Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verf uit kleding

Hoe krijg je verf uit kleding?

Net geschilderd en je komt er achter dat er verf in je kleding of op de muur zit waar het niet hoort? Met de onderstaande tips kan je goed verf uit je kleding krijgen, vlekken van de grond verwijderen maar ook van de muur af krijgen. Lees ze door voor de tip voor jou? Zelf een trucje of tip om verf te verwijderen? Stuur hem dan in!

nagellakremover krijgt verf uit kleding

Verf uit kleding die al gewassen is...dep wat nagellakremover op de vlek..wrijf het even in en gooi het kledingstuk in de wasmachine, verfvlek is er uit.

Diana
Tip #4804


Zwitsal bij verfvlekken

Verf gemorst op de grond, tegels, andere muur of je handen? Maak het heel makkelijk schoon met zwitsal (niet aangelengd met water). Je hebt het er zo vanaf!

Dennis Françoise Palm
Tip #8926


Voorkom verfhanden met Unicura zeep

Voordat u gaat verven, wrijf u handen droog in met unicura-zeep. Na het verven wast u uw handen en de verf spoelt er zo vanaf, geen terpentine meer nodig.

Corine
Tip #203


Verfvlekken weg met nagellakremover

Verf gaat ook makkelijk van je handen met nagellak remover. Er zit vaak ook een deel lanoline in wat een olie is waardoor je nagels niet droog worden.

Jos
Tip #2140


Ovenreiniger gebruiken bij verfvlekken

Verfvlekken in de vloerbedekking zijn heel gemakkelijk te verwijderen met ovenreiniger.

S. Smuller
Tip #1171


Verfhanden wassen met olijfolie

Verf(vlekken) vliegen van je handen e.d. af met olijfolie en is in tegenstelling tot terpetine niet slecht voor de huid.

Gerrit
Tip #205


Objecten met verfvlekken koken in baking soda

Je kunt verf vrij gemakkelijk van metalen greepjes en knoppen verwijderen door ze een tijdje (30 min tot een paar uur) zacht te koken in water met baking soda. Deze methode werkte ook bij porseleinen knopjes. Gebruik wel een oude pan die je niet meer voor etenswaren gebruikt.

Lani
Tip #3466


Boter doet minder pijn dan terpetine

Als je verf op je handen hebt na het schilderen smeer het dan in met boter. Werkt goed en doet niet zo'n pijn als terpentine.

Brigitte
Tip #204


Verfhanden wassen met schuurmiddel

Verfhanden krijg je schoon door je handen te wassen met wat schuurmiddel, helpt ook perfect met smeer handen. Het is namelijk bijna gelijk aan garagezeep, een schuurkorrel erin en een ontvetter.

Anita
Tip #206


WD-40 om verf van oppervlakten te krijgen

Voor het verwijderen van verf van verschillende oppervlakten gelijk WD-40 gebruiken (geeft wel vetvlekken op kleding).

Matthijs
Tip #5300


Terpetine voor verf op handen

Heb je verf aan je handen? Met terpetine je handen schoonmaken krijg je erge droge handen van. Misschien heb je nog wat billendoekjes van je (klein)kinderen in huis liggen, hier krijg je zo je handen mee schoon en fris.

Monique
Tip #2809


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Verven met vettige handen

Zorg voordat je aan de verfklus begint dat je handen vettig zijn. Smeer je handen goed in met een creme of gebruik vloeibare handschoenen. Na de verfklus kun je gewoon je handen onder de kraan met zeep wassen en schoon zijn je handen.

Jeroen B
Tip #5218


Verfhanden wassen met boter

Als je verf aan je handen hebt, pak dan een theelepeltje boter, wrijf het goed door je handen, wassen met water daarna nog een keer wassen met zeep en je handen zijn zuiver.

Adrie
Tip #5317


Verfhanden insmeren met bodylotion

Bij verfhanden, handen goed inwrijven met laagje bodylotion (maakt niet uit welke)even laten intrekken en daarna afspoelen met lauw water. Verfvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon en je handen voelen meteen zacht.

Ria
Tip #4364


Smeer verfvlekken in met bodylotion

Als je geverfd hebt en er zitten spetters op je handen en gezicht: de droge verfspetters rustig insmeren met wat bodylotion en je wrijft ze er zo af.

Miranda
Tip #3752


Handen wassen met koffieprut en zeep

Doe wat koffieprut en gewone handzeep op uw handen, even wrijven en het is gegarandeerd weg.

Inge
Tip #3132


Sunlight zeep gebruiken bij verfhanden

In plaats van na het schilderen de verf van de handen met terpentine te verwijderen (er schijnt dan zelfs een percentage in het lichaam terecht te komen), kun je dit heel gemakkelijk huid- en milieuvriendelijk doen met een nagelborsteltje in combinatie met een stukje Sunlight zeep. Alle verf verdwijnt binnen no-time en bovendien ruiken je handen heerlijk. Ook fijn te gebruiken na b.v. tuinieren en bij vlekken op kleding.

Anja Veerman
Tip #4037


Koffieprut met wasmiddel

Koffieprut met een scheutje wasmiddel. Werkt beter dan garage zeep (zelfs met carboleum aan de handen weet ik uit ervaring).

Pake
Tip #2761


Handen wassen met margarine

Smeer een klontje margarine op je handen en wrijf het in en was ze daarna af met wat zeep en water.

Renate
Tip #2517


Zachte zeep voor vlekken

Voor alle verf, wijn en fruitvlekken. Wrijf het goed in met zachte zeep. Laat dit 24 uur staan en dan wassen. Niet eerst natmaken.

Marga Buthker-Meuwsen
Tip #2405


Plantaardige olie in plaats van terpetine

In plaats van giftige terpentine of thinner kunt u ook plantaardige olie(bijvoorbeeld olijfolie) gebruiken om verf op terpentinebasis van uw handen te krijgen. Geen milieuschade en beter voor uw gezondheid.

Martin Splinter
Tip #1921


Verfvlekken in kleding verwijderen met ossengalzeep

Verf aan je kleding gekregen? spoel het uit met ossegal zeep. Werkt alleen met verf op terpentine basis en mag niet uitgehard zijn dus met andere woorden gemoorst op je zondagse bloes gelijk schoonmaken met ossegal zeep.

C.b de Kleijn
Tip #1579


Verf uit kleding dankzij melk

Als u verf in uw kleding heeft moet u het kledingstuk voor het wassen een nacht in de melk zetten.

Maartje
Tip #1428


Smeer verfhanden in met boter

Je krijgt de verf ook makkelijk van je handen af als je ze insmeert met boter. Een flinke klodder boter goed inmasseren, even laten intrekken en afspoelen met water en daarna zeep en ze zijn schoon.

Charlotte
Tip #207


Afwasmiddel werkt ook tegen verfhanden

Als je bij schilderklusjes verf aan je handen krijgt laat dat zich, behalve met terpetine, ook redelijk verwijderen met afwasmiddel.

Mirjam
Tip #202


Groenezeep voorkomt verfvlekken

Bij schilderwerk de ruiten of tegelwerk dun insmeren met groenezeep, verfspatten zijn nu na drogen van de verf zo weg te wrijven. De zeep met water en zeem verwijderen en alles is schoon.

John
Tip #201


nagellakremover verwijdert verfvlekken

Verfvlekken op terpentinebasis. Op mijn al gewassen spijkerbroek ontdekte ik verfvlekken. Onder het mom van, ik kan deze broek nu ook niet meer aan, heb ik pure nagellak remover overheen gegooid. Ik heb het inlaten trekken, weggekrabd en daarna de broek gewoon gewassen. De vlekken waren weg!

Yvonne76
Tip #14950


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen