De beste tips

Droog haar

#1. Shampoo na conditioner

Jaren geleden ben ik begonnen om mijn asblonde, door de zon uitgedroogde, haar met conditioner in te smeren en daarna te gaan wassen. Heb laatst gelezen dat dat het beste is en je pas dáárna je haar alsnog met shampoo kunt wassen.

Droog haar

#2. Olie in haar kneden

Een half koffiekopje olie (bijv. olijf) in de uiteinden kneden, wassen zoals altijd, en het glanst als nieuw!
Droog haar

#3. Slapen met douchemuts en olie

Benodigdheden; -douchemuts -verzorgende crème of (olijf)olie Voor het slapengaan je haar insmeren met de crème of olie. Douchemuts over je haar heen en dit een nachtje laten intrekken. Wanneer je wakker wordt even uitspoelen. Doe dit 1 maal per week en anders 2 maal per maand. Je haar zal minder droog zijn! En gebruik geen stijltang of föhn, dit droogt je haar finaal uit.
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Droog haar

Extreem droog haar oplossen

De meeste tips zijn een masker met olie. Maar aangezien je geen olie wilt gebruiken kan je een honingmasker maken om het vochtbalans op peil te brengen. Breng een halve kop honing in je haar en laat het ongeveer 20 minuten intrekken eventueel onder een douchemuts. Spoel het daarna uit en was het met een zachte shampoo.
Droog haar

Argan olie voor droog haar

Koop Argan Olie. Bijvoorbeeld de Moroccan Aragan Oil van eigen merk is al goed genoeg. Als je weet dat je de volgende ochtend je haar gaat wassen, doe dan de avond daarvoor een flink handje haarolie in je haar. Let vooral op de puntjes. Zorg ervoor dat elk beetje haar olie op zich heeft. Leg een handdoek op je kussen en doe je haar eventueel in een losse staart, knot etc. Ga dan slapen, de andere dag was je je haar gewoon zoals normaal en je haar ziet er dan weer een stuk beter uit! Het voelt ook lekker zacht.
Droog haar

Haarpuntjes insmeren met olie

Ppunten inwrijven met olijfolie of haarolie.

Nog 2 andere tips

Droog haar

Droog haar niet te vaak wassen

Droog haar kunt u beter niet te vaak wassen. Smeer eens per maand de hoofdhuid goed in met olijfolie.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Droog haar

Olijfolie in droog haar

Heb je heel fijn onhandelbaar en droog haar? Ik doe al jaren direct na het wassen wat olijf olie op mijn handoek droge haar. Je zult zien dat je haar gaat glanzen en veel beter in model te krijgen is.