De beste tips

Pan afgieten zonder vergiet

#1. Grote pan afgieten zonder vergiet

Moet je een grote pan afgieten en geen vergiet in de buurt. Altijd lastig want vaak glijdt de deksel weg. Neem iets kleins bv een theelepeltje en klem dit tussen de pan en deksel. Hierdoor blijft de deksel iets open maar kun je de deksel gewoon op de pan drukken waardoor deze niet wegglijdt. Wel even opletten want door warme water is wat je gebruikt hebt loeiheet.
Pan afgieten zonder vergiet

#2. Pan afgieten zonder vergiet

Het vergiet kan soms ineens stuk zijn of misschien kwijt. Ik gebruik altijd een lepel om tussen de deksel en de pan te doen. Dan kan ik het er langzaam uitgieten en heb ik geen vergiet nodig gehad. Dit kun je ook doen door wat anders er tussen te steken. Het is maar net wat je fijn vindt.
Pan afgieten zonder vergiet

#3. Pan afgieten zonder vergiet met een zeef

Als je eten hebt gekookt en je dit af wilt gieten, kan het soms lastig zijn om je vergiet te vinden. Dit komt omdat een vergiet soms kapot kan zijn of kwijt kan zijn. Hierom is het mogelijk om je pan af te gieten zonder vergiet. Dit kun je namelijk doen met een zeef. De zeef zorgt er voor dat het water er doorheen kan maar de groenten niet. Dit kan handig zijn als je dingen zoals aardappels of groenten aan het koken bent. Hierbij is het wel belangrijk om te kijken of je niet teveel in één keer afgiet. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er alsnog wat in de wasbak beland. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.