De beste tips

Mascara uit kleding

#1. verwijderen met sopje van zachte zeep

Mascaravlekken zien er vaak erger uit dan ze zijn. Dep ze met een stevig sopje van zachte zeep.
Mascara uit kleding

#2. alcolhol op een wattenschijfje

Mascara kan je uit je kleding verwijderen door middel van alcohol. Doe wat alcohol op een wattenschijfje en dep hiermee op de vlek. Herhaal dit net zolang totdat de vlek verdwenen is. Vervolgens maak je een sopje van handwarm water en wasmiddel. Laat het kledingstuk hier even tien minuten in weken. Hierna spoel je je kleding goed uit en zou de vlek helemaal verdwenen moeten zijn. Indien de alcohol niet werkt, als de mascara vlekken vet zijn, kun je proberen de vlek eruit te krijgen met een ontvetter. Gebruik bijvoorbeeld shampoo, afwasmiddel of keukenontvetter. Bovenstaande geldt overigens ook voor andere vettige oog make-up zoals eyeliner, oogpotlood of wenkbrauwpotlood.
Mascara uit kleding

#3. Mascara uit kleding halen

Laat de mascara eerst drogen zodat je het niet verder in de kleding wrijft. Als de mascara eenmaal droog is, kun je de grove stukjes er eerst afkrabben met iets scherps. Als al het overtollige mascara weg is kun je de vlek verder gaan behandelen.
Mascara is een product dat gebaseerd is op olie. Hierdoor werken middeltjes goed die tegen vetten werken. De middelen die iedereen wel in huis heeft zijn: afwasmiddel en shampoo. Hier kun je het dus goed mee proberen. Lukt dat niet? Dan kun je aan de slag gaan met alcohol/spiritus.