

Pink stuff!!

laagje kokend water in de pan, een el pink stuff erbij en schrobben met een afwasborstel

Openhaard schoonmaken

Zo maakt deze oma hem schoon!

Ik begin met het verwijderen van de asresten uit de openhaard met een asblik en een bezem. Vervolgens leg ik een laagje oude kranten op de bodem van de openhaard om eventuele druppelend roet op te vangen. Ik maak een pasta van water en zuiveringszout en breng dit voorzichtig aan op de roetvlekken aan de binnenkant van de openhaard.

Ik laat de pasta een tijdje zitten voordat ik het afveeg met een schone doek. Tot slot, ik veeg de buitenkant van de openhaard schoon met een vochtige doek. Zo houd ik mijn openhaard netjes en klaar voor gebruik.

Alle schoonmaken onderwerpen

A
B
D
G
H
K
L
M
O
P
S
T
V
W
I