De beste tips

Badkamer schoonmaken

#1. Glansspoelmiddel op tegels

U krijgt uw wc of badkamertegels weer glanzend schoon met een scheutje glansspoelmiddel van de vaatwasser in het water. Echt, dit werkt geweldig! 

Badkamer schoonmaken

#2. Recept voor mooie badkamertegels

Vul een lege glassexfles met 1 deel water, 1 deel bleek en 2 handjes soda. spuit het op de badkamertegels, laat 2 uur inwerken en de tegels zijn weer als nieuw.

Badkamer schoonmaken

#3. Gele vlekken bad of douche

Gele vlekken in het bad of douche kunt u verwijderen door er 30 minuten lang een papje van 100 g keukenzout en 1 dl azijn op te laten inwerken. Het geel komt er daarna zonder problemen af.
Bekijk 26 andere tips

De nieuwste tips

Badkamer schoonmaken

Kranen schoonmaken met poleerdoek

Na het schoonmaken van je kraan oppoetsen met een poleerdoek en je kraan ziet er uit als nieuw! 

Badkamer schoonmaken

Koud water

Na het douchen de glazen deuren en de tegels afspoelen met koud water. Geen last meer van kalk. Gehoord van een expert bij kassa. 

Badkamer schoonmaken

Fris en kalkvrij

Voor een schone badkamer vul je een emmer met lauwwarm water en een goede scheut azijn.

Zorg eventueel dat je een grote werkdoek pakt dat is minder belastend en maakt sneller schoon. 

Werk van schoon naar vuil en van boven naar beneden.

Droog nog even na met een doek. Deze manier van schoonmaken werkt ontvettend en is goed tegen kalk. Veel succes! 

Nog 26 andere tips

Badkamer schoonmaken

Doucheglas poetsen met antiroos-shampoo

Een glaze douchewand, goed schrobben met antiroos-shampoo (bijv. head&shoulders). Daarna goed afspoelen. De zeepresten en kalk komt er zo vanaf!

Badkamer schoonmaken

Bleekmiddel tegen vieze voegen

Vieze voegen in de badkamer kun je schoonmaken door water en bleekmiddel te mengen, en dan met een tandenborstel schoon te maken. Dit helpt ook bij schimmels.

Meer tips om de badkamer schoon te maken:

Douche tegels schoonmaken: Baking Soda of Schoonmaakazijn ( Half uur laten intrekken) 
Bad zelf schoonmaken: Gebruik Biotex om zeepresten te verwijderen. 
Kalkaanslag op de badkamer: Citroensap of Schoonmaakazijn. 
Schimmel op de badkamer: Gebruik moderne schimmelreinigers. 

Badkamer schoonmaken

Tegels schoonmaken met wasverzachter

Voor tegels schoonmaken gebruik ik: klein beetje wasverzachter in heet/warm water dus als je een emmer gebruikt van 5L dan doe je er 2 eetlepels in dan een doekje erin soppen maar! en de tegels blinken als geheid na het opdrogen effe nawrijven voila klaar bent u! succes verzekert.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Badkamer schoonmaken

Laatste redmiddel vuile voegen

Als je echt hele vuile voegen hebt en je met niks proper krijgt is er nog een laatste redmiddel! meng chloor met Natriumbicarbonaat en een beetje voegenreiniger van lithofin resultaat gegarandeerd! Je voegen zijn terug nieuw zoals ze juist waren gevoegd ! Wel goed verluchten achteraf...
Badkamer schoonmaken

Azijn of groene zeep is het beste

Uw badkamer word zo wel schoon, maar dan wel zo schoon dat de beschermingslaag er ook op den duur aan gaat, en dat geldt voor alle agressieve ontkalkers etc. gebruik liever azijn, of groene zeep!! Het werkt effectief, en na 10 jaar lijkt het nog als nieuw.
Badkamer schoonmaken

Badkamer muren dweilen

Voor de badkamer gebruik ik een dweilstok met een schone dweil er om heen. Ik maak de dweil nat met water en azijn. Daarna "dweil" ik de tegels langs de muren. Nadrogen met een schone doek (ik ben dol op microvezels) en het glimt weer kalkvrij tegen je op. De spiegels, kranen enz. Doe ik daarna met het lapje waar ik de muren mee afdroogde. De vloer doe ik als laatste met dezelfde dweil.
Badkamer schoonmaken

Voegen badkamer schoonmaken

Vul een lege spuitfles met puur azijn en spray royaal heel je badkamer onder, laat even intrekken, afnemen met een lichtvochtige doek en nawrijven en alles blinkt je tegemoet. Vooral ideaal om de voegen van de badkamer schoon te maken. Wat ik ook regelmatig doe is net voordat ik de douche inspring de douchecel inspuiten, douchen en daarna afdrogen en het is weer schoon. Je ziet de kalkresten zo wegbruisen! Daarna lekker even je raam open en de lucht is zo weg.

Badkamer schoonmaken

WC-eend werkt

W.C.-eend is een probaat middel, om voordelig uw badkamer mee te reinigen.
Badkamer schoonmaken

Voegen badkamer schoonmaken

Mijn oma zei altijd: Als je de voegen van de badkamer schoon wilt maken dan moet je op de knietjes met een oude tandenborstel en wat bleekmiddel! Werkt overigens nog steeds erg goed.

Andere manieren om voegen badkamer schoon te maken:

Oude werkdoeken of kleding
Spuitbusjes met kant en klare vloerreinigers

Kalkaanslag in de voegen? Gebruik schoonmaak azijn of citroensap!

Badkamer schoonmaken

Groene zeep voor voegen

Als je ze insmeert met een klein beetje groene zeep.Goed afspoelen en ze glimmen weer. En er ligt een soort laagje overheen, waardoor vuil er minder snel op hecht.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Badkamer schoonmaken

Badkamertegels glanzend maken

Wilt u uw badkamer tegels weer glanzend hebben en niet meer laten druipen na het douchen?? Doe wat goedkope shampoo op een doekje wrijf er de tegels mee in, laat paar minuutjes inwerken en na een keer of 2 a 3 dit gedaan te hebben glanzen uw badkamer tegels weer.
Badkamer schoonmaken

Turtle Wax in badkamer gebruiken

Zet na het schoonmaken van de badkamer het tegelwerk en het sanitair zoals douchekranen in de neutrale autopoets. (Turtle wax) Na inwerken even uitpoetsen. Water stroomt makkelijker weg en minder kans op aanslag.
Badkamer schoonmaken

Bbadkamer tegels schoonmaken

Ik droog de tegels van de douche en badkamer altijd af met een droge handdoek. Het is even werk maar na 13 jaar zie je bij mij nog geen spatje kalk zitten.

Badkamer schoonmaken

Schimmelranden verwijderen

Heb je schimmelranden aan je bad ? spuit er wc-reiniger met javel op en laat inweken. na een tijdje afspoelen en de schimmel is verdwenen
Badkamer schoonmaken

Azijn voor badkamertegels

Mix een kopje water en een kopje witte azijn, doe het in een spuitflacon, en spuiten maar. Het gaat er prachtig van blinken.
Badkamer schoonmaken

Gebruik een trekker

Na het gebruik van douche/bad: de aangeslagen tegels met een trekker afdoen.
Badkamer schoonmaken

Douchebak schoonmaken

De douchebak kun je heel goed schoonhouden door regelmatig in te smeren met een washandje/anti-krasspons met (sunlight)zeep. Even laten inwerken en wegpoetsen. Goedkoop en milieuvriendelijk.
Badkamer schoonmaken

Tegelvoegen badkamer schoonmaken

Tegelvoegen in de badkamer krijg je weel mooi schoon door ze in te smeren met een oude tandenborstel en een beetje verdunde bleek. Even in laten trekken, afspoelen en klaar!
Badkamer schoonmaken

Badkamer Voegen Schoonmaken

Voegen licht borstelen met een 3% waterstofperoxide oplossing. De oplossing eerst overschenken in een bakje en dan met een nieuwe tandenborstel de voegen borstelen, het gaat lekker bruisen. Borstel niet in het flesje steken, de oplossing wordt dan minder of niet meer werkzaam. Afspoelen. Geen sterke geuren van azijn of bijtende bleek.

Badkamer schoonmaken

Dof weer glanzdend maken

Badkamer tegels glansend. Smeer de badkamer tegels in met auto poets. Even in laten trekken en uitwrijven, als nieuw en super glas er op.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Badkamer schoonmaken

Karnemelk

De tegels en de douche deur kan je makkelijk en snel schoon krijgen met karnemelk. Dit werkt als een trein.

Badkamer schoonmaken

Shampoo voor glanzende tegels

De tegels op de badkamer maak ik altijd schoon met een emmer warm water met een flinke scheut shampoo. Je tegels gaan ervan glanzen en je krijgt er prima zeepresten mee van de douchewand en haarspray aanslag van je tegels. En het ruikt nog lekker ook!
Badkamer schoonmaken

Bleek is goedkope oplossing

Om tegels en sanitair weer te laten blinken en schimmel en kalk te verwijderen kun je natuurlijk een duur middel gebruiken. Maar wat veel goedkoper en effectiever is, is om een flinke scheut bleek in een plantenspuit te doen en dan vullen met water. Geen geklooi meer met emmer en spons; gewoon spuiten, in laten werken, en schoonmaken met een borstel of spons!
Badkamer schoonmaken

Tandpasta voor krassen op het bad

Heeft u ook lichte krasjes en strepen (van bv speelgoed) in uw kunststof bad, wat tandpasta op een doekje en er goed overheen poetsen en de strepen en krassen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Badkamer schoonmaken

Badkamer tegels schoonmaken

De beste tip als je badkamer tegels gaat schoonmaken is simpelweg schoonmaak azijn! Als je de badkamer reinigt met wat schoonmaak azijn zal je zien dat je echt een blinkend resultaat krijgt. Je kan gewoonweg de azijn mixen met heet water ( 50/50 ) en dan lekker laten intrekken en schrobben maar!

Daarna alleen nog even afspoelen en je hebt de schoonste badkamer tegels ooit.

Wil je echt dat de badkamertegels gaan glanzen?
Gebruik dan wat glansspoelmiddel, dit kan je in het sopje doen.

Badkamer schoonmaken

Baking soda en water of een chlooroplossing

Je kunt een papje maken van baking soda en water. Dit met een oude tandenborstel op de voegen aanbrengen. Laat het intrekken en spoel dit af. Helpt dit niet, kun je met een oude tandenborstel een chlooroplossing aanbrengen, laten inwerken en afspoelen. Goed ventileren. De laatste tip is minder goed voor het milieu.

Als je al deze tips uit Oma's tijd zou moeten samenvatten dan komt het erop neer dat je vooral goed moet boenen. Met welk middeltje je ook maar bij de hand hebt. Voor het boenen van een badkamer is het zeer handig om een zeer grote spons in huis te hebben. Hiermee kan je snel en vrij eenvoudig alle plekjes goed schoon krijgen.