Populaire tips

Beslagen autoruit

Scheerschuim met mint

Als je ruiten van je auto snel beslaan; koop scheerschuim met mint erin, spuit dit op een droge doek en smeer je ruiten er mee in. Even in laten trekken en vervolgens met een andere droge doek alles goed wegvegen. Helpt perfect! Dit moet je ongeveer 1 keer per week doen.

Autoruit niet laten bevriezen

Eau de cologne tegen bevriezen

Als het vriest: Spuit eau de cologne op de ruiten van de auto en ze bevriezen niet.

Beslagen autoruit

Afwasmiddel tegen beslagen autoruit

Je voorkomt het beslaan van de autoruit door deze af te nemen met een huishouddoekje met een paar druppels afwasmiddel (onverdund).

Beslagen autoruit

Last van beslagen voorruit

Als je last van een beslagen voorruit hebt van je auto en airconditioner niet helpt dan kan je een sok gevuld met kattengrind in de auto leggen dan is de beslagen voorruit helemaal weg. Je legt de sok in het bakje of bij het ruit zelf.
Auto wassen

Autowas tips

Als je de auto gaat wassen, gebruik dan geen spons. Sponzen nemen het vuil niet op. Het vuil blijft aan de oppervlakte. Er zijn washandschoenen verkrijgbaar die het vuil in zich opnemen, waardoor je minder kans hebt op krassen. Was de auto in lengterichting, nooit cirkelbewegingen maken.

Nieuwste tips

Ruitenwissers schoonmaken

Zo maak ik ze schoon

Ik begin met een sopje te maken met water en een beetje afwasmiddel. Vervolgens til ik de ruitenwissers omhoog, weg van de voorruit. Daarna dompel ik een schone doek of een spons in het sopje en veeg ik de rubberen bladen van de ruitenwissers grondig schoon.

Als ik merk dat er vuil of vuilresten aan de rubberen bladen blijven kleven, gebruik ik een tandenborstel om ze voorzichtig te schrobben.

Daarna spoel ik de ruitenwissers af met schoon water en droog ik ze af met een schone doek. Helemaal aan het einde laat ik de ruitenwissers weer zakken op de voorruit.

Paar keer op de knop in de auto drukken om te testen en klaar!

Doffe Koplampen

pasta tegen doffe koplampen

Wat ik altijd gebruik is dit trucje uit oma's tijd: maak een pasta van bakpoeder en water. Breng deze pasta voorzichtig aan op de doffe koplampen en wrijf het met een zachte doek in cirkelvormige bewegingen.

Spoel de koplampen daarna af en droog ze grondig. Dit kan helpen om de doffe koplampen weer als nieuw te krijgen.

Auto wassen

Moerbei verwijderen ijsblokje

Moerbei aanslag is te verwijderen met een ijsblokje

Jaja, een vieze auto is na deze gouden tips verleden tijd. Mis je jouw tips? Laat het dan weten!