Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Waterslag verhelpen

Hoe los je een dreunende waterleiding op?

Als je in huis harde knallen of dreunen in de waterleiding hoort, dan kun je te maken hebben met 'waterslag'. Dit vindt vaak plaats bij een kraan of wasmachine. Een terugslagklep, keerklep of waterslagdemper kan dit probleem verhelpen.

Plaats terugslagklep tussen wasmachine en waterleiding

Plaats een terugslagklep tussen uw wasmachine en de waterleiding om een hinderlijke terugslag in de leiding te voorkomen i.v.m. de waterdruk. Het behoedt tevens voor schade.

Mathieu Simons
Tip #4262


Waterslap verhelpen

Waterslap is iets erg lastigs. Ik zelf wil het zo snel mogelijk verhelpen. Gelukkig kan dit op een redelijk simpele manier. Ik ontlucht de leidingen. Op die manier bonkt het allemaal niet zo hard en het is erg simpel om te doen. Het is een makkelijke truc en je hoeft er ook niet al te veel tijd in te gaan steken.

Leon
Tip #21053


Waterslagdemper om waterslag te verhelpen

Waterslag kan vervelend zijn om last van te hebben. Echter is het mogelijk om dit makkelijk te verhelpen door een waterslagdemper. Het drukverschil wordt door de waterslagdemper verholpen door een luchtkussen. Hierdoor is het mogelijk om je wasmachine weer goed te gebruiken.

WAter
Tip #21156


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen