De beste tips

Gordelroos Jeuk Oplossen

#1. L-lysine

Twee of driemaal per dag een L-lysine pil van 1000 gr. Liefst als je het aan voelt komen, dan is het zo weg of dan komt het niet eens op. 

Gordelroos Jeuk Oplossen

#2. gordelroos

Gordelroos komt hevig opzetten, geeft veel (zenuwuiteinden)pijn en jeuk. Mijn tips:

Zinkolie zodat het kan indrogen => zinkolie (dr Swaab bijvoorbeeld) werkt veel beter dan zinkzalf of sudocreme. Helaas werkte zinkolie bij ons kind niet super, maar werd in eerste instantie alleen voorgeschreven icm paracetamol dus toch geprobeerd.

Paracetamol én ibuprofen voor de pijn. De ibuprofen (nurofendrankje voor kinderen) naast paracetamol werkte bij ons super goed. Wel zorgen dat je maag niet leeg is bij ibuprofen/nurofen! Het lijkt ook de blaasjes te verminderen door de ontstekingsremmende werking. Sinds dag 6 gebruiken we geen paracetamol meer, ibuprofen lijkt genoeg te zijn. Paracetamol zelf doet niet veel meer als de plekjes toenemen.

Een koelzalf voor de jeuk (zoals carbomeerwatergel van de apotheek of een aloevera koelgel) of evt van dat waterpokkenschuim (erg duur) voor de jeuk. Je moet wel tegen de kou kunnen, ons kind trok dat niet. (Dit werd op dag 4 voorgeschreven).

Als alles niet voldoende (meer) werkt: zeuren bij de huisarts om Lidocainezalf. Verdooft de wonden zodat je geen pijn en jeuk meer voelt. Dit werkt dus echt super! (Al die andere middeltjes zijn overbodig als je dit hebt.) Bij ons kind mag dat 1 x per dag gebruikt worden - dus voor het slapen -, bij volwassenen blijkbaar 3 x per dag.

Onze jonge zoon verging van de pijn en jeuk, maar mocht geen medicatie vanwege zijn leeftijd. Uiteindelijk (op dag 5 na twee slechte nachten) kregen we lidocaine en nurofen extra voorgeschreven en we hebben weer onze nachtrust terug.
Om het in het vervolg te voorkomen zou meer lysine rijke voeding en wat minder argininerijke voeding volgens zeggen moeten werken... maar daar hebben we nog geen ervaring mee.

Gordelroos Jeuk Oplossen

#3. Pea creme en Pea capsules helpen tegen de pijn

smeer de pea creme 4x per dag en slik 3x per dag 1 capsule van de pea capsules. Echt een aanrader. Ik kreeg dit goed helpende advies van Venamed uit Den Bosch

De nieuwste tips

Gordelroos Jeuk Oplossen

raak de blaasjes niet aan!

Je kan het beste de blaasjes niet aanraken of afdekken met wondgaas. Zo kan je ook jouw kleding beschermen en voorkom je dat jouw kleren tegen de blaasjes aankomt.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.