De beste tips

Fineer uitdeuken

#1. Deuken uit hout strijken

Deze tip heb ik van internet, echter wist ik niet meer exact hoe dit moest. dit werkt overigens ook met andere hout soorten via het zelfde principe, hoe verser de deuk, des te beter het resultaat (bron: http://www.doehetzelven.nl/vanalles/ron/timmeren/Tipsentruks-timmeren.html) -Deuk in fineer. Een deuk kan vaak met water en een strijkijzer uitgenomen kan worden. Het fineer mag echter niet beschadigd zijn. Met een plantenspuit een lichte nevel op de plaats van de deuk (beslist niet kleddernat). Dan twee- tot drietal lagen toiletpapier of keukendoek hierop leggen. Het strijkijzer op de hoogste stand (meestal wol) en voorzichtig deppen met het ijzer op het papier. Doe dit niet te lang, want dan komt het fineer te ver omhoog.De deuk zou nu weg moeten zijn (zo niet, dan herhalen). Als de deuk weg is het geheel opschuren met zeer fijn staalwol en een beetje meubelolie maakt de deuk onzichtbaar
Fineer uitdeuken

#2. De deuk moet eruit

Als je een deuk hebt in je Fineer, wil je dit er wel uithalen. Het uitdeuken kan een lastige klus zijn als je niet weet hoe het moet. Gelukkig heb ik het geweldige idee gevonden. Je kan het gewoon eruit strijken. Je maakt het ligt nat, legt er wat keukenpapier op en gaat strijken. Zo heb je geen deuk meer in je fineer. Dat is een stuk mooier dan wanneer er wel een deuk in zal zitten.
Fineer uitdeuken

#3. Fineer uitdeuken met strijkijzer

Op het moment dat je deuken in een fineer plank hebt, kan dit er niet al te mooi uit zien. Hierom kan fineer uitdeuken een goede optie zijn om voor te gaan. Fineer uitdeuken is iets wat je het beste met een strijkijzer kunt doen. Echter is het wel belangrijk om er voor te zorgen dat je dit op de juiste manier doet. Als eerste is het namelijk belangrijk om het hout licht vochtig te maken. Dit kun je doen met een simpele plantenspuit. Hierna kun je het beste een vochtige theedoek er bovenop leggen. Hierna is het mogelijk om verder te gaan met strijken. Door hierna even het hout te schuren en er overheen te gaan met houtolie, zul je niks meer terug zien van de deuk.