De beste tips

Huisstofmijt

#1. Soda op matras tegen huisstofmijt

Strooi op matras soda korrels en spreid het uit laat uurtje intrekken en stof zuig daarna de matras en je hebt weer een huis mijt vrije matras.
Huisstofmijt

#2. Maak je bed op voordat je gaat slapen

Huisstofmijt ontstaat doordat je je bed opmaakt in de ochtend of middag. Maak je bed alleen maar VOORdat je gaat slapen! Zo heb je geen last van huisstofmijt. In de avond als je je bed in de ochtend of middag hebt opgemaakt zul je zien dat je jeuk krijgt. Dat is huisstofmijt.Dus maak je bed alleen maar op in de avond voordat je gaat slapen!
Huisstofmijt

#3. Vriezer dood huisstofmijt

Ook in de knuffels van de kinderen gaat huismijt zitten. Als ze niet machineswasbaar zijn, stop ze dan eens per week in een plastic zak en leg deze een nacht in de diepvries: alle huismijt en de eitjes die ze leggen zullen doodvriezen en de knuffels zijn weer hygienisch.
Bekijk 4 andere tips

De nieuwste tips

Huisstofmijt

bestrijden huisstofmijt matras

Leg bij warm weer, je matras in de hete zon en draai je matras een paar keer, het beste is dit een aantal dagen te doen, kostenloos en succes verzekerd
Huisstofmijt

Tips tegen huisstofmijt

Bij een allergie voor huisstofmijt, ook wel huismijt genoemd, worden de klachten veroorzaakt door een reactie op de uitwerpselen van de huisstofmijt. Dit zijn witte beestjes die tot de familie van de spinachtigen behoren. Ze zijn niet of nauwelijks zichtbaar met het blote oog. Huisstofmijten zijn op zich onschadelijk, maar u kunt hier allergisch voor zijn. De beestjes voelen zich het meest thuis op donkere en vochtige plaatsen bij een temperatuur van rond de 25°C. Doordat ze zich voeden met huidschilfers van mensen, zijn matrassen, dekbedden en kussens ideale plaatsen voor mijten. Huisstofmijten komen ook voor in kleding, tapijt, stoffering van meubilair en speelgoed (voornamelijk knuffelbeesten). De klachten komen vaak ’s nachts en ’s morgens bij het opstaan tot uiting. In een matras kunnen wel 1 miljoen huisstofmijten leven. Naast neus- en oogklachten kun je je ook benauwd voelen, slecht slapen of moeite hebben met concentreren. handige tips: • Zorg voor zo min mogelijk gestoffeerde meubels, zeker in de slaapkamer • Neem gladde oppervlakken regelmatig af met een vochtig doek • Zorg voor gladde vloerbedekking in woon- en slaapkamer (parket, plavuizen, laminaat) • Gebruik een stofzuiger met HEPA-filter • Probeer de luchtvochtigheid in huis in het najaar en de winter zo laag mogelijk te houden • Zorg iedere dag voor goede ventilatie van uw huis • Was beddengoed regelmatig op 60°C • Vervang een wollen of donzen dekbed/kussen door een synthetisch of katoenen exemplaar • Gebruik allergeendichte matras- en kussenhoezen • Geef een allergisch kind alleen synthetische knuffelbeesten. Leg ze regelmatig een aantal uren in de vriezer, de huisstofmijten gaan dan dood
Huisstofmijt

Matras reinigen tegen huisstofmijt

Laat je matras reinigen door een matrascleaner. Niet duur en je matras is weer schoon.

Nog 4 andere tips

Huisstofmijt

Kranten bovenop kasten tegen stof

Last van stof op de kast?

Waar je maar niet bijkunt?

Leg daar stapels oude krantenpapier op, en verwissel het om de half jaar.

Wel boven de kast gelijk opvouwen, anders dwarrelt de stof alle kanten op.

Huisstofmijt

Stof verwijderen met verfborstel

Gebruik een nieuwe verfborstel om in de hoekjes en richels van bij voorbeeld jou kast, stereo toren, hoekjes van de t.v., toetsenbord e.d.te ontdoen van stof. Heel gemakkelijk.

Huisstofmijt

Stof weghalen met schilderskwast

Je kan stof bij b.v je auto bij de ventilatieroosters altijd moeilijk weg krijgen, ik gebruik hier voor een normale kwast, zo een die je bij het schilderen gebruik.

Probeer maar en je zal zien dat het makelijk gaat

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Huisstofmijt

Beddengoed huisstofmijtvrij maken op 60 graden

Een allergie voor huisstofmijt is ontzettend vervelend. Je beddengoed moet wekelijks op 60 graden worden gewassen. Een paar keer per week stofzuigen en dweilen (vloerbedekking is een gruwel bij deze allergie) en. Sommige dingen kun je echter niet op 60 graden wassen. Het zou verkleuren of op een andere manier niet mooi meer blijven. Je kunt dingen in de vriezer doen (een nacht) maar nog handiger is het om het te behandelend artikel 5 minuten DROOG in de magnetron te verhitten. (let op dat er geen ijzer/aluminium in zit) Daarna kun je het wassen op 30 graden. Het is dan absoluut huisstofmijt vrij.