De beste tips

Tapijt schoonmaken

#1. Tapijt schoonmaken met sneeuw

Een tapijt wordt snel vies. Als het buiten koud is, is het mogelijk om het tapijt schoon te maken met sneeuw. Door dit op het tapijt te laten trekken en dit even in te laten werken, trekt de troep in de sneeuw. Vervolgens kun je de sneeuw met een mattenklopper er weer af kloppen.
Tapijt schoonmaken

#2. Tapijtje Reinigen

Voor het reinigen van tapijten heb je tegenwoordig allerlei specialistische middeltjes die het goed doen. Ga in ieder geval niet te grof aan de slag en dep in plaats van het wrijven. Ook kan je de vlek wat indammen door er snel zout of baking soda overheen te doen. 

Tapijt schoonmaken

#3. Leg schone witte handdoek op vlek in tapijt

Vlekken door vocht in een wollen tapijt? (dus bijv wijn, sap). Sommige standaard tips werken wel voor bijvoorbeeld tafelkleden maar niet voor karpetten.
Nooit zout gebruiken: dat krijg je er nooit allemaal meer uit gestofgzuigd/gewassen, en gaat later werken als een soort schuurmiddel in de vezels - je tapijt zal uiteindelijk sneller slijten op die plek.
Ook geen witte wijn gebruiken als middel tegen geknoeide rode wijn - je verdunt dan alleen en maakt de vlek juist groter.
Pak een schone witte handdoek en maak die vochtig. Deze plaats je over de vochtige vlek en laat je liggen totdat deze doek droog is. Het vocht zal de vlek aantrekken. Indien nodig herhalen.

De nieuwste tips

Tapijt schoonmaken

Tapijt reinigen via Oma's Tips

De belangrijkste en beste tips die mijn oma mij altijd gaf:

  1. Ga nooit wrijven op het tapijt maar dep, het wrijven dit is ongeveer het moeilijkste om te doen want je wil heel snel gaan wrijven: Maar echt doe dit niet
  2. Bestrooi de vlekken in het tapijt zo snel mogelijk met bakpoeder en doe hier dan een klein beetje water overheen. Nadat dit is ingetrokken kan je alles er zo vanaf deppen.
  3. Azijn werkt super goed bij vlekken, doe wat azijn in een bakje en mix dit met water ( 80% water) je zal zien dat hiermee deppen veel effect heeft.
  4. Als echt niets meer lukt: Laat het tapijt dan stomen, dat is de enige manier om echt de boel volledig schoon te krijgen. Is een betere oplossing dan weggooien en een nieuwe kopen!