Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Eet een appel, de maagzuur is zo voorbij

5 0 0


Bekertje lauwwarm water met bicarbonaat drinken. Wel zout, maar het werkt.

5 0 0


Van alles geprobeerd, ook jarenlang Omeprazol, tot ik op deze website "kauwgom" kauwen tegenkwam. Ondanks de leeftijd van 60 jaar heb ik dit nooit geweten/geprobeerd, maar het helpt echt. Ik gebruik nu nooit geen medicatie meer, maar hou wel zoveel mogelijk rekening met maag besparend voedsel.

5 0 2


Gewoon gezond eten want de tips die hier staan krijg je nog meer maagzuur van vooral melk en zuivel en de tip van azijn drinken zou ik je niet aanraden

5 0 0


Neem een halve theelepel natrium carbonat/ zuiveringszout in een half glas lauw water. Of een beetje ciderazijn in een glas lauw water.

5 0 0


Jaren last gehad van Maagzuur, en steeds weer renie moeten kopen. Totdat ik op het idee kwam om tijdens het tandenpoetsen iets van het tandpasta in te slikken. Met name pepermunt tandpasta was bij mij het wondermiddel, dus een beetje in je mond knijpen, en direct daarna verdwijnt het brandende maagzuur.

5 0 0


De grootste reden waarom mensen melk aanraden bij brandend maagzuur is omdat melk alkalisch is. Dit wil zeggen dat melk de zuurtegraad in de keel en maag vermindert omdat het een pH waarde heeft van 7,6. pH 7 is neutraal (maagzuur heeft een pH waarde van 1-3). Drink je dus melk dan wordt het zuur in de keel gedeeltelijk geblust. Dit gebeurt ook tijdelijk in de maag. Nog een tweede reden waarom melk (tijdelijk!) verlichting van maagzuur kan opbrengen is omdat het maagzuur bind waardoor tijdelijk het maagzuur minder zuur is. Hierdoor heb je dus tijdelijk minder maagzuur in de maag. Tot zover is alles goed met melk tegen maagzuur. Echter moet je weten dat de combinatie van maagzuur melk niet samen gaan op de lange termijn.

5 0 0