De beste tips

Vaatwasser reinigen

#1. Wassen met soda en hoge temperatuur

Het principe om een vaatwasser te reinigen met soda ken ik vanuit mijn vak als monteur. Toch is 1 kopje te veel en kan schade aanrichten. Mijn tip. Soda in zeepbakje. Vaatwasser laten wassen ZONDER vaat op hoogste temp (of meest intensieve programma) Bij genoemde tip wordt soda meteen weggespoeld tijdens de voorwas. reinigen ca 1x per 2 maanden
Vaatwasser reinigen

#2. Vuile vaat draaien met spiritus en azijn

Stond op het punt om de vaatwasser te vernieuwen na een jaar heel slecht wasresultaat (vernieuwen was ook het advies van de monteur). Tips gezocht en uiteindelijk een vuile vaat gedraaid met flink wat azijn en een goede scheut spiritus. Kan me niet heugen dat de vaat er eerder zo schoon uit kwam. Vaatwasser kan weer van marktplaats af.
Vaatwasser reinigen

#3. Soda in vaatwasser kan rvs aantasten

Soda in de vaatwasser kan de elementenen het rvs aantasten.
Bekijk 10 andere tips

De nieuwste tips

Vaatwasser reinigen

Stinkende vaatwasser

Onze schone vaat stonk altijd naar natte hond of slootwater. We hebben van alles geprobeerd verschillende producten om de vaat te reinigen, andere vaatwastabletten niks hielp.

De stank werd veroorzaakt door eiwitten, lege schalen kwark, borden van gebakken eieren, bekers van whey shakes enz

we spoelen nu alles af met een sopje ( of met de hand afwassen) ook als er weinig voedselresten op zitten en dan in de vaatwasser, de stank is eindelijk weg!

Vaatwasser reinigen

Maandelijks wassen met schoonmaakazijn

Je kan de luchtjes uit de vaatwasser krijgen door hem 1x per maand leeg te wassen met schoonmaakazijn!!! Dit verwijdert alle nare luchtjes en ruikt dan weer lekker fris.

Vaatwasser reinigen

Was op hoge temperaturen met bleek

Machine goed houden: wassen op hogere temperaturen, en een scheut bleek mee laten wassen, zo blijft je machine en de leidingen schoon, en...de vaat glanst je tegemoet!!!

Nog 10 andere tips

Vaatwasser reinigen

Vaatwasser draaien met soda

Ik doe twee flinke scheppen soda in het zeepbakje en dan laat ik de machine leeg draaien. Alle vet weer verdwenen en weer lekker fris.
Vaatwasser reinigen

Theelepel vaatwasmiddel is voldoende

Gebruik maar een theelepel vaatwasmiddel (of breek een blokje doormidden). Dit is ruim voldoende om alles schoon te krijgen. Je servies slijt er minder hard door, het is economisch en milieuvriendelijk. En alles is echt goed schoon!
Vaatwasser reinigen

Half afwasblokje gebruiken

Onze monteur gaf juist wel het advies een HALF blokje te gebruiken. Onze vaatwasser was namelijk verstopt geraakt door zeepresten. Dit kwam vaker voor volgens onze monteur.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Vaatwasser reinigen

Oplosbaar folie kan voor verstopping zorgen

Vaatwasblokjes in oplosbare folie ook uitpakken. De oplosbare folie kan de vaatwasser verstopt van raken.
Vaatwasser reinigen

Azijn gebruiken i.p.v. spoelglansmiddel

Glansmiddel voor vaatwasser:

Gebruik i.p.v. spoelglansmiddel, azijn. Dit geeft hetzelfde resultaat. Is goed voor de vaatwasmachine en stukken goedkoper!!

Vaatwasser reinigen

Citroen voor glans en lekkere geur

Om geurtjes te vermijden en om de afwas te laten glanzen leg ik altijd een halve citroen in de afwasmachine. Na ongeveer vier wasbeurten is al het sap eruit en moet je hem vervangen.
Vaatwasser reinigen

Gebruik geen afwasmiddel

De gegeven tip van een lepeltje afwasmiddel of een half afwasblokje is sterk af te raden. U vaat wordt wellicht wel schoon maar afwasmiddel is uit ten boze voor de vaatwasser. En een half blokje is te weinig om het apparaat zelf schoon te houden.
Vaatwasser reinigen

Vaatwasblokje is giftig

Je kan beter geen vaatwasblokje door midden breken want dat is hartikke giftig.
Vaatwasser reinigen

Druppels citroen tegen stank

Stinkt uw afwasmachine wel eens? Doe dan voor u de afwasmachine aanzet een paar druppeltjes citroen erbij. Dit zorgt weer voor een frisse afwasmachine.
Vaatwasser reinigen

Schone afwasmachine met soda

Om de afwasmachine schoon te maken strooi je een kopje soda over de bodem, goed heet water erover heen en 2 uur laten intrekken. Vervolgens laat je de machine een volledig programma draaien. Werkt net zo goed als de schoonmaakpoeders die je in de winkel koopt maar is vele malen goedkoper.