Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ontkalken van waterkoker en koffiezetapparaat: scheut azijn erin, aanlengen met water en koken maar! Wel een paar keer naspoelen, anders smaakt je thee naar azijn.

8 1


Velen zullen het al weten, maar het ontkalken gaat prima door gewone natuurazijn in de waterkoker te doen, evt. met een deel water aangevuld,de waterkoker koken/aanzetten, en goed naspoelen, anders heb je een nasmaakje bij je volgende kopje thee.

Jacqueline
2 0


Kalkaanslag in de waterkoker is binnen 2 minuten te verwijderen door het verwarmingselement te laten weken in azijn of citroensap. Citroensap werkt iets sneller en is ook niet vervelend als er iets achter blijft in de thee.

1 0


Ontkalken doe ik met citroenzuur. Ik gebruik de citroenzuur in poedervorm, hiermee kook ik de waterkoker en het koffiezetapparaat uit, het stinkt niet zo, het werkt beter als azijn en het is beter voor de rubbers. De wasmachine spoel ik 1x in de maand op 90 graden met citroenzuur. Heerlijk fris is hij dan weer.

Astrid
1 0


Waterkoker ontkalken en schoonmaken:
Iedereen die wel eens een waterkoker gebruikt, kent het probleem van kalkaanslag wel. Als je het apparaat een aantal keren hebt gebruikt, zit het vol met kalk en het is moeilijk om het eruit te krijgen.
Gelukkig is er een gemakkelijkere manier om je waterkoker aanslagvrij te maken. Volg hierbij het volgende stappenplan:

1. Vul de waterkoker met een mengsel van water en citroensap of azijn zodat alle kalk onder staat. 

2. Zet je waterkoker aan en laat het geheel koken. 

3. Als je ziet dat de waterkoker kalkvrij is, spoel je hem goed uit met schoon water.

Hierna is de waterkoker weer helemaal fris én kalk vrij.

0 0