Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Sokken bij elkaar houden

Oh nee ik ben weer een sok kwijt! Hoe kan ik mijn sokken bij elkaar houden?

Werkelijk iedereen in Nederland heeft een apart bakje voor overgebleven sokken. Het is alsof sokken verdwijnen in de wasmachine. Oma weet wel raad met het bij elkaar houden van sokken.

Sokken onderscheiden met lingeriezak

Mijn man en 3 zonen hebben ongeveer dezelfde schoenmaat en dezelfde soort sokken (effen zwart, bruin, donkerblauw). Ik werd helemaal daas van steeds weer alle sokken in paren bij elkaar te zoeken in de schone was. Alleen die van de jongste waren herkenbaar: binnenstebuiten gedraaide knoedels waaraan ik dus ook extra werk had met goed om draaien. Ik baalde van het vele werk aan die berg sokken en de jongens baalden omdat ze vaak hun sokken kwijt waren. Hadden ze net nieuwe gekocht en waren ze bij een broer beland. Daar heb ik het volgende op gevonden: ik heb 4 lingeriezakken gekocht en er hun voorletter op geborduurd. Ze sparen nu zelf hun vuile sokken in de zak op en als ik een was ga draaien leveren ze ze in. De dichte zak gaat in wasmachine en droger en krijgen ze vervolgens terug. Iedereen blij, ze hebben gegarandeerd hun eigen sokken en ik hoef niks meer bij elkaar te zoeken, dat doen ze zelf. Bovendien mag de jongste nu zijn eigen knoedels goed om draaien!

Monique Verlinden
Tip #1472


Sokken in elkaar in de wasmand

Ik was het beu om altijd op de kop in de wasmand te staan op zoek naar sokken. nu doen we de vieze sokken in elkaar in de wasmand, zo hoef je niet te zoeken en je hebt het paar altijd compleet. ( in de wasmachine wel uitelkaar halen)

Astrid
Tip #1695


Sokken herken je aan de bovenzijde

Een paar sokken, herken je aan de bovenzijde. Als je de bovenzijde van beide sokken tegen elkaar houd, en ze zijn even veel uitgerekt, dan horen ze bij elkaar. Is de ene sok minder uitgerekt, dan is het duidelijk geen paar.

Anna
Tip #2929


Strokken minder strak

Zitten uw nieuwe sokken in de boord ook zo strak? Maak de sokken nat en laat de sokken drogen op een lege fles. Als ze droog zijn nog eens aan doen. Je zult zien het helpt.

Petra
Tip #4093


Nooit meer sokken sorteren

Nooit meer sokken sorteren??? draai dan de bovenste stukken van je sokken in elkaar als je ze uit trekt en in de wasmand gooit, alleen moeten ze dan wel iets langer drogen!

Marc
Tip #4374


Sockstars

Koop sockstars,je moet er even aan wennen om het elke avond om de klip te doen, maar Werkt perfect! Nooit meet paren zoeken, ze handig ophangen en opbergen!

Willemien
Tip #5215


Doe sokken in elkaar

Als je je sok uit doet, doe de andere sok er in. Het kan dan zo in de wasmachien en blijven ze bij elkaar!

Syl Heijster
Tip #4395


Boorden van sokken oprekken

Meestal zijn de boorden van nieuwe sokken strak. Ik was ze, en dan als ze nog goed nat zijn de boorden overtrekken aan b v een leeg bakje van de rauwkost.

Tip #7749


Sokken bij elkaar houden in de was

Je hebt speciale clipjes die ervoor zorgen dat je sokken bij elkaar blijven. Als je deze niet wilt aanschaffen kan je het ook proberen via een waszak. Een bolletje van sokken maken en deze vervolgens in de was doen is geen aanrader gezien dit de schone was niet bevordert.

Arno
Tip #19324


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen