Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Rode wijn vlek

Hoe kun je het beste rode wijn vlekken verwijderen?

Met deze tips en schoonmaakmiddeltjes ben je binnen een mum van tijd af van die lastige rode wijn vlekken

Lauw of warm water

Heeft u een ongelukje met rode wijn, gebruik dan meteen lauw of warm water en het vlekkenprobleem is uit de wereld. Geeft u de vlek kans en tijd om aan het weefsel te hechten, dan heeft u er naderhand een heel karwei aan. Als u gasten heeft en er valt een glas rode wijn over uw tafellaken, is het natuurlijk moeilijk op dat moment het tafellaken weg te halen en te bewerken. Overkomt u zo´n ongelukje, leg dan onder de vlek een oude krant en bestrooi de vlek rijkelijk met keukenzout. Het grootste gedeelte van de gemorste wijn zal door het zout worden opgenomen. Als uw gasten zijn vertrokken zult u met de vlek die over is weinig moeite hebben.

Tip #165


Giet Jenever over de vlek

Mors je een glas rode wijn, gebuik dan wat jenever en giet die over de vlek. Je ziet meteen de vlek verdwijnen, evt herhalen tot vlek weg is. Bij oudere vlekken werkt ook.

Martin
Tip #3197


Papje van baking soda en water

Doe een papje van baking soda en water op de vlek, in laten en trekken en daarna in de wasmachine. werkt heel goed, zelfs op een ingedroogde vlek.

Sanne de Bruin
Tip #10034


Rode wijn over kleding gemorst

Wanneer je rode wijn in je kleding hebt gemorst, giet je er meteen rode spa overheen en weg is de vlek. Stinkt ook niet zo als bier.

Gerda
Tip #3469


Rode wijn bestrijden met rode wijn

Wanneer je een ingedroogde rode wijnvlek hebt in je tapijt. Kun je deze het beste opnieuw vochtig maken met rode wijn. Vervolgens is de vlek makkelijk te verwijderen met baking soda en water.

Gerrie69
Tip #15162


Desinfecteergel

De gedroogde wijnvlekken heb ik uit mijn lichtgekleurde stoffen gekregen door desinfecterende handgel te gebruiken. De handgel is minder vloeibaar als witte wijn en is daardoor enkel op de vlek aan te brengen zonder dat uitloopt naar het het schone gedeeltje van uw kleding.

Lennart
Tip #5818


Rode wijn op tafelkleed bestrijden met zout

Rode wijn gemorst op tafelkleed, onmiddelijk zout opstrooien daarna gewoon wassen en vlekken zijn weg.

Maria
Tip #4212


Schoonmaakazijn

Rode wijn op kleding of tapijt. Direct of later ruim schoonmaakazijn erop. Tijdje laten intrekken en de vlek verdwijnt zienderogen.

Siebe de Koning
Tip #3695


Witte azijn deppen op wijnvlek

De vlek deppen met witte azijn is goedkoper dan witte wijn, daarna direct in de wasmachine wassen.

Diana
Tip #2351


Rode wijnvlek bestrijden met zetmeel

Als je geen zout bij de hand hebt, kun je ook mais- of aardappelzetmeel gebruiken om de rode wijn vlek te bestrijden.

Jeannette
Tip #2410


Jonge Jenever helpt

Rode wijn vlekken op een licht vloerkleed kan je het beste verwijderen met jonge jenever. Giet een klein beetje jenever op de vlekken en ze verdwijnen.

Marjolein Rooijmans
Tip #5539


Bier over de vlek doen

Als je rode wijn op je kleding of op je vloerbedeking etc. gemorst hebt dan gelijk wat bier erover doen dan heb je wel een vlek van bier maar die is makkelijk te verwijderen met wassen (super als je aan het stappen bent.

S. Schell
Tip #1807


Witte wijn tegen rode wijn vlekken

Laten zich gemakkelijk verwijderen door er wittewijn over te gieten.

G. Drouen
Tip #1738


Bier helpt bij rode wijnvlek

Als je in een discotheek bent, en je hebt geknoeid met bessen, of met rode wijn ofzo dan heb je meestal geen zout bij de hand. Neem dan bier, gooi het glas bier erover heen daarna niks aan doen. Oplaten drogen en gewoon in de wasmachine zoals je het normaal wast en weg is de vlek.

Anniek
Tip #171


Witte wijn tegen rode wijnvlek

Rode wijn vlekken in kleding. Wanneer u rode wijn heb gemorst op uw kleding, gooi ruim witte wijn op dezelfde plek met een theedoek op de plaats deppen niet wrijven.

Joost Hendriks
Tip #169


Jonge Jenever helpt goed tegen vlekken

Een vlek van rode wijn is het allerbest te verwijderen door er meteen rijkelijk witte wijn of nog beter: jonge jenever over heen te gieten.

Eddy Broekema
Tip #167


Rode wijn met kokend water uit de stof slaan

Als je rode wijn morst, bijvoorbeeld over je kleren. Kook dan een hoeveelheid water en giet die van een hoogte (1.5m) op het kledingstuk, dat je het beste over een bakje o.i.d. kunt spannen of leggen. Het kokende water slaat de rode wijn er zo uit en je hebt direct resultaat. Ideale partytrick.

-
Tip #21934


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen