De beste tips

Dof haar

#1. Glanzende, zachte en gezonde haren

Glanzende, zachte en gezonden haren: Maak een mengseltje van wat cremespoeling, een flinke scheut azijn en zonnebloem-olie en verdeel dit over het haar. Inmasseren en ongeveer een halfuurtje met een handdoek om het hoofd gewikkeld in laten trekken. Daarna uitwassen zoals u gewend bent en uw haar is zienderogen opgeknapt.
Dof haar

#2. Gebruik ei voor glanzend haar

Om een mooie, strakke huid te krijgen en glanzend haar breek ik iedere week een ei. De dooier van het eiwit scheiden, het eiwit licht opkloppen tot het een beetje lobbig is en daarmee het gezicht insmeren. De dooier meng ik daarna met een beetje olijfolie en smeer dat goed in mn haar. Alles lekker een kwartiertje tot 20 minuten laten intrekken en douchen. Fijne lijntjes verminderen vrijwel direct en de huid en het haar zijn weer gevoed!

Dof haar

#3. Rauw ei of bier voor glanzend haar

Om mooi en glanzend haar te krijgen is een rauw ei of een glas bier het beste want in een ei zit kalk en dat heeft de hoofhuid nodig en in bier zit gist. In nat haar een rauw ei goed inmasseren en even in laten trekken daarna goed uitspoelen dan met shampoo goed wassen en een creme spoeling gebruiken, daarna het haar drogen zoals men gewend is en zie je haar glimt weer als tevoren het zelfde kan je doen met bier. Ook goed voor de droge hoofdhuid en het is nog goedkoop ook.
Bekijk 8 andere tips

De nieuwste tips

Dof haar

Tip

Het werkt erg goed om je haar in te smeren met kokosolie (niet zuinig).  Daarna 2 keer goed wassen met shampoo en neem de puntjes mee.

Goed uitspoelen en je haar wordt er erg gezond en glanzend van. 

Dof haar

Optimale haarverzorging

Voor de optimale verzorging: Voordat je het gaat wassen, borstel je haar helemaal uit. Borstel niet te hard, eerst de onderkant en daarna de bovenkant. Was je haar met babyshampoo (Neutral 0% parfum of Zwitsal). Voor het afdrogen wikkel je je haar in een handdoek en knijp je er goed in. Als het nog druipt nog een keer knijpen met een handdoek. Laat het daarna met rust totdat het bijna droog is. Dan borstel je voorzichtig je haar, weer eerst de onderkant en daarna de bovenkant. Als het goed is heb je nu of na een paar keer prachtig pluisloos haar!
Dof haar

Laat je haren glanzen

Laat je haren glanzen: Doe een theelepeltje azijn in het water en was dan je haren.

Nog 8 andere tips

Dof haar

Avocado tegen futloos haar

Tip uit Hawai"i voor slap dof haar dat geen body heeft! Neem een rijpe, zachte avocado, halveer deze en neem de pit eruit. Schep de vrucht uit de schil en doe het in een schaal. Prak of pureer het vruchtvlees van de avocado of doe het in de blender, zodat je een soort breiïg papje krijgt, hoeft niet helemaal klontloos te zijn hoor, mag wel stevig zijn. Dit papje over je kapsel verdelen, lekker door je haar kneden en in de hoofhuid masseren. Daarna inwikkelen met bijvoorbeeld huishoudfolie of plaats een badmuts of plastic zak over je hoofd, zodat het een poosje luchtdicht kan broeien. Ca. 20-30 minuten laten inwerken. Daarna goed uitspoelen en met een milde shampoo goed wassen. Drogen en voilá: meer glans, meer volume, meer "body", willen we dat niet allemaal ;-)!
Dof haar

Haar naspoelen met koud water

Nadat alle shampooresten eruit zijn nog even 3 minuten naspoelen met koud water zorgt voor glanzend haar. De haarschubben sluiten hierdoor namelijk.
Dof haar

Vaseline heeft positieve invloed op het haar

Bij toeval ontdekte ik dat vaseline een positieve invloed heeft op het haar. Na het wassen modelleer ik het haar met heel licht ingesmeerde handen. Het effekt is gezond glanzend en stevig zacht haar.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Dof haar

Haar insmeren met ei

Slap en dof haar? Pak een ei, klop hem in een kommetje en smeer het in uw haar. Laat het ongeveer 15 minuten zitten en spoel het uit. Zo heeft u weer gezonde haren. Owja nog een tip om dit te voorkomen , borstel zachtjes ! groetjes Marjolijn !
Dof haar

Mengsel van kiwi, ei en bier voor glazend haar

Voor super glanzend en versterkt haar moet u het volgende doen; snij een kiwi in stukjes, mix een ei door elkaar, en doe er vervolgens wat bier bij.. laat dit 5 á 10 min. zitten & spoel het uit.. La Resulte; Superzacht+glanzend haar. x Sarah,Noa
Dof haar

Glanzend haar met azijn

Van een paar druppels azijn gaat uw doffe haar weer blinken! Werkt het altijd. (Handig vlak voor feestjes, wel parfum opspuiten, anders stinkt het zo naar azijn).
Dof haar

Was je haar niet te heet

Je moet je haar vooral niet te heet wassen. Zo krijg je snel dood en droog haar. Probeer het ook zo weinig mogelijk de fohn, steiltang of krultang te gebruiken. De hitte laat je haar uitdrogen. Het beste (en voor sommige ook het lekkkerste) is om aan het eind van het douchen, lekker koud/lauw water over je haar te gooien.
Dof haar

Haar wassen met eigeel

1x per maand je haar wassen met eigeel goed uitwassen en dan een gewone shampoo nawassen doe maar eens zal je zien hoe mooi je haar word en sneller groeit.