Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Rode wijn vlek

Hoe kun je het beste rode wijn vlekken verwijderen?

Met deze tips en schoonmaakmiddeltjes ben je binnen een mum van tijd af van die lastige rode wijn vlekken

Lauw of warm water

Heeft u een ongelukje met rode wijn, gebruik dan meteen lauw of warm water en het vlekkenprobleem is uit de wereld. Geeft u de vlek kans en tijd om aan het weefsel te hechten, dan heeft u er naderhand een heel karwei aan. Als u gasten heeft en er valt een glas rode wijn over uw tafellaken, is het natuurlijk moeilijk op dat moment het tafellaken weg te halen en te bewerken. Overkomt u zo´n ongelukje, leg dan onder de vlek een oude krant en bestrooi de vlek rijkelijk met keukenzout. Het grootste gedeelte van de gemorste wijn zal door het zout worden opgenomen. Als uw gasten zijn vertrokken zult u met de vlek die over is weinig moeite hebben.

Tip #165
3 0




Baking soda en natuurazijn

Strooi baking soda over de rode wijnvlek (bijv. op tapijt). Daarna witte natuurazijn erover gieten. De baking soda begint te bruisen. Schenk zoveel witte azijn erover totdat de baking soda helemaal is opgelost. Daarna de plek droogwrijven met een handdoek. De wijnvlek is nu weg. Evt. de volgende dag de plek met schoon water afnemen.

Gerardus Gerardus
Tip #15509
2 1




Lauw of warm water

Heeft u een ongelukje met rode wijn, gebruik dan meteen lauw of warm water en het vlekkenprobleem is uit de wereld. Geeft u de vlek kans en tijd om aan het weefsel te hechten, dan heeft u er naderhand een heel karwei aan. Als u gasten heeft en er valt een glas rode wijn over uw tafellaken, is het natuurlijk moeilijk op dat moment het tafellaken weg te halen en te bewerken. Overkomt u zo´n ongelukje, leg dan onder de vlek een oude krant en bestrooi de vlek rijkelijk met keukenzout. Het grootste gedeelte van de gemorste wijn zal door het zout worden opgenomen. Als uw gasten zijn vertrokken zult u met de vlek die over is weinig moeite hebben.

Tip #9083
2 0




Giet Jenever over de vlek

Mors je een glas rode wijn, gebuik dan wat jenever en giet die over de vlek. Je ziet meteen de vlek verdwijnen, evt herhalen tot vlek weg is. Bij oudere vlekken werkt ook.

Martin
Tip #3197
1 1




Witte wijn helpt tegen rode wijnvlek

Rode wijn gemorst op tapijt? Witte wijn er over heen en de rode wijn is verdwenen.

Tip #166
0 0




Rode wijn over kleding gemorst

Wanneer je rode wijn in je kleding hebt gemorst, giet je er meteen rode spa overheen en weg is de vlek. Stinkt ook niet zo als bier.

Gerda
Tip #3469
0 0




Rode wijn bestrijden met rode wijn

Wanneer je een ingedroogde rode wijnvlek hebt in je tapijt. Kun je deze het beste opnieuw vochtig maken met rode wijn. Vervolgens is de vlek makkelijk te verwijderen met baking soda en water.

Gerrie69
Tip #15162
0 0




Afwasmiddel en azijn

Afwasmiddel in wat warm water en een flinke scheut azijn toevoegen. Wij hebben zo vlekken uit onze bank en vloerkleed gekregen.

Bart-Laura Haket
Tip #14414
0 0




Papje van baking soda en water

Doe een papje van baking soda en water op de vlek, in laten en trekken en daarna in de wasmachine. werkt heel goed, zelfs op een ingedroogde vlek.

Sanne de Bruin
Tip #10034
0 0




Vaatwastablet voor wijnvlek

Door de vlek te behandelen met een vaatwas- machine blokje. Alleen de witte kant gebruiken op de vlek. Ook te gebruiken bij een oudere vlek. Succes ermee....Diny

Tip #6326
0 0




Desinfecteergel

De gedroogde wijnvlekken heb ik uit mijn lichtgekleurde stoffen gekregen door desinfecterende handgel te gebruiken. De handgel is minder vloeibaar als witte wijn en is daardoor enkel op de vlek aan te brengen zonder dat uitloopt naar het het schone gedeeltje van uw kleding.

Tip #5818
0 0




Witte wijn over rode wijnvlek gieten

Rode wijn gemorst op kleding of andere stoffen doe er dan witte wijn over, even wassen en weg is de vlek.

Marcella
Tip #4791
0 0




Rode wijn op tafelkleed bestrijden met zout

Rode wijn gemorst op tafelkleed, onmiddelijk zout opstrooien daarna gewoon wassen en vlekken zijn weg.

Maria
Tip #4212
0 0




Spa rood op wijnvlekken in kleding

Morst er iemand rode wijn op zijn kleding, gooi er direct een glas spa rood achteraan.

Monique
Tip #3934
0 0




Schoonmaakazijn

Rode wijn op kleding of tapijt. Direct of later ruim schoonmaakazijn erop. Tijdje laten intrekken en de vlek verdwijnt zienderogen.

Siebe de Koning
Tip #3695
0 0




Bruiswater op wijnvlek in tapijt

Rode wijn op het tapijt gevallen. Gooi er meteen bruisende spa op en daarna deppen en weg is de vlek.

Marijke
Tip #3611
0 0




Witte wijnazijn

Bij rode wijn vlekken direct witte wijn of blanke wijnazijn erover om de rode kleurstof (sulfiet) te neutraliseren, eventueel ruim zout erover als de vlek nog nat is dat absorbeert ook de rode kleur. Herhalen tot het opgelost is dan met sopje huishoudzeep (groene zeep) en ruim water reinigen laten drogen en stofzuigen.

Tip #3452
0 0




Jonge Jenever helpt goed tegen vlekken

Een vlek van rode wijn is het allerbest te verwijderen door er meteen rijkelijk witte wijn of nog beter: jonge jenever over heen te gieten.

Tip #167
0 0




Rode wijnvlek bestrijden met zetmeel

Als je geen zout bij de hand hebt, kun je ook mais- of aardappelzetmeel gebruiken om de rode wijn vlek te bestrijden.

Jeannette
Tip #2410
0 0




Jonge Jenever helpt

Rode wijn vlekken op een licht vloerkleed kan je het beste verwijderen met jonge jenever. Giet een klein beetje jenever op de vlekken en ze verdwijnen.

Tip #5539
0 0




Witte azijn deppen op wijnvlek

De vlek deppen met witte azijn is goedkoper dan witte wijn, daarna direct in de wasmachine wassen.

Diana
Tip #2351
0 0




Bruisend water op wijnvlek

Op een feest vertelden ze me op de wijnvlek bruisend water erop te gieten. De dag erna was er geen enkele vlek meer te bespeuren.

Eline
Tip #2128
0 0




Bier over de vlek doen

Als je rode wijn op je kleding of op je vloerbedeking etc. gemorst hebt dan gelijk wat bier erover doen dan heb je wel een vlek van bier maar die is makkelijk te verwijderen met wassen (super als je aan het stappen bent.

S. Schell
Tip #1807
0 0




Witte wijn tegen rode wijn vlekken

Laten zich gemakkelijk verwijderen door er wittewijn over te gieten.

G. Drouen
Tip #1738
0 1




Melk helpt wijnvlekken te verwijderen

Gewoon melk erover gieten en de vlek verdwijnt.

Carla
Tip #1390
0 0




Bier helpt bij rode wijnvlek

Als je in een discotheek bent, en je hebt geknoeid met bessen, of met rode wijn ofzo dan heb je meestal geen zout bij de hand. Neem dan bier, gooi het glas bier erover heen daarna niks aan doen. Oplaten drogen en gewoon in de wasmachine zoals je het normaal wast en weg is de vlek.

Tip #171
0 0




Witte wijn kan ook vlekken veroorzaken

In veel adviezen wordt witte wijn genoemd; deze ontkleurd a.h.w. de rode wijnvlek. Maar let op: daarna enkele keren met veel schoon water doordrenken en opnemen, omdat anders de wijn (de suiker die erin zit) later vuil en stof aannemen waardoor opnieuw vlekken ontstaan.

Tip #170
0 0




Witte wijn tegen rode wijnvlek

Rode wijn vlekken in kleding. Wanneer u rode wijn heb gemorst op uw kleding, gooi ruim witte wijn op dezelfde plek met een theedoek op de plaats deppen niet wrijven.

Tip #169
0 0




Keukenzout zuigt wijn op

Bij rode wijnvlekken op het tapijt moet u er gewoon flink wat keukenzout overheen gooien. Het zout zuigt de wijn op. De volgende dag is er niets meer van te zien.

Tip #168
0 0




Groene zeep tegen rode wijnvlek

Een rode wijnvlek krijg je uit een onbehandelende houten tafel door deze in te smeren met groene zeep. Even in laten trekken,daarna afnemen met water en afhankelijk van wat je normaal gesproken doet: in de was of olie zetten.

Rita
Tip #2385
0 0