Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verf gemorst op de grond, tegels, andere muur of je handen? Maak het heel makkelijk schoon met zwitsal (niet aangelengd met water). Je hebt het er zo vanaf!

Dennis Françoise Palm
6 4


Verf uit kleding die al gewassen is...dep wat nagellakremover op de vlek..wrijf het even in en gooi het kledingstuk in de wasmachine, verfvlek is er uit.

Diana
5 0


Voordat u gaat verven, wrijf u handen droog in met unicura-zeep. Na het verven wast u uw handen en de verf spoelt er zo vanaf, geen terpentine meer nodig.

3 0


Verf(vlekken) vliegen van je handen e.d. af met olijfolie en is in tegenstelling tot terpetine niet slecht voor de huid.

2 0


Verfvlekken in de vloerbedekking zijn heel gemakkelijk te verwijderen met ovenreiniger.

2 0


Je kunt verf vrij gemakkelijk van metalen greepjes en knoppen verwijderen door ze een tijdje (30 min tot een paar uur) zacht te koken in water met baking soda. Deze methode werkte ook bij porseleinen knopjes. Gebruik wel een oude pan die je niet meer voor etenswaren gebruikt.

Lani
2 0


Voor het verwijderen van verf van verschillende oppervlakten gelijk WD-40 gebruiken (geeft wel vetvlekken op kleding).

Matthijs
1 0


Verf gaat ook makkelijk van je handen met nagellak remover. Er zit vaak ook een deel lanoline in wat een olie is waardoor je nagels niet droog worden.

Jos
1 0


In plaats van na het schilderen de verf van de handen met terpentine te verwijderen (er schijnt dan zelfs een percentage in het lichaam terecht te komen), kun je dit heel gemakkelijk huid- en milieuvriendelijk doen met een nagelborsteltje in combinatie met een stukje Sunlight zeep. Alle verf verdwijnt binnen no-time en bovendien ruiken je handen heerlijk. Ook fijn te gebruiken na b.v. tuinieren en bij vlekken op kleding.

Anja Veerman
0 0


Bij schilderwerk de ruiten of tegelwerk dun insmeren met groenezeep, verfspatten zijn nu na drogen van de verf zo weg te wrijven. De zeep met water en zeem verwijderen en alles is schoon.

0 0


Als je bij schilderklusjes verf aan je handen krijgt laat dat zich, behalve met terpetine, ook redelijk verwijderen met afwasmiddel.

0 0


Als je verf op je handen hebt na het schilderen smeer het dan in met boter. Werkt goed en doet niet zo'n pijn als terpentine.

0 0


Verfhanden krijg je schoon door je handen te wassen met wat schuurmiddel, helpt ook perfect met smeer handen. Het is namelijk bijna gelijk aan garagezeep, een schuurkorrel erin en een ontvetter.

0 0


Je krijgt de verf ook makkelijk van je handen af als je ze insmeert met boter. Een flinke klodder boter goed inmasseren, even laten intrekken en afspoelen met water en daarna zeep en ze zijn schoon.

0 0


Als u verf in uw kleding heeft moet u het kledingstuk voor het wassen een nacht in de melk zetten.

Maartje
0 0


Verf aan je kleding gekregen? spoel het uit met ossegal zeep. Werkt alleen met verf op terpentine basis en mag niet uitgehard zijn dus met andere woorden gemoorst op je zondagse bloes gelijk schoonmaken met ossegal zeep.

C.b de Kleijn
0 0


In plaats van giftige terpentine of thinner kunt u ook plantaardige olie(bijvoorbeeld olijfolie) gebruiken om verf op terpentinebasis van uw handen te krijgen. Geen milieuschade en beter voor uw gezondheid.

Martin Splinter
0 0


Voor alle verf, wijn en fruitvlekken. Wrijf het goed in met zachte zeep. Laat dit 24 uur staan en dan wassen. Niet eerst natmaken.

Marga Buthker-Meuwsen
0 0


Smeer een klontje margarine op je handen en wrijf het in en was ze daarna af met wat zeep en water.

0 0


Koffieprut met een scheutje wasmiddel. Werkt beter dan garage zeep (zelfs met carboleum aan de handen weet ik uit ervaring).

Pake
0 0


Heb je verf aan je handen? Met terpetine je handen schoonmaken krijg je erge droge handen van. Misschien heb je nog wat billendoekjes van je (klein)kinderen in huis liggen, hier krijg je zo je handen mee schoon en fris.

Monique
0 0


Doe wat koffieprut en gewone handzeep op uw handen, even wrijven en het is gegarandeerd weg.

0 0


Als je geverfd hebt en er zitten spetters op je handen en gezicht: de droge verfspetters rustig insmeren met wat bodylotion en je wrijft ze er zo af.

Miranda
0 0


Bij verfhanden, handen goed inwrijven met laagje bodylotion (maakt niet uit welke)even laten intrekken en daarna afspoelen met lauw water. Verfvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon en je handen voelen meteen zacht.

Ria
0 0


Als je verf aan je handen hebt, pak dan een theelepeltje boter, wrijf het goed door je handen, wassen met water daarna nog een keer wassen met zeep en je handen zijn zuiver.

Adrie
0 0


Zorg voordat je aan de verfklus begint dat je handen vettig zijn. Smeer je handen goed in met een creme of gebruik vloeibare handschoenen. Na de verfklus kun je gewoon je handen onder de kraan met zeep wassen en schoon zijn je handen.

Jeroen B
0 0