De beste tips

Allerhande vlekken

#1. Melk tegen vlekken

Met melk kunt u alle vlekken uit uw spullen krijgen bijv. stift en macaroni. Melk op de vlek doen en deppen, zo doorgaan tot de vlek weg is. Eventueel naspoelen met water.
Allerhande vlekken

#2. Groene zeep op de vlek

Strijk een dikke klodder groene zeep op de vlek en was het gewoon uit in de wasmachine en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon!
Allerhande vlekken

#3. Vlekken in de zon leggen

In de zon leggen op een grasveld. De zuurstof die het gras afgeeft versterkt het bleekproces. Dit weet ik omdat ik in een wasserij heb gewerkt anno 1910. Toen hadden ze de zogenaamde bleekvelden en geloof me het werkt echt.

De nieuwste tips

Allerhande vlekken

Makeup vlekken van stoffen pop met oog-makeup verwijderaar

Kleine dames in de dop, smeren wel eens op hun pop (of andere stoffen)

Hier net een stoffen zeemeermin gered met een flesje oogmake-up verwijderaar van Cien.

Op een stukje keukenrol of watje doen en dan deppen. Diepe vlekken (even overwegen of je dat aandurft) direct op de vlek druppen en als je ziet dat het begint op te lossen gelijk wegdeppen. 

De diep zwarte smokey-eyes en blozende wangen kwamen er gelukkig weer vanaf (gekoesterde stoffen knuffel). 

Voor lipgloss/lippenstick kan je beter iets van afwasmiddel gebruiken,  drupje afwasmiddel en paar druppels water laten schuimen en daarmee wegpoetsen.

Allerhande vlekken

Citroensap voor op de vlek

Vlek weghalen uit je t-shirt: knijp een citroen uit over de vlek en dan moet je het 1 uur laten intrekken en dan doe je het in de was. Geschikt voor elke kleur en stof. Werkt ook bij truien