De beste tips

Astma

#1. Tijm thee bij benauwdheid

Bij astma/benauwdheid, zet dan een Tijm thee, gewoon uit het kruidenrek van de supermarkt een potje gedroogde tijm kruiden. Doe het in een theebol en laat het even trekken in heet water. De benauwdheid zal spoedig afnemen.
Astma

#2. Wat te doen bij een astma aanval

Als een vriend/vriendin/teamgenoot/klasgenoot een astma aanval krijgt, doe dan: 1. Zorg dat knellende kleding bij de hals los zit. 2. Zorg dat geen andere bij de astma patient staan. 3. Laat een iemand het op een afstandje in de gate hoeden. 4. Als hij/zij flauw gaat vallen. Vang hem/haar dan op en leg hem/haar op de rug op de grond. 5. Is hij/zij nog niet bijgekomen na 2 minuten, bel dan een ambulance.
Astma

#3. Koffie kan helpen

Als je benauwd bent helpt koffie. Zet een kopje koffie en drink daar een paar slokken van. Al heel snel is je benauwdheid weg. Als het voor een kind is geef hem/ haar niet teveel een klein beetje is al genoeg.

De nieuwste tips

Astma

Paniekaanval en astma

Weet iemand raad voor paniekstoornis laat het weten aub tevens ook hyperventilatie dus graag tips aub

Astma

Last van Astma? Houd je huis schoon

Als je last van Astma hebt dan is het wel aan te raden je huis goed schoon te houden. Ga ook zeker zelf niet roken of zorg ervoor dat je partner niet rookt want meeroken kan al zeer nadelig zijn als je astma hebt.
Astma

Koningskaarszalf bij astma

In de reformzaken is Koningskaarszalf te krijgen. Bij braderieen goed op homeopatische kraampjes letten. Beetje op de borst smeren en je voelt je longen weer opengaan. Ruikt niet, is vooral goed als je dichtslaat van Vicks, zoals ik.
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.

Gerelateerde onderwerpen