De beste tips

Limonadevlekken

#1. Limonade vlekken verwijderen: Voorzichtig!

Limonadevlekken zijn sneller gemaakt dan verwijderd. We dienen ze uiterst voorzichtig te lijf te gaan. De meeste gladde oppervlakken wissen we met een vochtige lap. Textielstoffen behandelen we eerst met warm sop, als dat niet helpt met alcohol en ten slotte proberen we de limonadevlek met citroensap weg te wrijven. Deze behandeling past u ook toe als er een limonadevlek op het tapijt is gekomen. Zorg er dan voor dat bij de sopbehandeling niet te veel water door het tapijt kan worden opgenomen.

Limonadevlekken

#2. Niet Wrijven! Soda = Goud

Als ik cola of een andere limonade op mijn stoffen bank morst, dep ik het eerst zo snel mogelijk droog zonder te wrijven. Vervolgens maak ik een mengsel van soda en lauw warm water en dep ik dit op de vlek. Daarna reinig ik de plek opnieuw met alleen lauw warm water. Zo behandel ik de vlek effectief zonder de stof te beschadigen.

Limonadevlekken

#3. Voorzichtig limonade vlekken verwijderen

Ik mors wel eens met limonade. Ik ben er achter gekomen dat je dit altijd voorzichtig moet doen. Als je dit over een glad oppervlak hebt gedaan, kun je dit het beste weg vegen met een natte doek. Bij textiel kun je dit proberen met alcohol of met citroensap.