De beste tips

Wagenziekte

#1. Ketting met sleutel dragen

Mijn nichtje was altijd wagenziek, als je een oude grote sleutel neemt, en deze aan een touwtje om de nek hangt, zodat deze op de hoogte van de maag hangt wordt je niet misselijk. houdt hem wel om.
Wagenziekte

#2. Geen telefoon of lezen in de auto

Niet lezen/op je telefoon in de auto, doe alsof je de auto bestuurd (hierdoor let je op de weg en ga je automatisch met de bochten mee).
Wagenziekte

#3. Gember helpt tegen wagenziekte

Gembertabletten of gemberdruppels helpen echt goed tegen wagenziekte. Ook goed als je wel eens duizelig bent. Gember is een naruurlijk middel.
Bekijk 4 andere tips

De nieuwste tips

Wagenziekte

Iets licht eten

Ik ben altijd wagenziek. Ik eet sinds kort voor een lange autorit een cracker en wat thee, en dat helpt.

Wagenziekte

Yoghurt tegen wagenziekte

Drink een beker halfvolle yoghurt minstens een halfuur voor je vertrek, je zult merken dat je niet meer misselijk wordt. 

Zelf pas ik het al een jaar of twee toe en ben eindelijk van de reis ellende af. 

Wagenziekte

Gebruik je handen

Als je je wijsvinger van je linker hand op je rechter arm legt, ongeveer 2 vingers onder je pols en tegelijk hetzelfde met je rechter wijsvinger helpt dit tegen wagenziekte.

Nog 4 andere tips

Wagenziekte

Krant op de bodem

Leg een krant op de bodem van de auto, en ga daar met je sokken op. Blijf ook goed naar buiten kijken. Frisse wind werkt ook goed.
Wagenziekte

Watje in je oor

Ben je rechts, doe een watje in je linkeroor. Bij linkshandige watje in de je rechteroor... het heeft te maken met je evenwichtsorgaan. Daar wordt je misselijk van. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar bij werkt het al jaren.
Wagenziekte

Zet een zonnebril op

Zet een (donkere) zonnebril op in de auto, hierdoor wordt het beeld rustiger, waardoor je minder snel last hebt van wagenziekte. Als kind gaf mijn oma deze tip.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wagenziekte

Thijmsiroop helpt

Zijn uw kinderen wagenziek? Wij geven onze kinderen vlak voor het autorijden 1 eetlepel thijmsiroop. sinds dien hebben ze nergens last meer van.

Gerelateerde onderwerpen