Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Water besparen

Wat zijn slimme tips om water te besparen?

Water besparen is niet alleen goed voor het milieu, het levert ook nog wat op. Ga slimmer om met water dankzij deze tips.

Water uit de droger hergebruiken

Water uit de droger (uit de opvangbak) terug doen in de wasmachine (spaart water). Dit is een goede tip om water te besparen.

Omi
Tip #2542
0 0
Bak in de gootsteen vermindert watergebruik

Door een (kleine) plastic bak in mijn gootsteen bak te zetten, verbruik ik minder water en bij gebruik van warm water uit de close-in boiler ook minder stroom.

E. van der Schoot
Tip #5859
0 0
Water hergebruiken

Wanneer u geen keukenboiler heeft en het warme water van zolder moet komen, kan het erg lang duren voordat het water warm is, met veel waterverspilling als gevolg. Vang dit "eerste" water op in bijv. een gieter of de waterkoker/koffiezetapparaat (die vaak toch al op het aanrecht staat en dagelijks gebruikt word!) totdat het warme water beneden bereikt heeft. Zo kunt u dit water later weer gebruiken voor de koffie/thee of het bewateren van de plantjes.

Tip #5315
0 1