De beste tips
#1. Aangekoekte resten verwijderen met waspoeder
#2. Soda in een aangekoekte pan
Echt van mijn oma: doe wat soda in de aangekoekte pan met een laagje heet water. Laat de pan een nacht staan. De volgende dag "glijdt" het vuil de pan uit.
#3. Azijn laten inweken
De nieuwste tips
Staalsponsje
Ik had twee steelpannen laten droog koken en er zat een laag zwart aanbaksel in.
Na de tips:
- heet water toevoegen en laten koken en dan schrapen met een houten lepel,
- een aantal minuten laten staan met azijn en dan schrapen met een houten lepel,
- een tijdje laten koken met wasmiddel,
- en laten weken met soda en gekookt water voor zeker een half uur,
was weliswaar veel weg maar niet alles. Toen nam ik een staalsponsje met zeep erin en wat water en het verdween zo makkelijk en snel! Er zijn nog wat kleine spoortjes, maar dat gaat nog wel weg met wat verder gebruik van het sponsje.
Dit is vast een te aggressieve manier voor verschillende materialen, maar hier werkte het.
Pak een bakje met water en potgrond doe het in de pan en scraap dan met een afwasborstel
Bakje water met potgrond doe het in de pan en scrup met de afwasborstel het eraf
Zwartgeblakerde pan: mijn ervaring
Nog 54 andere tips
Koken met wat azijn in de pan
Koken met een vaatwastablet
Anti aanbaklaag die aanbakt
Als je pan met anti aanbaklaag na een tijd toch gaat aanbakken. Pak eens een dikke laag keukenzout doe het in de desbetreffende pan en laat het flink heet worden. Laat het een tijdje lekker op het vuur staan. Afspoelen, droog maken en voilá. Het is stukken minder.
Heet water en een vaatwastablet
Insmeren met groene zeep
Aan de kook met Biotex
Water in de pan met soda
Cola tegen zwarte bodem pan
Op het vuur met waspoeder
Oxi waspoeder gebruiken
Weken met Coca-Cola
Weken met een vaatwastablet
Vaatwastabletten bij aangekoekte pan
Cola tegen aangekoekte resten
Cola met waspoeder mengen
pannen schoonmaken: Beetje waspoeder, cola mengen, even laten inweken; en los wrijven; klaar.
Aanslag in pan verwijderen door appelmoes te maken
Aanslag in de pan door water (bv een eitje koken), kun je verwijderen door zelfgemaakte appelmoes te maken in diezelfde pan. Bij mij was het in een keer weg.