Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verf uit kleding

Hoe krijg je verf uit kleding?

Net geschilderd en je komt er achter dat er verf in je kleding of op de muur zit waar het niet hoort? Met de onderstaande tips kan je goed verf uit je kleding krijgen, vlekken van de grond verwijderen maar ook van de muur af krijgen. Lees ze door voor de tip voor jou? Zelf een trucje of tip om verf te verwijderen? Stuur hem dan in!

nagellakremover krijgt verf uit kleding

Verf uit kleding die al gewassen is...dep wat nagellakremover op de vlek..wrijf het even in en gooi het kledingstuk in de wasmachine, verfvlek is er uit.

Diana
Tip #4804


Verf uit kleding dankzij melk

Als u verf in uw kleding heeft moet u het kledingstuk voor het wassen een nacht in de melk zetten.

Maartje
Tip #1428


Voorkom verfhanden met Unicura zeep

Voordat u gaat verven, wrijf u handen droog in met unicura-zeep. Na het verven wast u uw handen en de verf spoelt er zo vanaf, geen terpentine meer nodig.

Corine
Tip #203


Verfhanden wassen met olijfolie

Verf(vlekken) vliegen van je handen e.d. af met olijfolie en is in tegenstelling tot terpetine niet slecht voor de huid.

Gerrit
Tip #205


Sunlight zeep gebruiken bij verfhanden

In plaats van na het schilderen de verf van de handen met terpentine te verwijderen (er schijnt dan zelfs een percentage in het lichaam terecht te komen), kun je dit heel gemakkelijk huid- en milieuvriendelijk doen met een nagelborsteltje in combinatie met een stukje Sunlight zeep. Alle verf verdwijnt binnen no-time en bovendien ruiken je handen heerlijk. Ook fijn te gebruiken na b.v. tuinieren en bij vlekken op kleding.

Anja Veerman
Tip #4037


Groenezeep voorkomt verfvlekken

Bij schilderwerk de ruiten of tegelwerk dun insmeren met groenezeep, verfspatten zijn nu na drogen van de verf zo weg te wrijven. De zeep met water en zeem verwijderen en alles is schoon.

John
Tip #201


Smeer verfhanden in met boter

Je krijgt de verf ook makkelijk van je handen af als je ze insmeert met boter. Een flinke klodder boter goed inmasseren, even laten intrekken en afspoelen met water en daarna zeep en ze zijn schoon.

Charlotte
Tip #207


Plantaardige olie in plaats van terpetine

In plaats van giftige terpentine of thinner kunt u ook plantaardige olie(bijvoorbeeld olijfolie) gebruiken om verf op terpentinebasis van uw handen te krijgen. Geen milieuschade en beter voor uw gezondheid.

Martin Splinter
Tip #1921


Zachte zeep voor vlekken

Voor alle verf, wijn en fruitvlekken. Wrijf het goed in met zachte zeep. Laat dit 24 uur staan en dan wassen. Niet eerst natmaken.

Marga Buthker-Meuwsen
Tip #2405


Koffieprut met wasmiddel

Koffieprut met een scheutje wasmiddel. Werkt beter dan garage zeep (zelfs met carboleum aan de handen weet ik uit ervaring).

Pake
Tip #2761


Handen wassen met koffieprut en zeep

Doe wat koffieprut en gewone handzeep op uw handen, even wrijven en het is gegarandeerd weg.

Inge
Tip #3132


Smeer verfvlekken in met bodylotion

Als je geverfd hebt en er zitten spetters op je handen en gezicht: de droge verfspetters rustig insmeren met wat bodylotion en je wrijft ze er zo af.

Miranda
Tip #3752


Verfhanden wassen met boter

Als je verf aan je handen hebt, pak dan een theelepeltje boter, wrijf het goed door je handen, wassen met water daarna nog een keer wassen met zeep en je handen zijn zuiver.

Adrie
Tip #5317


nagellakremover verwijdert verfvlekken

Verfvlekken op terpentinebasis. Op mijn al gewassen spijkerbroek ontdekte ik verfvlekken. Onder het mom van, ik kan deze broek nu ook niet meer aan, heb ik pure nagellak remover overheen gegooid. Ik heb het inlaten trekken, weggekrabd en daarna de broek gewoon gewassen. De vlekken waren weg!

Yvonne76
Tip #14950


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen