De beste tips

Nieuwe Handdoeken

#1. Nieuw handdoeken in teiltje azijn

Nieuwe handdoeken? Leg ze even in een teiltje met azijn voor 2 uurtjes. Dan in de wasmachine goed wassen. De handdoeken absorberen veel meer vocht! En ze zijn heerlijk zacht! Ook toe te passen voor theedoeken. Werkt geweldig!
Nieuwe Handdoeken

#2. Stroomstrijkijzer tegen prijsplakkers

Op handoeken zitten vaak akelige prijsplakkers, even het stoomstrijkijzer er achter houden en de lijm laat los zonder dat je lelijke lussen in de handdoek trekt.
Nieuwe Handdoeken

#3. Tips bij het wassen van handdoeken

TIPS OM HANDDOEKEN TE WASSEN:
- Gebruik geen wasverzachter door de wasverzachter wordt het absorberend vermogen van je handdoeken minder en bovendien heb je kans dat er meer zeepresten achterblijven in je handdoeken.
- Handdoeken kun je het beste samen met andere handdoeken wassen. Handdoeken kunnen harder slijten als je ze bij andere kleding mee wast. Bovendien kunnen pluisjes van de handdoeken op je andere kleding terecht komen.
- Bij ziekte of bijvoorbeeld bij voetschimmel is het aan te raden de handdoeken op 60 ° te wassen. Schimmels en bacteriën gaan pas dood vanaf 60 °.
- Strijk geen handdoeken. Door het strijken kunnen de katoenvezels beschadigen wat het absorberend vermogen van de handdoek aantast.
- Vouw de handdoeken na het drogen luchtig op en prop ze niet in de kast.