De beste tips

Insectenbeet

#1. Alcohol helpt bij insectenbeet

Als je geprikt bent door een mug etc. dan alcohol op een watje doen en je beet gaan deppen met je watje het bijt een klein beetje en dan ben je van je jeuk af en je plekje verdwijnt ook veel sneller, alcohol kun je kopen bij apotheek of drogist je kunt het ook proberen met de drank die je in huis hebt maar ik heb het 1 keer geprobeerd met rum van 80% maar hielp lang niet zo goed.......
Insectenbeet

#2. Vaseline tegen jeuk bij insectenbeet

Als u gestoken bent door een insect, smeer er dan witte vaseline op. De jeuk verdwijnt vrij snel en het wordt geen grote ronde,opgezette rode plek.
Insectenbeet

#3. Tandpasta gebruiken bij muggenbeet

B.v. muggensteek doe er een klein beetje tandpasta op, de pijn/jeuk wordt direct minder!
Bekijk 3 andere tips

De nieuwste tips

Insectenbeet

Plakband of hechtpleister tegen jeuk

Ik heb een tip die echt werkt (zelf ondervonden). Als je een prik van een insect hebt opgelopen, plak dan een stukje plakband of een hechtpleister op de rode plek en de jeuk verdwijnt. De truc is dat er dan kan er geen lucht of licht meer bij kan.
Insectenbeet

Augurk of azijn tegen insectenbeet

Leg een plakje ingelegde augurk of een watje met een scheutje azijn op de beet. Dit verzacht de pijn of neemt die zelfs helemaal weg.
Insectenbeet

Azijn tegen jeuk bij insectenbeet

Wanneer er bij een insectenbeet/steek een jeukend zwelling ontstaat kan men de jeuk verlichten door een lapje met azijn er op te leggen. Tevens de plek koel houden met een natte doek

Nog 3 andere tips

Insectenbeet

Augurk werkt tegen insectenbeet

Gestoken door een insect? Pak een plakje augurk en leg dat op de gestoken plek.
Insectenbeet

Bloemblad helpt bij insectenbeet

Als je b.v. door een mug dan wel een ander insect gestoken bent, pluk een bloemblad (geeft niet van welke bloem) en wrijf met het blaadje over de plaats waar gestoken is gedurende 5 tot 10 seconden. Binnen een korte tijd verdwijnt de jeuk!

Insectenbeet

Shag gebruiken bij wesp of bij steek

Als je gestoken bent door een bij of wesp helpt het door zware shag (natgemaakt)op de pijnlijke plek te doen.