Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Rooklucht uit auto

Hoe kun je rookgeur uit een auto verwijderen?

Rooklucht in een auto is voor veel mensen die niet (meer) roken een erg storende geur. Misschien heb je zelf vroeger gerookt in de auto of heb je een occasion gekocht waarin een rookgeur zit. Als je je hieraan stoort, kun je deze verwijderen met het onderstaande advies van anderen op Oma Weet Raad.

Ramen open!

Wil je de rooklucht uit de auto verwijderen? Zet dan de ramen gewoon lekker open. Het klinkt logisch maar toch hebben veel rokers de ramen wel eens dicht. Dit moet je niet doen.

Keesje
Tip #18004


Rookgeur uit auto halen met azijn of amoniak

Het is belangrijk om de auto heel erg grondig schoon te maken, te beginnen bij de asbak. Alle resten van as, moeten weg. Kijk bijvoorbeeld ook in ruimtes rondom en onder de pook. Vervolgens kun je een bakje azijn in de auto leggen als je deze niet gebruikt. Azijn neutraliseert vieze geuren. Herhaal dit een paar keer. Amoniak schijnt ook goed te werken.

Als dit niet lukt, dan kun je het proberen via apparaten die autohandelaren gebruiken. Dat is wel wat duurder.

Oma Jeltje
Tip #18026


Rooklucht uit de auto verwijderen met azijn

De geur van azijn zorgt ervoor dat luchtjes uit de auto verwijdert worden. Zet gewoon een gevuld glas met azijn in de auto voor een dagje en je zult zien dat het de volgende dag al veel beter en frisser ruikt.

Hans
Tip #19423


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen