Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bleekmiddel tegen vieze voegen

Vieze voegen in de badkamer kun je schoonmaken door water en bleekmiddel te mengen, en dan met een tandenborstel schoon te maken. Helpt ook bij schimmels.

17 3






Recept voor mooie badkamertegels

Vul een lege glassexfles met 1 deel water, 1 deel bleek en 2 handjes soda. spuit het op de badkamertegels, laat 2 uur inwerken en de tegels zijn weer als nieuw.

Janneke
11 5






Glansspoelmiddel op tegels

U krijgt uw wc of badkamertegels weer glanzend schoon met een scheutje glansspoelmiddel van de vaatwasser in het water. Echt, dit werkt geweldig!!

Chantal
8 1






Gele vlekken bad of douche

Gele vlekken in het bad of douche kunt u verwijderen door er 30 minuten lang een papje van 100 g keukenzout en 1 dl azijn op te laten inwerken. Het geel komt er daarna zonder problemen af.

8 0






Tegels schoonmaken met wasverzachter

Voor tegels schoonmaken gebruik ik: klein beetje wasverzachter in heet/warm water dus als je een emmer gebruikt van 5L dan doe je er 2 eetlepels in dan een doekje erin soppen maar! en de tegels blinken als geheid na het opdrogen effe nawrijven voila klaar bent u! succes verzekert.

Bianca
6 0






Doucheglas poetsen met antiroos-shampoo

Een glaze douchewand, goed inschrobben met antiroos-shampoo (bijv. head&shoulders). Daarna goed afspoelen. De zeepresten en kalk komt er zo vanaf!

Carmen
6 0






Badkamer muren dweilen

Voor de badkamer gebruik ik een dweilstok met een schone dweil er om heen. Ik maak de dweil nat met water en azijn. Daarna "dweil" ik de tegels langs de muren. Nadrogen met een schone doek (ik ben dol op microvezels) en het glimt weer kalkvrij tegen je op. De spiegels, kranen enz. Doe ik daarna met het lapje waar ik de muren mee afdroogde. De vloer doe ik als laatste met dezelfde dweil.

Jannie
5 0






Spuitfles met azijn

Vul een lege spuitfles met puur azijn en spray royaal heel je badkamer onder, laat even intrekken, afnemen met een lichtvochtige doek en nawrijven en alles blinkt je tegemoet. Wat ik ook regelmatig doe is net voordat ik de douche inspring de douchecel inspuiten, douchen en daarna afdrogen en het is weer schoon. Je ziet de kalkresten zo wegbruisen! Daarna lekker even je raam open en de lucht is zo weg.

MariekeWolters
4 0






Badkamertegels glanzend maken

Wilt u uw badkamer tegels weer glanzend hebben en niet meer laten druipen na het douchen?? Doe wat goedkope shampoo op een doekje wrijf er de tegels mee in, laat paar minuutjes inwerken en na een keer of 2 a 3 dit gedaan te hebben glanzen uw badkamer tegels weer.

3 0






Laatste redmiddel vuile voegen

Als je echt hele vuile voegen hebt en je met niks proper krijgt is er nog een laatste redmiddel! meng chloor met Natriumbicarbonaat en een beetje voegenreiniger van lithofin resultaat gegarandeerd! Je voegen zijn terug nieuw zoals ze juist waren gevoegd ! Wel goed verluchten achteraf...

Rosa Blom
3 0






Schimmelranden verwijderen

Heb je schimmelranden aan je bad ? spuit er wc-reiniger met javel op en laat inweken. na een tijdje afspoelen en de schimmel is verdwenen

Karien
2 0






Bijhouden met droge doek

Ik droog de tegels van de douche en badkamer altijd af met een droge handdoek. Het is even werk maar na 13 jaar zie je bij mij nog geen spatje kalk zitten.

Monique
2 0






Azijn of groene zeep is het beste

Uw badkamer word zo wel schoon, maar dan wel zo schoon dat de beschermingslaag er ook op den duur aan gaat, en dat geldt voor alle agressieve ontkalkers etc. gebruik liever azijn, of groene zeep!! Het werkt effectief, en na 10 jaar lijkt het nog als nieuw.

Loodgietertje
1 0






Azijn voor badkamertegels

Mix een kopje water en een kopje witte azijn, doe het in een spuitflacon, en spuiten maar. Het gaat er prachtig van blinken.

1 0






Gebruik een trekker

Na het gebruik van douche/bad: de aangeslagen tegels met een trekker afdoen.

1 0






Shampoo voor glanzende tegels

De tegels op de badkamer maak ik altijd schoon met een emmer warm water met een flinke scheut shampoo. Je tegels gaan ervan glanzen en je krijgt er prima zeepresten mee van de douchewand en haarspray aanslag van je tegels. En het ruikt nog lekker ook!

Katja
1 0






Turtle Wax in badkamer gebruiken

Zet na het schoonmaken van de badkamer het tegelwerk en het sanitair zoals douchekranen in de neutrale autopoets. (Turtle wax) Na inwerken even uitpoetsen. Water stroomt makkelijker weg en minder kans op aanslag.

Suzan
1 0






Douchebak schoonmaken

De douchebak kun je heel goed schoonhouden door regelmatig in te smeren met een washandje/anti-krasspons met (sunlight)zeep. Even laten inwerken en wegpoetsen. Goedkoop en milieuvriendelijk.

1 0






WC-eend werkt

W.C.-eend is een probaat middel, om voordelig uw badkamer mee te reinigen.

Rosa Blom
1 0






Dof weer glanzdend maken

Badkamer tegels glansend. Smeer de badkamer tegels in met auto poets. Even in laten trekken en uitwrijven, als nieuw en super glas er op.

0 0






Tegelvoegen badkamer schoonmaken

Tegelvoegen in de badkamer krijg je weel mooi schoon door ze in te smeren met een oude tandenborstel en een beetje verdunde bleek. Even in laten trekken, afspoelen en klaar!

0 0






Tandpasta voor krassen op het bad

Heeft u ook lichte krasjes en strepen (van bv speelgoed) in uw kunststof bad, wat tandpasta op een doekje en er goed overheen poetsen en de strepen en krassen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Marieke
0 0






Bleek is goedkope oplossing

Om tegels en sanitair weer te laten blinken en schimmel en kalk te verwijderen kun je natuurlijk een duur middel gebruiken. Maar wat veel goedkoper en effectiever is, is om een flinke scheut bleek in een plantenspuit te doen en dan vullen met water. Geen geklooi meer met emmer en spons; gewoon spuiten, in laten werken, en schoonmaken met een borstel of spons!

0 0






Groene zeep voor voegen

Als je ze insmeert met een klein beetje groene zeep.Goed afspoelen en ze glimmen weer. En er ligt een soort laagje overheen, waardoor vuil er minder snel op hecht.

Masja
0 0