De beste tips

Verslikken

#1. Armen strekken bij het verslikken

Bij het verslikken of een stevige hoestbui je armen ver boven je hoofd uitrekken.... Opent de longen voor meer lucht.

Verslikken

#2. Kleine happen nemen tegen verslikken

Als je snel eet, is de kans ook erg groot dat je je gaat verslikken. Dit is natuurlijk geen fijn gevoel. Dit komt omdat verslikken er voor zorgt dat je moet hoesten of dat je last krijgt van je keel. Hierom is het belangrijk om dit te voorkomen. Het is gelukkig relatief makkelijk om dit te voorkomen. Dit kun je namelijk doen door jezelf aan te nemen om kleine happen te nemen. Door kleine happen te nemen, zorg je er namelijk voor dat je het eten makkelijker weg krijgt. Hierbij kan het handig zijn om ook kleiner bestek te gebruiken. Hierdoor is het ook niet mogelijk om grote happen te nemen. Verder is het bij de kleine happen ook verstandig om genoeg te kauwen.
Verslikken

#3. Heimlich greep

Wanneer iemand zich verslikt eerst tussen de schouderbladen met een scheppende beweging omhoog op de rug slaan en als dit niet werkt met een scheppende beweging omhoog de heimlich greep toepassen.

De nieuwste tips

Verslikken

Rechtop zitten tijdens het eten tegen verslikken

Ik verslik mij regelmatig. Vaak weet ik niet zo goed waar het vandaan komt. Ik ben er alleen achter gekomen dat het goed kan helpen om rechtop te zitten als je aan het eten bent. Dit komt omdat het eten hierdoor makkelijker door je slokdarm heen kan gaan.