De beste tips

Gekreukte was

#1. Tennisbal in de wasdroger

Als u een tennisbal met de was in de wasdroger doet zitten er bijna geen kreuken meer in als u de was eruit pakt.

Gekreukte was

#2. Haal de was direct uit de wasmachine

Haal de was meteen uit de machine en hang de kleding op hangertjes of leg ze languit te drogen. Op die manier krijg je geen kreukels en hoef je niet meer te strijken.
Als het droog is niet eerst in de wasmand gooien maar vouw het gelijk op.

Gekreukte was

#3. Kleding kreukvrij: kleerhanger in de douche

Als mijn kleding gekreukeld uit het koffer komen hang ik ze op een kleerhanger en zet de douche erop. Laten drogen in de douchebak aan de kleerhanger en de volgende dag heb ik altijd kreukvrije kleding.

Bekijk 3 andere tips

De nieuwste tips

Gekreukte was

Natte washand in drogen voor kreukvrij was drogen

Na het wassen komt het veel voor dat de was gaat kreuken. Dit ziet er natuurlijk niet zo netjes uit. Gelukkig is een natte washand een goede optie. Door een natte washand met de kleding die ontkreukt moet worden in de droger te doen, wordt de was kreukvrij. Dit komt omdat de stoom die van de washand af komt alle kreukels recht trekt.
Gekreukte was

Was drogen aan een hanger

Ik vind het altijd vervelend om last te hebben van gekreukte kleding. Dit ziet er namelijk minder net uit. Hierom laat ik tegenwoordig mijn was drogen aan de hanger. Hierdoor droogt de was zonder dat er kreukels in terecht komen. Ook hoef ik hierdoor dat was niet meer op te hangen, want het hangt dan al aan de hangers.
Gekreukte was

Krijg kreuken makkelijk uit je was door kleding op te hangen

Kreuken in je was hebben wil je liever niet. Als je kreukels in je was hebt kun je dit gemakkelijk oplossen. Hang de gekreukte items op aan een washanger. Hang deze vervolgens boven een kokende ketel. De stoom die ontstaat door de kokende ketel zorgt ervoor dat de kreuken uit de was zullen gaan.

Nog 3 andere tips

Gekreukte was

Kleding 10 minuten in droger en uithangen

Als uw kleding te lang in de wasmachine blijft zitten kreukt het. In de droger doen is vaak geen optie vanwege het hoge krimp en slijtage gehalte. Stop het 10 minuten in de droger en hang het daarna gewoon op. Dan heeft u geen last van krimp en slijtage maar de kreukels zijn eruit. Vaak hoeft u het dan ook niet meer te strijken. (Tip van Kitty:-))
Gekreukte was

Gekreukte was is verleden tijd met een kledinghanger

Als ik een wasje hebt gedraaid, hang ik altijd mijn was aan een kledinghanger op. Hierdoor zullen de kreukels in mijn kleding beperkt worden waardoor ik vrijwel direct na het drogen mijn kleding zonder kreukels in de kast kan stoppen. Een echte aanrader om kreukels te voorkomen!
Gekreukte was

Kreukvrije kleding door ijsblokjes te gebruiken

Kreuken in je kleding is iets waar iedereen zich aan kan irriteren. Als je het toch hebt is er geen man over boord. Als je de was doet kun je er 5 of 6 ijsblokjes tussen doen. Doordat de wasmachine zo warm wordt zullen de ijsklontjes snel smelten. Hierdoor krijg je een beetje stoom, deze stoom zorgt ervoor dat je kleren kreukvrij uit de wasmachine zullen komen.

Gerelateerde onderwerpen