De beste tips

Tips om te besparen

#1. Water besparen bij douchen

Als u gaat douchen, voordat het water warm geworden is zet er dan een emmer onder! bespaart heel wat water wat je kan gebruiken . Voor bv de plantjes / afwas.
Tips om te besparen

#2. Besparingstip boodschappen

Op je boodschappen kun je vaak heel eenvoudig veel geld besparen. Ik houd een paar basisrichtlijnen aan. Een van deze richtlijnen is deze. Elke week maak ik een weekmenu op basis van de aanbiedingen in "mijn" winkel. Ik bestel online, dus kijk niet naar aanbiedingen in andere winkels. De aanbiedingen voor vlees, vis, vleesvervangers en groente zijn dus de basis voor het menu. Dit vul ik aan met favoriete gerechten en overige boodschappen. Ik hanteer een weekbudget. Als het totaal van de online boodschappen boven dat budget uitkomt, ga ik schrappen in de boodschappen tot we weer onder het budget uitkomen.

Tips om te besparen

#3. Regenton en een graadje kouder

De ideale besparingstip blijft altijd het aanschaffen van een regenton in de tuin. Als je met een regenton de regen opvangt hoef je in de lente minder water te gebruiken van de tuinslang. Dit kan een forse jaarlijkse besparing opleveren.

Wil je echt op jaarlijkse basis veel geld besparen? Zet de kachel dan één graadje kouder dan je normaal zou doen. Kies gewoon voor een maximum. Zorg wel dat je wat sjaals en goede dikke truien door het huis verspreid. Op deze manier kan je zelfs wel twee graden pakken. Dit scheelt letterlijk honderden euro's!

De nieuwste tips

Tips om te besparen

Slim omgaan met verlichting

Een effectieve manier om op energiekosten te besparen, is bewust omgaan met verlichting. Zorg ervoor dat je altijd de lampen uitschakelt wanneer je een kamer verlaat. Daarnaast kun je overwegen om energiezuinige LED-lampen te gebruiken, omdat deze minder stroom verbruiken en langer meegaan dan traditionele gloeilampen. Het aanbrengen van tijdschakelaars of bewegingssensoren in kamers waar je niet constant aanwezig bent, kan ook helpen om onnodig energieverbruik te verminderen.

Tips om te besparen

Stop jouw abonnementen

Abonnementen zijn een sluipmoordenaar voor iedereen die zuinig wilt zijn. Aan Netflix ben je bijvoorbeeld al 10 Euro per maand kwijt of neem bijvoorbeeld de kosten voor een kranten of tijdschrift abonnement.

Zeg gewoon al jouw abonnementen op en probeer zonder die maandelijkse kosten te leven!

Tips om te besparen

Stekker elektrische tandeborstel

Heeft u een elektrische tandenborstel? Laat de stekker er overdag inzitten en haal de stekker er s,nachts uit. Tandenborstel doet het net zo goed en scheelt op jaarbasis heel wat geld.