De beste tips

Benauwdheid tips

#1. Liggen en adem door je buik

Het beste bij benauwdheid (bij mij tenminste) is om te gaan liggen en door je buik te ademen, of daar juist op letten. Is erg handig
Benauwdheid tips

#2. Acute benauwdheid? Kamille thee drinken

Drink bij acute benauwdheid een sterke kop kamille thee, u zult direct verlichting voelen. Ook cola en koffie kan helpen. De drukpunten voor benauwdheid zitten net onder de duim en onder de grote teen. Als u geen inhaler of drank bij de hand heeft kan lichte druk op deze punten snel verlichting geven. Om benauwdheid te voorkomen drink ik ook voor het slapengaan een sterke kop kamille thee gemixt met rooibos of zwarte thee. Stomen helpt bij mij niet hiervan word ik extra benauwd, ook als de cv hoog staat krijg ik weinig lucht.
Benauwdheid tips

#3. Reuzel/kaantjessmeer bij benauwdheid

Koop een bakje reuzel/kaantjessmeer bij de slager. Smeer dit op een opgevouwen krant te grote van je borst en/of longen. Plak de krant op je borst en/of longen voor het slapen gaan. Trek wel een extra oude T-shirt aan in verband met het vet dat er vrij komt. Na 2 tot 3 nachten (soms 4) heb je schone longen.

Bekijk 13 andere tips

De nieuwste tips

Benauwdheid tips

Benauwdheid slecht kunnen inhaleren

Normaal gebruik je een pompje van de dokter om de luchtwegen te openen 

het komt voor dat je deze vergeet

probeer het lucht uit je longen te boeren rustig en zonder geluid probeer ook tegelijk adem te halen met het keelgat gespreid je zal merken dat de luchtwegen openen en je makkelijker kunt ademen 

Benauwdheid tips

warme melk

als je in de avond benauwheid hebt drink voor je slaapt een warme kop met melk! (werkt ook overdag natuurlijk) en dit werkt bij mij heel erg (ik ben een kind)

Benauwdheid tips

Benauwdheid

Melkproducten, pittig eten en roken natuurlijk vermijden. Rechterop slapen. Hete douche nemen of in het stoom gaan zitten in de douchecabine. Koffie helpt.

Nog 13 andere tips

Benauwdheid tips

Benauwdheid

Leg 2 grote/ dikke kussens onder je matras zodat je goed kan proberen te ademen en smeer fiks onder je voeten (met sokken aan) +op je borst
Benauwdheid tips

Tijm thee tegen benauwdheid

Bij benauwdheid; maak dan een kop thee van Tijm kruiden, helpt echt !!!
Benauwdheid tips

Ik heb last van volle bronchiën en vastzittend slijm. Ik eet dan 1 of 2 rauwe teentjes knoflook. Slijm komt los en kan weer vrij ademen

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Benauwdheid tips

Kopje Turkse koffie bij benauwdheid

Drink bij benauwdheid een kopje Turkse koffie (in een klein kannetje water aan de kook brengen met 3 theelepels suiker.Als de suiker opgelost is en het water kookt, 1 eetlepel koffie toevoegen [te koop in Turkse winkels] even laten doorkoken en in een kopje schenken. Laat wel het laatste beetje in het kopje achterlaten, dit is de koffie drap) of sterk gezette koffie (zwart met suiker). De cafeine werkt bijna hetzelfde als een luchtwegverwijder.Wel altijd medicijnen bij de hand houden, het is geen vervanger!
Benauwdheid tips

Geen melkproducten bij benauwdheid

Gebruik bij benauwdheid geen melk producten, maar sojaproducten. U Zult HET OP LANGERE TERMIJN MINDER BENAUWD HEBBEN! (spreek uit eigen ervaring, ben geen oma, maar moeder, met zoontje van 2 met astma)
Benauwdheid tips

Koffie met melk en suiker verlicht

Astma Koffie met melk en suiker kan verlichting geven, ook bij kinderen. Bron onbekend...
Benauwdheid tips

Neusspray

Als je niet gemakkelijk door je neus kan ademen dan kan neusspray een goede optie zijn.
Benauwdheid tips

Brandnetelthee werkt

Brandnetelthee helpt heel goed. Na een half uur begint het te werken. Het vermindert de ontstekinggevoeligheid. Het helpt dus ook bij hooikoorts en allergische rhinitis. Wel overleggen met huisarts, zeker voor gebruik tijdens zwangerschap.
Benauwdheid tips

Benauwdheid: Rustig blijven

Je moet vooral niet in paniek blijven. Wacht tot je weer goed kan ademhalen en probeer steun te zoeken. Onderzoek wat de oorzaak kan zijn van de benauwdheid.
Benauwdheid tips

Fix

Smeer fix klein beetje onderhe neus . Wat meer op je rug en je borst . Werkt na 10-15 min

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Benauwdheid tips

Liggen en aan morgen denken

Lig op je buik en denk aan de volgende dag! Ook moet je door je neus in en mond uit ademen.
Benauwdheid tips

Suikerwater tegen slijm ophoesten

Als je zoveel slijm moet ophoesten en niet op adem komt kun je suikerwater drinken maar doe dit niet teveel want dan blijft je slijm binnen. Dus heb je sneller kans op longontsteking.
Benauwdheid tips

Slijm dat vastzit

Drink over de dag regelmatig appelsap. Laat slijm makkelijker los komen .

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.