De beste tips

Rode wijn vlek

#1. Lauw of warm water

Heeft u een ongelukje met rode wijn, gebruik dan meteen lauw of warm water en het vlekkenprobleem is uit de wereld. Geeft u de vlek kans en tijd om aan het weefsel te hechten, dan heeft u er naderhand een heel karwei aan. Als u gasten heeft en er valt een glas rode wijn over uw tafellaken, is het natuurlijk moeilijk op dat moment het tafellaken weg te halen en te bewerken. Overkomt u zo´n ongelukje, leg dan onder de vlek een oude krant en bestrooi de vlek rijkelijk met keukenzout. Het grootste gedeelte van de gemorste wijn zal door het zout worden opgenomen. Als uw gasten zijn vertrokken zult u met de vlek die over is weinig moeite hebben.
Rode wijn vlek

#2. Papje van baking soda en water

Doe een papje van baking soda en water op de vlek, in laten en trekken en daarna in de wasmachine. werkt heel goed, zelfs op een ingedroogde vlek.

Rode wijn vlek

#3. Giet Jenever over de vlek

Mors je een glas rode wijn, gebuik dan wat jenever en giet die over de vlek. Je ziet meteen de vlek verdwijnen, evt herhalen tot vlek weg is. Bij oudere vlekken werkt ook.
Bekijk 13 andere tips

De nieuwste tips

Rode wijn vlek

Zout en witte wijn

Het beste is om eerst wat zout er op te doen en vervolgens te deppen met witte wijn. Door het zuur van de witte wijn, zal de rode wijn vlek sterk afnemen.

Rode wijn vlek

Rode wijn uit kleding

Zo snel mogelijk in de wasbak leggen met een berg zout op de vlek. Waterkoker aan en vervolgens het kokend water over het zout en de vlek gieten. Je ziet de rode wijn verdwijnen, eventueel een tweede keer herhalen. Daarna gewoon wassen op normaal programma en de vlek is weg. ☺️ Schoonmaakazijn werkt overigens ook goed.

Rode wijn vlek

Rode wijn met kokend water uit de stof slaan

Als je rode wijn morst, bijvoorbeeld over je kleren. Kook dan een hoeveelheid water en giet die van een hoogte (1.5m) op het kledingstuk, dat je het beste over een bakje o.i.d. kunt spannen of leggen. Het kokende water slaat de rode wijn er zo uit en je hebt direct resultaat. Ideale partytrick.

Nog 13 andere tips

Rode wijn vlek

Witte wijn tegen rode wijn vlekken

Laten zich gemakkelijk verwijderen door er wittewijn over te gieten.
Rode wijn vlek

Desinfecteergel

De gedroogde wijnvlekken heb ik uit mijn lichtgekleurde stoffen gekregen door desinfecterende handgel te gebruiken. De handgel is minder vloeibaar als witte wijn en is daardoor enkel op de vlek aan te brengen zonder dat uitloopt naar het het schone gedeeltje van uw kleding.
Rode wijn vlek

Rode wijn bestrijden met rode wijn

Wanneer je een ingedroogde rode wijnvlek hebt in je tapijt. Kun je deze het beste opnieuw vochtig maken met rode wijn. Vervolgens is de vlek makkelijk te verwijderen met baking soda en water.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Rode wijn vlek

Jonge Jenever helpt goed tegen vlekken

Een vlek van rode wijn is het allerbest te verwijderen door er meteen rijkelijk witte wijn of nog beter: jonge jenever over heen te gieten.
Rode wijn vlek

Witte wijn tegen rode wijnvlek

Rode wijn vlekken in kleding. Wanneer u rode wijn heb gemorst op uw kleding, gooi ruim witte wijn op dezelfde plek met een theedoek op de plaats deppen niet wrijven.
Rode wijn vlek

Bier helpt bij rode wijnvlek

Als je in een discotheek bent, en je hebt geknoeid met bessen, of met rode wijn ofzo dan heb je meestal geen zout bij de hand. Neem dan bier, gooi het glas bier erover heen daarna niks aan doen. Oplaten drogen en gewoon in de wasmachine zoals je het normaal wast en weg is de vlek.
Rode wijn vlek

Bier over de vlek doen

Als je rode wijn op je kleding of op je vloerbedeking etc. gemorst hebt dan gelijk wat bier erover doen dan heb je wel een vlek van bier maar die is makkelijk te verwijderen met wassen (super als je aan het stappen bent.
Rode wijn vlek

Witte azijn deppen op wijnvlek

De vlek deppen met witte azijn is goedkoper dan witte wijn, daarna direct in de wasmachine wassen.
Rode wijn vlek

Rode wijnvlek bestrijden met zetmeel

Als je geen zout bij de hand hebt, kun je ook mais- of aardappelzetmeel gebruiken om de rode wijn vlek te bestrijden.
Rode wijn vlek

Rode wijn over kleding gemorst

Wanneer je rode wijn in je kleding hebt gemorst, giet je er meteen rode spa overheen en weg is de vlek. Stinkt ook niet zo als bier.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Rode wijn vlek

Schoonmaakazijn

Rode wijn op kleding of tapijt. Direct of later ruim schoonmaakazijn erop. Tijdje laten intrekken en de vlek verdwijnt zienderogen.

Rode wijn vlek

Rode wijn op tafelkleed bestrijden met zout

Rode wijn gemorst op tafelkleed, onmiddelijk zout opstrooien daarna gewoon wassen en vlekken zijn weg.
Rode wijn vlek

Jonge Jenever helpt

Rode wijn vlekken op een licht vloerkleed kan je het beste verwijderen met jonge jenever. Giet een klein beetje jenever op de vlekken en ze verdwijnen.