De beste tips

Deuk uit houten vloer

#1. Deuk uit houten vloer halen

Met een vochtig doekje en een strijkijzer kun je eigenlijk al heel ver komen. Het hout zal dan makkelijk gaan uitzetten en dan heb je de deuk al gerepareerd.
Deuk uit houten vloer

#2. Deuk in hout herstellen met strijkijzer

Een deuk in een massief houten kast of vloer valt soms nog te repareren.Leg een vochtig doekje op de beschadiging.Pak daarna de hete strijkijzer en zet die er eventjes op,en voila. Het hout is uitgezet en uw deuk is weg.
Deuk uit houten vloer

#3. Beschadigingen hout bijwerken

Heb je bij kleine houtbeschadigingen er wel eens aan gedacht om het met een viltstift bij te werken? In de meeste gevallen altijd een succes. Ook handig bij een klein bleekvlekje op je mooie zwarte broek.

De nieuwste tips

Deuk uit houten vloer

Strijken maar!

Ik leg een vochtige doek op de deuk en zet er een strijkijzer op met de stoomfunctie uitgeschakeld. Ik wacht een paar minuten, zodat de stoom van de doek in het hout kan trekken. Vervolgens verwijder ik de doek en ga ik met een strijkijzer (met stoom uit) voorzichtig over de deuk, beweeg het strijkijzer heen en weer. Het hout kan zich herstellen en de deuk kan minder zichtbaar worden. Het kan nodig zijn om de stappen een paar keer te herhalen.