Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Waterkoker ontkalken

Hoe kan je een waterkoker het beste schoonmaken en ontkalken?

Bekijk al onze uitvoerige tips over hoe je het beste een waterkoker kan ontkalken. Wist je bijvoorbeeld al dat azijn goed werkt bij het ontkalken?

Waterkoker ontkalken met Azijn

Ontkalken van waterkoker en koffiezetapparaat: scheut azijn erin, aanlengen met water en koken maar! Wel een paar keer naspoelen, anders smaakt je thee naar azijn. Zelf heb ik ook andere tips voor het ontkalken van een waterkoker geprobeerd, maar geen één had zo'n goed resultaat als het gebruiken van azijn om de waterkoker te ontkalken.

Tip #1001
8 1
Ontkalken met natuurazijn

Velen zullen het al weten, maar het ontkalken gaat prima door gewone natuurazijn in de waterkoker te doen, evt. met een deel water aangevuld,de waterkoker koken/aanzetten, en goed naspoelen, anders heb je een nasmaakje bij je volgende kopje thee.

Jacqueline
Tip #4744
2 0
Ontkalken met azijn of citroensap

Kalkaanslag in de waterkoker is binnen 2 minuten te verwijderen door het verwarmingselement te laten weken in azijn of citroensap. Citroensap werkt iets sneller en is ook niet vervelend als er iets achter blijft in de thee.

Tip #1002
1 0
Ontkalken met citroenzuur

Ontkalken doe ik met citroenzuur. Ik gebruik de citroenzuur in poedervorm, hiermee kook ik de waterkoker en het koffiezetapparaat uit, het stinkt niet zo, het werkt beter als azijn en het is beter voor de rubbers. De wasmachine spoel ik 1x in de maand op 90 graden met citroenzuur. Heerlijk fris is hij dan weer.

Astrid
Tip #4580
1 0
Waterkoker ontkalken met citroen

Waterkoker ontkalken;
Weg met die dure en vooral slechte producten.
Pak een citroen, snijdt deze af op het kontje. En maak hiermee de water koker bodem schoon. Werkt!

Agaatje
Tip #10108
1 0
Waterkoker aanslagvrij met citroensap of azijn

Waterkoker ontkalken en schoonmaken:
Iedereen die wel eens een waterkoker gebruikt, kent het probleem van kalkaanslag wel. Als je het apparaat een aantal keren hebt gebruikt, zit het vol met kalk en het is moeilijk om het eruit te krijgen.
Gelukkig is er een gemakkelijkere manier om je waterkoker aanslagvrij te maken. Volg hierbij het volgende stappenplan:

1. Vul de waterkoker met een mengsel van water en citroensap of azijn zodat alle kalk onder staat. 

2. Zet je waterkoker aan en laat het geheel koken. 

3. Als je ziet dat de waterkoker kalkvrij is, spoel je hem goed uit met schoon water.

Hierna is de waterkoker weer helemaal fris én kalk vrij.

Tip #15646
0 0
Apparaten Ontkalken met Azijn

Zo kan je als volgt verschillende apparaten ontkalken;

Een douchekop ontkalken doe je door deze in een plastic emmer met schoonmaakazijn een avondje te laten weken. Het schoonmaakazijn moet je wel aanmengen met water. Anders is het te sterk en wordt het resultaat zelfs te goed!

Een nespresso ontkalken; zelf raden deze bedrijven het niet aan omdat ze professionele reinigingsmiddeltjes proberen te verkopen. Maar ook ene Nespresso is makkelijk te ontkalken via een combinatie van water met schoonmaakazijn.

Een waterkoker maak je schoon door een mix van water en azijn aan de kook te brengen. Wel goed uitspoelen voordat je de waterkoker weer gaat gebruiken!

JanetteB
Tip #16733
0 0
Kalk weg met azijn

Azijn dient voor kalk en het proper maken van kranen en roosters in de waterbak.

Lindsey
Tip #5764
0 0