Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Witte kool

Wat zijn de voordelen van koken met witte kool?

Koken met witte kool heeft vele voordelen. De belangrijkste zijn dat het gezond en lekker is. Daarnaast heeft witte kool nog meer voordelen die je op deze pagina kunt vinden.

Goede eigenschappen witte kool

Koolsap wordt gebruikt om constipatie tegen te gaan. Het nadeel is dat rauwe kool eten winderigheid kan veroorzaken.


Met koolbladeren kan stuwing tegen gegaan worden. Je maakt een gat in een koolblad waar de tepel door past. Voordat je het aanbrengt op de borst breek je het blad. Verzeker je ervan dat het hele gedeelte wat ontstoken is bedekt is. Na 1 a 2 uur is het koolblad slap geworden en moet je er nieuwe bladeren op doen. Dit doe je 4 keer achtereen, totdat de zwelling vermindert. Bedenk wel dat de koolbladeren de melkproductie kunnen tegen gaan. Mensen met een allergie tegen zwavel of kool moeten dit niet doen.

Kolen kunnen ook helpen tegen obesitas. In kolen zit wijnsteenzuur. Dit voorkomt dat suiker wordt omgezet in lichaamsvet. Wanneer je elke dag een koolsalade eet is dit een uitstekende remedie tegen obesitas

Als je een kater hebt dan kun je op rauwe koolbladeren kauwen. De hoofdpijn wordt dan minder. Het helpt ook tegen sommige hoofdpijnen die niet door een kater veroorzaakt worden.

Als je een wond hebt die niet snel geneest kun je het met koolbladeren behandelen. Eerst neem je een aantal koolbladeren en hakt of maalt deze fijn. De gemalen koolbladeren op de wonden leggen. Wonden en zweren eerst ontsmetten en daarna voorzien van een koolblad.

Wanneer je last hebt van gewrichtspijn zoals reuma of artritis dan is het een aanrader om kool te eten. Eet koolbladeren ´s morgens voor het normale ontbijt. Verder kun je in de loop van de dag regelmatig kool toevoegen aan je normale eten.

Tip #14466

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen